Pirrigt och nervöst!!!

Nu är det så pirrigt i magen så de känns konstigt. Jag har gått o trott att jag är hungrig i över en vecka innan jag kom på att det är nervositeten som spelar ett spratt! Nu är allt nästan klart. Imorgon ska vi till restaurangen och duka och fixa med allt som hör till kvällen. OOooohhh pirr pirr. Tänk om jag ramlar i altargången!?

Två dagar innan vår månadslånga resa påbörjades kom vi på att vi ska ju åka utomlands! Så vi tokpackade! Vi tror att vi har fått med allt.. Packat till jul i Halmstad, bröllop i norrland och sen Thailand på smekmånad i 20 dgr. Så vi har lite packning med oss. Resan med bil till norrland tog exakt 10 h och 10 min, inkl. 3 pauser. Det gick bra men när vi väl var framme var vi sååååå trötta. Veckan som varit har gått så himla fort. Nu är det två dagar kvar till vigseln och det känns att de börjar närma sig.

Träffade frissan igår för att prova håruppsättningen! Shit va de kommer bli bra! WOHOOOO (pirrig).Blåmusslor till förrätt

Vi köpte ett nät med blåmusslor i fiskdisken idag. Man sköljer dem och rensar dem från borst. Om musslan är öppen, knacka på den. Om den inte stängs så kasta bort den.

Fräs en hackad halv gul lök eller en bit hackad purjolök i lite olivolja. Häll i alla musslor och rör om försiktigt. Häll sedan i ca 1,5 dl vitt torrt vin. Vill du ha i en skvätt grädde i så häll i det nu också. Koka musslorna till det har öppnat sig, ca 5 minuter. Servera i en djup skål. Ha en bit bröd till om du vill, så du kan få upp den goda buljongen som blir. Skitenkelt! Detta kallar jag snabbmat. Vill du äta det som varmrätt så servera aioli och pommes till.


Okynnes ledig

Idag har jag varit okynnes ledig, så där när man bestämmer sig dagen innan att "nä men imorn, då ska jag ta ledigt". De e niiiice! Lite busigt och otroligt härligt! När man kom ut i köket imorse hade M gjort frukost. Så himla mysigt, sen har hela dagen gått åt till shopping inför jul och inför bröllop. Nu börjar saker och ting falla på plats...
Make up till Bröllopet

Jag har valt att göra min egna make up till bröllopet av två anledningar. De ena är att jag tycker det är onödiga pengar och den andra orsaken och även den största osaken (och även därför det känns onödiga pengar) är att jag är så fruktansvärt kräsen på hur jag vill att de ska se ut. Det är bättre jag gör det själv.

Vid två tillfällen har jag blivit sminkad av en make up artist och båda gångerna tycker jag att min hud ser "tung" ut. Det öser på så frukanstvärt mycket puder så de känns onaturligt. Då hade jag nog gått runt hela kvällen och vänt bort huvudet när någon velat krama mig. Tänk om hela ansiktet fastnar på deras blus!?

Senaste gången jag blev sminkad var för några dagar sedan. Jag hade bokat tid till Make up Store. 495 kr kostade det för 1 h. Och för den summan fick man även plocka ut produkter. Jag anade hur resultatet skulle bli så det var kanske inte därför jag bokade tid, utan snarare för att få tips på hur man lägger en make up som håller en hel bröllopsdag!! Hon var riktigt duktig, så besöket kändes lyckat. Dock massa onödigt puder så huden såg torr ut, men det verkar vara alla make up artisters grej :(. Oavsett vilket så fick jag massa tips och kom hem med en påse som jag är riktigt nöjd med.

Det som köptes var:
1 tub med serum för huden (funkar som en primer som håller underlagskräm och puder på plats utan att göra huden torr)
1 st ögonskugga i färgen "24 karat"
1 st pensel för att sudda ut och tona ut skugga i ögongloben
1 st läppstift i färgen "Peachy" (underbar färg, den blir inte riktigt så skarp som på bilden, mer rosa/korall)
1 st eyeprimer (gör så ögonskuggan håller länge + att det inte blir sånna veck uppe på ögonlocket)

På mig använde Make up store följande: En foundation som heter "liquid linen". Personligen rekomenderar jag Cliniques foundation, den är mycket bättre. Ett löst puder som heter "wonder Sahara" och en rouge som heter "Power", de lösa pudret var de lite skimmer i. På ögonlocken använde hon "glam peach" (brunaktig), "24 carat"(guldglitter) samt "meteor" (ljus som ligger längst upp mot ögonlocket). Eyepencil i färgen "seduced by the dark" (svart runt ögonen) samt en som heter "vanilla" som användes på insidan av nedre ögonlocket, (tar bort de röda och gör att du inte ser så trött ut). Gör inte misstaget och använd en vit ögonpenna, det blir så markant och inte alls snyggt. På ögonbrynen använde hon "duo brow". De

Så, mina vänner, så här kommer sminket (förhoppningsvis) att se ut på bröllopsdagen:


Nu sätts de på sin spets

Bröllopsklänningen har kommit efter en andra omsömnad. Nu sitter den som ett korvaskinn, bokstavligen talat. Den sitter perfekt....så länge jag står upp. Men så fort jag sätter mig ner, eller äter en mat bit...ja då kan de hända en olyckan ;) SÅ den är kanske lite väl tajt. jag har nu 4 v. på mig att gå ner i vikt, i alla fall 2 kilo, vilket inte borde vara några problem. Till min hjälp har jag fått tips om en app som heter shape-up. Helt plötligt blev det sjukt roligt att räkna kalorier!! Du knappar in din längd, vikt, ålder,målvikt, hur du planerar att röra på dig och hur mycket du hoppas på att gå ner i veckan. Den räknar sedan ut din BMI och talar om hur lång tid de kommer att ta för dig att gå ner dina oönskade kilon och om din tänkta viktnedgång är sund. Sen är det bara att köra igång. Otroligt intressant! Man knappar in allt man äter och den får en definitivt att tänka efter innan man tar den där extra smörgåsen som man kanske inte behöver, eller sätter skeden i en burk Ben & Jerry (som förresten innehåller 1226 kalorier och för att sätta det i relation till ett dagsintag av mat som bör ligga runt 1800-2000 kalorier per dag).

Ja ni ser, på mindre än 8 h är jag såld på en app. Fantastikt roligt!

Nedan är lite ex på hur de ser ut. (inte mina siffror)RSS 2.0