Ensam igen..

jahap, då blev man själv igen. Det här med särbos är inte riktigt min grej, men vad gör man när man inte har så mycket att välja på. Förhoppningsvis får M snart en anställning i skåne och då är det slut på pendlandet. Vi har i alla fall möjlighet att ses nästa varje helg. Det är inte alla som är särbos som kan det.

Några som jag inte har möjlighet att träffa varje helg pga avståndet (110 mil) är min mor (till vänster) och min syster (till höger). Min andra syster (i mitten) finns 15 mil ifrån mig så henne kan jag träffa oftare om jag vill.



O så saknar jag sommaren!
Nu kan den komma, fast vi kan ta våren först


Celebert besök

har jag och M haft nu på eftermiddagen. Efter promenaden kom Erika, Jörgen och deras Moa på besök. Handbollsfinalen och fika var på schemat. Och jag fick användning av mitt kakfat. Och när de dök upp var det denna lilla sötnos som kom genom dörröppningen..




O så lite taktiksnack i köket innan handbollen börjar.

Tack sötisar för en fin eftermiddag.
(heja Danmark!!! Sätt dit fransoserna)

Söndagspromenaden..


Innehöll maaaassa svanar....


..och måsar...


..och bron, den fina bron..

Myyys

En lördagshälsning från soffan. Hallonpaj med vanlijglass. Mumma


Har köpt en kristallkrona...

Nu packas den upp :)


Och så här blev det!!

Mjuka kläder, pepparbiff och rödvin

En såå härligt fredagskväll. Riktig fredagsmys för mig är tända ljus, myskläder, soffa, handboll denna fredagen, rödvin och M. Så skönt med fredag. Har precis avslutat en middag med pepparbiff på oxkött, ugnsstekta grönsaker (rödbetor,sötpotatis,vanlig potatis och rödlök) kryddad med salt och vitlök, sallat på spenat,ruccola och mangold samt fetaost och rostade pinjenötter. Till detta en sås som är gudomlig: Koka upp 1 dl martini och 1 grönsaksbuljongtärning. Häll i en creme fraiche burk (2,5 dl), koka upp igen och krydda med lite caennepeppar. Thats it! Såsen tar ca 3 min att göra.



"pappan kan ju inte ta barnet"

Läste en insändare idag i Metro skriven av Martina Thun. Hon satt inlåst i en glasbur i Malmö i 6 dygn i vinter. Projektet kallades musikhjälpen och sändes både i TV och på radion och handlade om att sprida budskapet om att barn säljs och köps runt om i världen. Det som hör till saken är att Martina har en 9 mån gammal bebis som hon lämnade hemma med barnets far.

Anledningen till varför jag skriver om detta är för att jag blir så upprörd över alla "knasiga" mammor som skrivit så hemska mail till henne. Mail som innehållit elaka ord och förtal om att hon skulle vara en dålig mor för att hon lämnar babyn med barnets far.
Men va är detta!!

Man är väl två om ett barn?? De "hemska" mammorna menar att barnet kommer få men för livet och inte alls må bra av att vara utan sin mor i 6 dagar. O dessutom fick hon höra att hon var självisk och hade valt ett "jippo" framför sin familj.
Jag tycker snarare tvärt om, hon ställde upp på detta för att bidra med sin insats för utsatta barn, det är väl inte själviskt?

Om man är 9 mån, minns man då att mamma varit borta i 6 dagar??? Näää...

Puss o godnatt

Nashi Argan

Har varit hos min frisör idag. Underbart med lite förnyad färg och så en klippning. Jag är rätt så ljusbrun i min egna färg men älskar färgen koppar. Så det blev riktigt rödorange. Härligt!


O så måste jag passa på att tipsa om underbara silicondroppar. Ett måste för oss kvinnor som bor i norden där klimatet kan vara hårt. Mitt år är väldigt tunt och flygigt och blir fort torrt. Dessa dropparna är både vårdande och ger glans utan att håret blir fett. Kanonprodukt! Finns att köpa hos välsorterade frisörsalonger, eller här.

