Fläderblomssaft

Inte trodde jag att det var så enkelt o göra fläderblomssaft. Men det var det. Receptet kommer ifrån Erika.

Recept:

40 klasar välutslagna fläder
2 kg socker
2 stora citroner
60 g citronsyra
2 liter kokande vatten

Skölj blomklasarna i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg blommorna i en hink, eller kastrull och lägg i citroner i tunna skivor. Strö över socker och citronsyra. Häll över kokande vatten och rör om ordentligt tills sockret har smällt. Lägg på en handduk eller ett lock och låt det stå svalt i 3 dygn. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor. Håller ca 2 veckor i kylen. Tips från Erika, häll upp på petflaskor så går det fint att frysa.
















Synd att de inte går o dricka med en gång, får snällt vänta i 3 dygn. För att tiden ska gå fortare tar jag med mig M på en LÅÅÅÅÅÅNG promenad till Slottsträdgården.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0