Fredagsmenyn består av...



Den godaste hamburgaren serveras hemma hos mig. Hemligheten är att inte köpa hamburgebröd utan köp en fralla istället och stek insidorna i smör i en het panna. Jag använde mig av oxfärs denna gången  men annars går det fint med nötfärs. Potatisen och dippen gör du så här:

4 bakpotatisar                 
olja till fritering
salt

Pepparrotsdipp:
1 burk Kesella, 250 g
2–3 msk färsk finriven pepparrot
3 tsk pressad citronsaft
1 tsk flytande honung
1 krm cayennepeppar
salt

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till dippen. Smaka av med salt.

2. Skala potatisen grovt. Koka potatisskalen halvmjuka i vatten och låt rinna av på papper.

3. Hetta upp oljan. Lägg i och fritera skalen gyllenfärgade.

4. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta.

5. Servera skalen i pappersstrutar och dippa i pepparrotssåsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0