Du gör min själ lätt som en fjärils dröm

Du är den vackraste människan med den vackraste själen. Som en underbar muffin med extra glacyr. Jag är så kär och så lycklig och så fruktansvärt medveten om att det är dig och ingen annan jag vill leva med resten av livet. Att vi funnit varandra är bättre en vilken lottovinst som helst. Du är halva mig, halva min själ och har fångat hela mitt hjärta.
Lik en regnbåge med miljoner skalor av oändliga färgkombinationer. Utan dig är livet som en svartvit färgkarta.
Du är verkligen fantastisk på alla sätt. Känslan av upprymdhet att vi ska stå framför altaret om mindre än ett år är euforisk.

Jag älskar dig, Mikael Johansson.

Måste man ha en rubrik?

Idag blev det lite övertid på jobb. Vi är några man kort och då blir det mer att göra. Det är ok faktiskt, de händer inte så ofta. Köttfärsås och spagetti står på menyn. Får inte glömma att riva ner morötter, det blir så gott då.

M:s och min hemsida om bröllopet börjar ta form. Det är JÄTTEROLIGT att pyssla med. Ännu är den inte publicerad så adressen till sidan kommer lite senare.
När jag har lärt mig alla tips och trix om hur man pysslar med en hemsida så jag göra om denna sidan till en alldeles egen, med egen domän. Vi får se hur det går, jag är inte väldens mest tekniska.

På Svt 1 kl 20 ikväll fortsätter serien om 3 delar "Kören". Inte missa.

Tullisar..

... i M:s vackra Iittala vas. Nu är det VÅR! (nästan)


Ett kakafat av gamla tallrikar...

Var inne på Stockholms stadsmission (second hand) i helgen. Där fick jag väldens idétips om ett kakfat. Köpte 3 st udda tallrikar i olika storlekar. En stor, en lite mindre och en pytteliten. Sen köpte jag två glas på fot. En lite högre likörglas och ett mindre snapsglas. Allt limmas ihop med porslin- och glaslim (finns på panduro hobby). Limmet tål maskindisk, motstår hett vatten och diskmedel.
Resultatet är såååå ljuvligt!





Ett tips är att fästa glasets övre kant i tallrikens undersida först. Sen när detta har torkat (ca 24 h) så fäst glasens fot i tallrikens ovansida. Detta för att det är lättare att måtta in så det blir rakt. Eller gör som jag, bara klistra ihop allt för att man inte klarar av att vänta :)
Vill man, kan man även klistra fast ett glas längst upp och låta glaset vara toppen av kakfatet istället för en tallrik. I glaset kan man lägga godis, Fingers (avlång chokladkex) eller annat gott.

Solen skiner

i Stockholm och vi beger oss ut på en promenad. Vädret är underbart! Tror vi försöker ta oss till Naturhistoriska museet och kanske en tripp in till Cosmonova.

Bättre sent än aldrig..

Jo minsann, jag är fortfarande vaken. Jag brukar vara toktrött vid denna tiden men inte idag. Och vilken dag vi haft!
En sväng till Liljeholmens köpcentrum och köpte tulpaner och fikabröd. Sen vid 14 kom M:s föräldrar, hans syster och hennes make hela vägen från norrland. Lite fika och sen vidare till Kelly´s rockbar där vi hade bokat bord. Deras fisk- och skaldjursgryta var suverän!! I grytan fanns lax, musslor, bläckfisk och scampi som serverades med aioli och vitlöksbröd. Kl 19:30 började föreställningen på Göta Lejon. Romeo och Julia, en modern musikal med Måns Zelmerlöw. Över min förväntan. Jag kan tycka att musikaler ibland kan blir lite tramsiga. Men i denna fanns det omgjorda låtar av bla Michael Jackson, Phil Collins, Metallica. Otroligt häftigt och vilket tryck! Kan varmt rekomendera. Tack för ikväll och en godnatthälsning från mig och M.

Å va bra det blir!

