Det ekar här inne..

Ja men det är så himla skönt att verkligen inte göra någonting. Sen vi kom hem från Stockholm för några dagar sedan har vi bara tagit det lugnt och plockat här hemma. Det får ju bli det man gör, när regnet vräker ner.
Här kommer ett bildregn från veckan i Norrland och sedan El Stockholmo. Det blev tyvärr inte så många fina vackra foton som jag velat då jag glömde toppkameran hemma. Så bilderna är tagna med mobilen.

Vi hade bokat tid med Kerstin i Söråker när vi var uppe. Himla roligt faktiskt. Vi besökte hennes bageri och fick sitta ner med henne och berätta hur vi hade tänkt det med tårtan. Jag o M fick med oss massa prover på mousse för att försöka lista ut hur vi vill att bröllopstårtans ska smaka :)




Syster, redo att sätta sig i båten på en tur ut till Lungön. Kamera och dryck, det är allt som behövs. Vacker som en soluppgång.




Mor (till vänster) och hennes vännina Suss på stadsfesten, snart kliver Saade upp på scen :)




Påväg hem från Norrland. M måste ha sina rymdglasögon på sig för att kunna köra bil.




Nyanlända till First Hotell Amaranten. Himla mysigt rum och vilken utsikt!!!




Senare på kvällen åt vi på en italiensk restaurang som heter Dell'Attore på Skeppargatan. Alldeles vid karlaplan. Maten var fantastiskt! De kan verkligen laga italiensk mat! Har ni vägarna förbi så käka där. Det var toppengott.

Här på skansen. Kan varmt rekomendera att sitta kvar hemma i soffan och ser skansen, så vida ni inte får plats längst fram. Det var toktrångt och det hördes dåligt därbak.




Jag har länge velat besöka Vasa museet. Inte för att jag inte har varit där förrut, för det har jag. Men då var jag bara 11 tror jag, och i den åldern är det inte lika intressant som jag tycker att det är idag. När vi kommer fram till museet står det skyltar utanför att museet var fullt, trots detta står det folk utanför och köar för att komma in. Vi valde att inte ställa oss i kö och gick o besökte graven efter Estonia istället, som låg en lite bit bort. Det är först när man ser alla dessa namn som man börjar förstå hur många det faktiskt var som gick bort.










På väg hem från Stockholm stannade vi till en natt hos pappa. Grille på kvällen med familjen. Älskar er alla.





Eller nä, ingen Vasa idag

img_4384 (MMS)

Eller nä, ingen Vasa idag


Nu checkar vi snart in på Vasa museet

img_2025 (MMS)

Nu checkar vi snart in på Vasa museet


Förrätt innan Skansen

img_8995 (MMS)

Förrätt innan Skansen


Norrland

Jag lever, o som jag lever! Det är underbart skönt att vara hemma i staden man växte upp i och bara få mysa med sin mor och syster. Dagarna bara flyger förbi i 800 km/h och man önskar att man kunde dra i bromsen.
Vi har bland annat varit i sommarstugen och plockat lite saker därifrån. Stugan blev vattenskadad hösten 2001 och sedan dess varit obrukbar. Vattnet gick upp till knäna i stugan och de mesta blev tyvärr förstört. Nu ska man riva huset och därför har jag varit där på lite familje"loppis". Det finns så mycket i stugan som man vill behålla, som är fina minnen av ens barndom. Tyvärr är det ju så att de stora sakerna (som en skänk och en gammal bäddsoffa i rokokostil) blir för bökigt och kostsamt att ta med hem till skåne, så dessa saker har jag snällt fått avstå ifrån. Men däremot fick vi med oss en gammal vägglampa och ett soffbord från femtiotalet i oljad teak. Vilka fynd!! Bilder kommer sedan.

O så har jag besökt floristen som ska få göra min bröllopsbukett. Vi är inte riktigt klara med hur den ska se ut, men jag tror det blir toppen.

