Matjessilltårta som är tokgod!

Denna har jag ätit i påsk! Kan bara tipsa om att den är så himla god!

Ingredienser:
200 g matjessill
1 hackad rödlök
250 g kesella
3 dl gräddfil
4 gelantinblad
200 g kavring
75 g smör

Smula sönder kavringen och blanda med smält smör. Tryck ut i en form med avtagbara kanter. Hacka matjessillen och rödlök. Blanda med kesella och gräddfil. Smaksätt med sillspad från matjesillburken och svartpeppar, om du vill kan du även smaksätta med dill. Lägg gelantinbladen i blöt i ca 10 min. Krama inte ur dem och smält dem sedan i en kastrull. Häll ner gelatinet i kesellablandningen och sedan allt ner i formen. Låt stå i kyl i 2-3 timmar. Garnera med gräslök alt. rödlök.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0