Nu har vi varit o träffat Mejan på magtildas fest. Vilken härlig människa. Toppen tjej. Nu känner jag mig mycket klokare och lugnare och vet på ett ungefär hur jag vill att klänningen ska se ut och i vilket material. Efter besöket hos henne tog vi tunnelbanan vidare till t-centralen. Fick i oss lite lunch på ett mysigt fik. Det blev räksallad med cecardressing, mums! Lite shopping blev det också. En fin hudfärgad blus från Kappahl och ett par tights från H&M. Skitläckert! (Tightsen är egentligen H&M:s nylanserade träningskollektion men det kommer blir vardagsbyxa för mig). O så blev det en hudfärgad kappa/rock på Oasis. Vilket klipp jag gjorde! Ord. pris 1799 kr. MITT pris 499kr!




Sen tog jag en tripp ut i rymden..hihi. Tekniska museet startar en utställning nu den 28 januari och fram till november någon gång som heter NASA- A Human Adventure! Rätt så häftigt faktiskt.


Välja klänning

kanske jag inte ska göra riktigt ännu, men jag ska träffa sömmerskan nu på morgonen för första gången och få lite guidning i tygval, känningsval, modeller och tillbehör. Nu tänker ni...herregud va hon är ute i god tid. Men jag måste vara det, för sömmerskan befinner sig i Stockholm och jag är inte här SÅ ofta.
Det ska bli sååå roligt. Vi ska vara där kl 10 och M ska med och kika brudgummens kläder när han ändå hänger på.
Stället vi ska till heter Matildas fest.  Nu bär det av, hörs sen!

Framme

Men ingen M. Han är o spelar bandy. Resan gick bra men jag var väldigt seg på slutet. Sen märker jag att kroppen mår sådär av att sitta stilla heeela dagen. Vi blev "bara" 10 min sena denna gången och det känns skönt.
När jag kommer innanför dörren ser jag att han har lämnat datorn på och lagt fram en gul post-it med lösenordet på (för det kan jag inte i huvudet). Jobbigt med en bloggande flickvänn ;)
Det gick sådär att blogga från mobilen. Verkar som att text och rubrik flyter ihop, även om du skriver rubriken i rutan för rubrik, märkligt.
Ska försöka få igång TV:n, hur svårt kan det vara tänker ni, men jo tänk för att det kan de vara. En annans fjärrkontroll är inte alltid lika lätt som ens egen ;)
Imorn händer det kuligheter!!

Försöker komma fram till hur man bloggar f...

Försöker komma fram till hur man bloggar från mobilen, håller tummarna för att detta ska funka...


Packat och klart..

för imorgon bär det av till Stockholm. Ska upp o hälsa på min käresta. Så jobb först och sen tåget upp. Håller tummarna att det inte är förseningar i tågtrafiken. Annars kan det bli väääldigt sent!
Körde ett indoorwalking-pass idag på gymmet. Instruktören var GRYM! Jag var helt slut efter och så otroligt peppad under hela passet. Känslan när man kommer hem och får sätta sig i soffan och äta middag är oslagbar. O så har jag beställt inbjudningskorten till bröllopet idag. Gäller att vara ute i god tid då det gäller nyår, vissa åker ju utomlands.
Nu blir det hopp i säng.

(bild på bröllopshandboken kommer, har tyvärr glömt kameran på jobb).

...grannfejden....

Att det finns så många tokiga människor därute! Man blir ju nästan lite matt. Kan folk inte bara vara trevliga och snälla med varann. Stänger av TV:n och går ner i tvättstugan, hoppas man inte möter en arg granne ;)

Bröllopshandbok

Idag har det varit lite små jobbigt. Mestadels för att det varit mycket att göra på jobb. Så nu ligger huvudvärken tung över pannan. Idag är min "lediga" dag. Med andra ord helt fri efter jobb, ingen träning. Har försökt hinna med så mycket som möjligt. Köpte en bröllopshandbok i bokhandeln direkt efter jobb. Igentligen en vanlig tygklädd pärm med tomma blad. Men den ska fyllas med budget:ar, ideer, bilder och text före, under och efter bröllopet. Riktigt roligt faktiskt. Inköpt i bokhandel och märket heter Bookbinders Design. Alla möjliga vackra färger!
Sen direkt hem, laga mat, tvätta och sen varit o handlat mat.  Först nu, för ca 1 h sedan jag kunnat sätta mig ner.
Nu snart i säng