Nu mys i soffan och en spännande film. Hoppas ni har en skön semester för det har jag.



Semester!!

Det är NU äventyret börjar. Äntligen ska jag få träffa mitt hjärta och hitta på massa skoj och bus. O så ska jag få träffa mamma och syster Matilda. Äventyret börjar redan imorgon. Väskan är packad, nyrakade ben, blommorna är vattnade och och allt är liksom klart. Varit på Malmborgs och shoppat frökusar bakade på havre som jag ska fylla med mortadella (stavas det så?). Italiensk skinka med pistagenötter i. Imorgon går tåget till Norrland.

O nu sitter jag i soffan och varvar ner, småkikar på The Hunks på 3:an. Lite mårmysigt program faktiskt. 10 brittiska hunkar flyttar in i 2 takvångingar och man får följa med dem 24 h om dygnet. Det pratar om äktenskap, trohet, sex, faderskap. Min första tanke var "vilket hemskt program, big brother vers. 2". Men så fel jag hade. Dessa killar är lite småkloka faktiskt. Många ensamma intervjuer och det är mer som en dokumentär...

Ute på balkongen växer tomatplantan för fullt. Undrar hur den ska klara sig en vecka utan vatten :(



Nä man kanske ska hoppa i säng så man orkar kliva upp toktidigt imorgon.


Huga!

Kom cyklandes hem från jobb idag och så blir jag påkörd av en bilist som inte ser sig för. Jag lyckas hinna reagera och halvt väja undan så hon hinner "bara" köra över halva min cykel. Jag klarade mig, som tur var, men känner mig ganska tagen. Ska kanske hoppa i säng så man blir människa igen.

Kladdekaga

I eftermiddag får jag besök av Line och hennes Moa och till dessa sötnosar måste man bjuda på något sött. Och då passar denna kladdkakan perfekt.
Här kommer ett superduper recept på en kladdkaka som är fantastiskt god. Denna är inte så "smetig" i koncistensen utan är mer som en seg marängig kolakaka där kanterna är lite knäckiga. Receptet är superenkelt. Du smälter smöret och blandar alla ingredienser i kastrullen. Den gräddas i 175 grader. Jag brukar smöra formen och sen ströa med kokos. Servera med vaniljkesella, grädde eller glass.



För dem som inte ser texten så behöver du:
100 g smör
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl socker

Smält smöret i en kastrull och blanda sedan in resten av ingredienserna. Blanda i äggen på slutet så att det inte
koagulerar i smöret. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min i 175 grader. (Jag gräddade min i 28 min idag, den blir inte god om den blir för torr).



Fredagsmys med Lisa..

Efter en lång och otroligt seg vecka kom äntligen fredagen. In en snabbis på systemet, o så vidare till Hemköp och sen var fredagen räddad. Lisa fixade middagen. Pastasallad med kyckling, fetaost, avocado och pesto. Så himla gott, de e lyx och få komma på middag. O så får man så mycket ideér på maträtter när andra lagar, sånt man inte brukar göra själv. O så rött vin såklart och massa skvaller.












Kan också passa på att tipsa om detta otroligt goda röda vinet. Det är inte så tungt och mörkt, så det passar toppen till sällskapsvin på kvällen. Mums! Om ni inte kan se etiketten så heter det Killawarra och kommer från Australien. Druvorna är shiraz och Cabernet Sauvignon. Toppen kombo! Jag har varit på vinprovning så jag kan mina druvor ;) 

Kärlek

Jo jag vet, man brukar kanske säga att man har världens bästa pojkvän, men jag HAR faktiskt det. När jag kom hem idag efter jobb (det har varit en skitdag dessutom) så möts jag av detta vid dörren...BLOMMOGRAM! :)

Mikael, mitt hjärta är ditt och du har mig för alltid fast i ett rus av kärlek.











Jag skulle vilja baka, men vem ska äta?

