Snön vräker ner..

o har man ingen bil med vinterdäck så får man snällt sitta inne. Man kan visserligen ta sig en promenad men just idag är det nog mysigare o bara stanna inne och baka. Bananerna i frukskålen börjar bli allt för bruna så det får bli en banankaka. Har hittat ett recept av Leila Lindholm med valnötter och kanel i. Låter så himla gott. Den ser ljuvlig ut, undra om jag lyckas få den lika fin..



BANANKAKA

Ingredienser
1
1
dl strösocker
2 2 dl florsocker
150 150 g mjukt smör
3 3 st mogna bananer
2 2 st ekologiska ägg
3 3 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
0.5 0.5 tsk malen kanel
0.5 0.5 tsk malen ingefära
50 50 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.

3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.

6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.



Kommentarer
Postat av: Mikael

Banankaka minsann! Här bakas det undan i det lantliga köket! :-)

2011-01-06 @ 18:16:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0