Om element var bärbara

och batteridrivna skulle jag haft ett på mig under hela vinterhalvåret. Är ständigt småfrusen känns det som. Lägenheten är lite varm i alla fall men på jobb!! Man skulle kunna tro att fastighetsägaren till kontoren försöker frysa oss ute. Eller så är det bara jag som är frusen av mig. Är det någon som har frysit i vinter så det dom två flickorna i fontänen på gustaf adolfs torg i Malmö. Man ser dom inte ens...

Solsidan..

får ni inte missa. Det börjar snart. O kladdkakan står i ugnen. Söndagskvällen är inte att förakta. Efter lunchen med Pernilla och Micke blev vi hembjudna för lite fotbollsmatch. Tur var väl det att Juventus vann, annars hade Micke haft ont i magen resten av kvällen. Jag och Pernilla fördjupade oss i allt som rörde bröllop. Det finns hur mycket som helst på nätet! Pernilla och Mickes söta Tova spexade för oss...

Nu ser man ju gräsmattan!

Var iväg till familjen Hartelius igår och åt middag. Massa vin blev det, och massa snack. Det var så himla trevligt. Idag känner man sig lite mosig i huvudet.
Ska sätta på min en anständig klädsel och ta med mig M till Entré där ska vi möta upp Micke och Pernilla och deras Tova. Det blir lunch och garanterat en latte. Underbart söndagsmys. Bilden nedan är INTE nytagen, de kanske ni kan räkna ut ;)  MEN man ser faktiskt gräsmattan nere i södra Sverige nu 


Spets

Denna underbara sjal var en av presenterna jag fick på min födelsedag av min blivande make


Finns att köpa på Kyss Jo Hanna

En disig morgon

Såg i köksfönstret i morse att min orkidee har fått för sig att börja blomma. Skillnaden på en luftrot och blomskälk är faktikskt ganska stor när man jämför dem. Luftroten är ljusare grön och har nästan en lite ljus skimrig hinna över sig. Blomskälken är lite mörkare grön, nästintill brun på vissa ställen. Detta är spännande för jag har totalt glömt vilken färg denna orkideen har på sina blommor.



Fredagsmys

Tacos, Ben & Jerrys och hyrfilm! Kvällen är räddad. Igentligen skulle kvällen även innehålla ett glas rödvin men jag tror jag "sparar" mig till imorgon.
Två stycken avocado fanns hemma, men ingen kryddmix till guacamole  så jag gjorde min egen från grunden. Var ju inte alls så svårt som jag trodde. 2 avocado, 1 dl creme fraishe, 3 krm salt, 1 vitlöksklyfta, 1 urkärnad tomat, lite chilifrukt eller cayennepeppar, saften av 1 lime eller 1 msk citron. Mixa samman allt i en mixer. KLART!!!
Det blev supergott!


Nu så här blev det


Min muffin

kommer imorgon. Och jag har längtat så. Lite jobbigt faktiskt när det går veckor mellan gångerna som vi ses. Som tur är så inträffar dessa gångerna inte så ofta. Och som tur är har jag väldens bästa pojkvänn. Helt fantasktiskt underbar. Livet är toppen!
Tack Camilla för sällis på gymmet idag. Det var sjuuuukt jobbigt!

Jo.. så här tycker jag

att man borde arbeta till 14:30 varje dag och ändå få behålla den lön man har som heltidsanställd. Jo för det är faktiskt så, att när man arbetar efter sista fikan är man riiiiktigt trött och kanske inte presterar så bra. Så det så :)
Soffan är så himla skön!

Så vacker...

Och det är här det sker...om lite mindre än ett år. *pirrar*

Bilden lånad av http://garderobenmin.blogspot.com

no workout today..

Har haft en hääärlig träningsverk i rumpan idag, lite jobbigt att sitta så jag har snällt fått stå. Hoppade träningen idag för att ta nya tag imorgon, förhoppningsvis har värken lagt sig lite + att jag får sällskap på gymmet.

