Blåmusslor till förrätt

Vi köpte ett nät med blåmusslor i fiskdisken idag. Man sköljer dem och rensar dem från borst. Om musslan är öppen, knacka på den. Om den inte stängs så kasta bort den.

Fräs en hackad halv gul lök eller en bit hackad purjolök i lite olivolja. Häll i alla musslor och rör om försiktigt. Häll sedan i ca 1,5 dl vitt torrt vin. Vill du ha i en skvätt grädde i så häll i det nu också. Koka musslorna till det har öppnat sig, ca 5 minuter. Servera i en djup skål. Ha en bit bröd till om du vill, så du kan få upp den goda buljongen som blir. Skitenkelt! Detta kallar jag snabbmat. Vill du äta det som varmrätt så servera aioli och pommes till.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0