Så jag fotade min favvo outfit istället. Denna klänning är inköpt på Lindex på REA. Det finns nog fortfarande kvar för den som är sugen och jag älskar den. Den är fiffig till både byxor o utan, med eller utan skärp. O så mina nya pimeboots som precis har behandlats så jag kan börja använda dem. (Jag valde det antracitgrå). Jag köpte mina från en nätbutik som heter Biskopsgården. Det har fortfarande rea på sina primeboots och det finns fortfarande kvar i flera olika färger och storlekar. Bästa köpet!













Alltså Carolina Gynning..

Denna underbara människa. Hon är fantastisk. Hon är galet härlig och är en frisk fläkt i det annars så "gråa" Sverige. Go Gynning! Lite bloggkärlek bara så här på måndagskvällen www.gynning.net

Sen att hon dessutom gör fantastisk konst är bara ett plus. Åh va jag önskar mig en tavla av henne, kanske i 30-års present :)






En heldag med Jönssonson

När man har roligt går det fort. Riktigt fort. Helt plötslig var klockan 22:45 och det var läga att bege sig hemmåt. Men innan dess hann vi med MASSA skoj.
Barnteater på folketspark tex. Kom på mig själv att jag satt o njöt av solen och underhållningen. Barnteater är underskattat (folkets park också). O så var vi ju bara tvungen att kika in på terariumet och se alla exotiska djur. Ödlor är min favvo, och så kängurusarna så klart.













Avkomman av denna kombon kan bli spännande.







Senare blev det sol och bad i trädgården. Man är ju klok som smörjer in sig annars hade man varit röd som en kräfta. O en given avslutnig på dagen, självklart grille och öl. Så himla mysigt.



Tack Jönssons för en toppendag!




Ensam mys

Ibland är det otroligt skönt att vara själv och att ha oceaner av tid att göra precis vad man vill. Lägga tid på sånt man tycker är mysigt, eller kanske sånt man bara måste få gjort. Som att vika den där tvätten som tvättades förra helgen, eller titta på film och käka godis, kanske läsa en bok eller blogga. Men när man haft ocaner av tid under en period och hunnit göra allt som ska göras och hunnit njuta av ensamheten....då bara önskar man att sällskapet kom hem.

Men jag får visst njuta av ensamtheten ett litet tag till.

Är vi verkligen så friska?

Autism... mmm det är ett laddat ord för många och ett stort frågetecken för andra, både och för det flesta. Har fasnat framför en dokumentär på ettan... hästpojken. Jag mår lite dåligt och får ont i magen, samtidigt som jag inte kan sluta titta och förundras över föräldrarnas styrka! Av en slump upptäcker det att deras sons beteende förändras helt när han är i närheten av hästar. Det åker till Mongoliet..för att heala sin son, eller i alla fall försöka. Det gör allt. Det är mitt ute i ingenstans med mongolierna och renfolkets shamaner. Helt galet och otroligt fascinerande.



Man forskar för fullt på sjukdomen och en teori är att det är miljögifter som påverkar celler i hjärnan i ett tidigt stadie på barnet och att det är redan känsliga individer där sjukdomen faktiskt bryter ut. Jag vet inte vad jag ska säga... jag blir bara så rädd att jag själv ska få ett sjukt barn. Jag vet inte om jag skull ha styrkan att gå igenom det. Men samtidigt tror jag på människan. Jag tror att vi är kapabla att göra precis vad som helst, om vi bra tror på oss själva. När dokumentären är slut har jag gråtit en skvätt och känner mig.... ja vet inte, de känns som att jag har så mycket kärlek att ge. Jag känner en otroligt stor vördnad till de föräldrar som har sjuka barn. O så känner jag en otrolig tacksamhet över att jag är "frisk". 

Har du möjlighet så se dokumentären, den går i svt 1 i repris den 9:onde juli.