Middagen idag bestod av kycklig, sötpotatis, champinjoner och sockerärtor. Allt detta fräser man i en stekpanna med lite örtsalt och lökpulver på. Till detta en lök och tomatkräm, gjord på hackade soltorkade tomater, lök, kesella och lite salt och peppar. Skitenkelt! Detta är riktig "snabbmat" och kanongott!



o så en knäck på det....

Tränat bodypump första gången sedan uppehållet jag haft i ett halvår. GUD va det kändes! Och ändå plockade jag av MASSA vikter. Brukar normalt lägga på totalt 25 kg när vi kör ryggövningen... men inte idag. Klarade 10 kg "bara". Men jag var varit extra snäll mot kroppen som fick en mjukstart. Nu har jag ätit mat och tagit en knäck på det ;)
Sitter i soffan och njuter...funderar på om jag helt sonika ska skita i disken och ta den imorgon istället :)

Till Tove på begäran ;)


Matsalsbordet, just nu med julduk

Soffdelen

Hallen och insyn i vardagsrummet

Ovan för hallbyrån hänger svartvita fotografier på min släkt

Köket, men vackraste tapeten från England

Från köket ut i hallen

Sovrummet



Från hallen sett in i vardagsrummet

O tvärtom

Min eviga muffin och blivande make



Här ute i min familjs sommarstuga sommaren 2010.

mysan mys

blir det ikväll. Bara massa mys. Dagen har ändå bjudit på lite solljus o härligt promenadväder. Var in en sväng till stan för att hitta ett par pärl örhängen men det var stängt. Borde ha anat. In en sväng på GinaTricot och H&M och spanat rean.

På väg hem ville kroppen motionera verkar det som, för av någon konstig anledning tryckte tummen på stopknappen en hållplats för tidigt. Kom nyss hem med rosiga kinder. Skööönt.
Nu blir det broccoli och bacongratäng med ris.

..

Nyshoppade för idag. Kanske kan ni ana golvkandelabern i bakgrunden. Gillar den stilen och hittade även dessa på Lagerhaus.

Husmorstips..

Om du vill spara på miljön och definitivt pengarna så ska du prova detta. O det fungerar!!

Så här gör du eget:
Fönsterputs Blanda 1/2 liter vatten med 1 msk diskmedel i en sprayflaska
Toalettrent Blanda 1/2 liter vatten med saften från en 1/2 citron och 3 msk såpa i en sprayflaska
Kalklösare Blanda 1/2 liter vatten med 3 msk ättika, spraya på kalkavlagringar i exempelvis badrum eller tvättstuga, torka av. OBS! fungerar ej på marmor eller natursten!

Ekologisk rengöring för:
Mikron Ställ en skål med kranvatten och saften från en citron i mikron. Kör på full effekt i två minuter, torka ur.
Ugnen
Blanda två delar såpa och en del vatten i en blomsterspruta, spreja ugnen invändigt. Sätt ugnen på 100 grader och låt såpalösningen verka i 20 min. När ugnen svalnat, torka rent med vatten och en trasa.
Spisen Strö bakpulver och häll sedan på ättika så att det bubblar. Rengör som vanligt med en trasa och ljummet vatten.
Badkaret Skär upp en grapefrukt, häll salt på frukten och gnid den på badkarets insida. Spola av med ljummet vatten.

Bara sätta igång att städa. Det regnar ute nu, så om jag stannar inne och städar idag kanske det blir sol imorgon.

Morn, morn

Suttit och bläddrat i ett bröllopsmagasin (ett av alla dom jag inhandlat) och kommit fram till att jag nog bara vill ha kallor i min brudbukett. Massor av kallor!! Färg vet jag inte än. Kanske något som går i resten av temat för bröllopet. Eftersom det blir ett vinterbröllop kanske allt kan få vara vitt... med lite inslag av guld?

Hos Hartelius

Där händer det saker. Blev hembjuden (eller bjöd in mig själv) hos familjen Hartelius o deras två barn. Det är fredagsmys på menyn innehållande "lottapizza". Jo o nu ska jag tala om, att man beställer en margarita, o när man hämtat hem den lägger man på kallrökt skinka, färska champinjoner och kronärtskocka om man har. Sen in i ugnen på grill. När den är klar garnerar man med ruccola eller annan god sallad.
O så bjöd de på rödvin. Något som hette Killawarra, så himla gott, speciellt ur dessa knasiga glas hihi.
Efter detta blev det Anton Bergs mandelpraliner.

I vänster hörn slinker det in en gul plyschbanan, mycket märkligt.





Lökar

Något som är såå fint att ha i kruka är krokus, tulpaner, pärlhyacinter,  ja you name it! Det får en känsla av vår. Drog på mig mina kängor och tog mig in till stan efter kakbaket o shoppade en glaskruka. Blir så fint när man virar runt mossa runt lökarna. Nu har jag planterat klart och tänker inte lyfta ett finger mer idag. Soffan, här kommer jag!


Snön vräker ner..

o har man ingen bil med vinterdäck så får man snällt sitta inne. Man kan visserligen ta sig en promenad men just idag är det nog mysigare o bara stanna inne och baka. Bananerna i frukskålen börjar bli allt för bruna så det får bli en banankaka. Har hittat ett recept av Leila Lindholm med valnötter och kanel i. Låter så himla gott. Den ser ljuvlig ut, undra om jag lyckas få den lika fin..



BANANKAKA

Ingredienser
1
1
dl strösocker
2 2 dl florsocker
150 150 g mjukt smör
3 3 st mogna bananer
2 2 st ekologiska ägg
3 3 dl vetemjöl
1 1 tsk bakpulver
0.5 0.5 tsk malen kanel
0.5 0.5 tsk malen ingefära
50 50 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.

3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.

4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.

5. Fyll en smord och bröad 24 cm i diameters kakform med löstagbara kanter.

6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.



tv.nu

Sitter o laddar inför Filip och Fredriks årskrönika. Underbart med ledighet mitt i veckan! Funderar och funderar om man kanske ska snöra på sig skorna och knata ner till Ica o slänga pengarna på en Ben & Jerry. O vilken smak ska man välja..?? Har ju mina favoriter. Den som är på topp och har gått om chunkey monkey är faktiskt fairly nuts. Vilken glass!
Måste nog ha glass... eller finns det några måsten?

För några dagar sedan stod jag i hallen och hade plockat fram måttbandet. Dags att ta mått på kroppen innan man påbörjar träningen igen (har haft ett uppehåll på mer än 6 mån). Roligare och tydligare att se resultat istället för att ställa sig på vågen. Kanske inte så försvarsbart att käka glass då.

Titta..

...vilken underbar liten böna.3 månader och redan imponerad av iphone ;)
O gud va dessa små luktar gott. Man kan liksom inte låta bli att snusa på dom. Haft en jättemysig dag med frukost och promenad. Nu dags för matlagning. Det blir korvstroganoff idag, det var så himla länge sedan o jag är sååå sugen.




Idag är en ny dag

Måste bara få visa denna underbara lykta som var en av presenterna jag fick av min mor på min födelsedag. Försöker inreda mitt kök så att det känns lite lantligt/sommarstuga.
Ett tips från mig är att använda korta ljus i lycktan. Ex. värme ljus eller värmeljusen som är lite större i diameter.
Stora blockljus smälter fortare pga värmen som bildas i glaset och blir inte långlivade.



Nu bär det av ut i blåsten till Erika o hennes lilla böna. Dom bjuder på nybakta scones till frukost. Helt underbart!

Trött...

Efter att ha suttit med allt nytt på bloggen nu i ca 3 h är det väl dags att knyta sig. Jobbigt de där när man vill begipa allt på mindre än några minuter...riktigt så snabbt går det inte ibland.
Imorgon är en ledig dag för mig så jag kan med gott samvete vara vaken en stund till, även om ögonen börjar bli grusiga.

Tummen upp för operation smile!

Jag Miss Maräng


RSS 2.0