Din stil är underbar

Robyn var ju tokbra! Vilken show, hon bär upp den alldeles själv. Här kommer bildregn från koncerten. Och förresten. Jag har skrivit en checklista till nästa koncert. Saker som man bara måste ha med sig så man klarar kvällen:
  • öronproppar (glömde mina)
  • toapapper (bajamajernas tar slut så snabbt)
  • KONTANTER (hade inga med mig, faan vad jag blev sugen på mat därinne)
  • Biljetterna (kan va smidigt så man kommer in)
  • Regnponcho (denna fick jag däremot med mig, men de regnade aldrig)
O så ett litet tillägg. Nästa gång det blir koncert ska jag ha införskaffat i ett par dunderhöga platådojor, minst 40 cm höga. De fyller nämnligen 3 funktioner. 1. Man ser bättre än alla andra. 2. Om man snörar av sig dem och ställer dem ihop fungerar dem som en stol. 3. Om man sedan särar lite på dem fungerar det som en bajamaja. BRA VA? hihi










Minns ni Bubble och Bobble på Nintendo? Ja minns och jag älskade dem. Det verkade denna tjejen också göra :)







Jag har en date med Robyn

img_9478 (MMS)

Ikväll ska jag träffa Robyn o få lyssna på hennes underbara skönsång. Shit va det ska bli nice! Snart där!!!


En blyg svensk..

Måste bara få berätta detta, för att det är skitkul. Stod och väntade på bussen hem från jobb för någon vecka sedan. Det är fullt med folk och alla ska med bussen. Bredvid mig står en kille i 35 års åldern, fullständigt uppslukad musiken i öronen. Han diggar försiktigt med huvudet och flinar. Helt plötsligt från ingenstans, i denna harmoni av väntan, lägger han av värsta högljudda blöta brakaren!!! Så himla roligt!.. jag småsneglar på honom och flinar...han låtsas som ingenting....hahahaha. Han tror jag är döv. O det mest fascinerande är att alla runt omkring honom står blixtstilla. Om världen hade gått under hade det inte brytt sig mindre.

Så slutsatsen är alltså den. Han har kanske inte hört sin egen fis men han borde för tusan ha känt den. Slutsats nr två, han trodde jag var döv. Slutsats nr 3, han trodde alla andra 20 pers runt honom också var döva. Jag skulle ha knackat honom på axeln och sagt "ursäkta, men jag tror du släppte väder" hahahaha.

Nä huga, skulle de varit jag hade jag också låtsas som ingenting.



Tankar på möllan..

Massa äventyr idag. Till Ilva för lunch och kika lite möbler, sen vidare till slottsparken för o ta en titt inne i slottsmöllan. Häftigt! Det är fascinerande med allt som är gammalt som har en historia, tiden står liksom stilla i gamla byggnader. Mina tankar går genast till vilka som bodde här när de byggdes, vilket liv de levde och hur deras vardag såg ut. Tänk att få åka tillbaka i tiden....







Fler som fascineras! hihi







O så fika på slottsträdgårdens café. MUMMA! Kan varm rekomendera hallonmoussetårtan eller morotskakan. Tokgott.








Skit osså

Jag har så mycket bilder att dela med mig av efter dagen men blogg.se har en tendens att ibland få error på bildfronten. Ganska retligt faktiskt.. men det löser sig säker snart.

Ilandsproblem

Jag måste välja färg, gärna innan rean slutar. Jag har grubblat över detta i en vecka nu och jag måste komma till skott. HJÄÄÄÄLP!






Grattis min kärlek

STORT grattis på födelsedagen till min kärlek som fyller 31 idag. Om jag hade kunnat hade jag spenderat kvällen med dig. Du är alldeles för långt borta, alldeles för lång tid. Älskar dig.




Niiiice

Har spenderat dagen med förtjusande Anna o hennes familj. Så himla mysigt. Det är skönt när man bara kan placera sig i någons hem och bara sitta och titta på hur deras liv fortsätter vidare. Underbart att bara ta en kopp kaffe och känna sig som hemma. Spontana dagar med massa mys, bus och lek.












RSS 2.0