Jorå så att....

Nu har vi endel huvudbry.... ska vi satsa på det ena eller de andra? De vita eller de ljusgula? Det med pool eller det med gigantiskt vardagsrum med spotar i taket? Det på 123 kvm eller det på 145 kvm?

Jag skulle kunna bo i båda husen, båda är fina. Hur snabbt kan man sälja en bostadsrätt?

Man kanske ska flytta hit, grannen är havet.......Huskik

Idag är vi inbokade på 3 st husvisningar. Bara köra hårt! Vi är så taggade och de ska blir riktigt kul. Jag har mentalt förberett mig vilka frågor som måste ställas så man är med på banan. Det står ju en del om husen i beskrivningen på mäklarnas hemsidor. Men det är en del som inte finns med som man kanske vill fråga om. Ett av husen har en inredd källare tex. Vi har hört att det området har radon i gunden..... det lär man ju vilja veta innan man flyttar in ;)
I nått av husen är ena badrummet vidgjort. Ganska intressant och veta när de gjordes och om det gjordes fackmannamässigt.... det andra huset har en pool. När grävdes den och hur i hela friden underhåller man en sån? När la man om taket senast (framför allt om det är papptak) ja listan kan göras lång.

ÅÅhh snart dags, kl 13 börjar första du nu måste jag få på mig kläder.
Ett litet smakprov...

Idag fick vi ett smakprov från bröllopsfotografen. Hon är inte riktigt klar ännu med samtliga fotografier, men dessa är några av dem. Vi är supernöjda!


Tinker, Tailor, Soldier, Spy

Nä fy bevare mig väl. Denna filmen var de sämsta jag någonsin sätt! Jag brukar gilla lite smålistiga filmer där man får fundera en hel del, men i denna filmen var det bara massa bladder. O hur kan man lägga filmen i genren triller? Bra skådespelarinsatser men vad hjälper det när filmen saknar djup, eller rättare sagt, den är så djup så man drunknar...i tristess. Handlingen är tunn och förvirrande. De första som dök upp i mitt huvud när filmen var slut var "va i hel....te var de där för film?!"

Detta bevisar vad jag alltid sagt. De som sätter betyg på filmer är flummiga personer som tror att en tunn, handlingslös film är briljant. (Ska jag vara ärlig så tror jag även kritikerna tyckte den var kass, "men en sån här knasig film måste ju bara få en 5:a, så visar det på vilket intellekt jag har"...NOT). Så hädan efter; om filmen du vill se har fått 5 av 5 möjliga, gå inte och se den!

Synd, Colin Firth som är en favvo.


Renovering pågår...

Vill ändra min blogg lite, kände de var dags för förändring... så, renovering pågår. Väntar på M som måste hjälpa mig, jag har kört fast! haha


Bilden är tagen från taxin påväg ut till Bangkoks flygplats.


Dagens..

Nu är vardagen i full gång och livet rullar vidare, nu som gift kvinna. Detta är ju jättehäftigt! Bara det när man blir presenterat som fru *fniss*. Det känns jättemärkvärdig ;), hoppas känslan håller i sig länge. Bröllopsfesten var fantastiskt, nästan overkligt perfekt. Väntar fortfarande på bildbevis (så man verkligen vet att det hände). O smekmånaden. Jag kommer leva på detta lääääänge.

Från de ena till det andra. Dagens middag blev en hittepå-gryta. När jag väl började kändes de märkligt, kommer detta funka? Men de blev smarrigt som tusan. Jag kan tyvärr inte säga mängderna i exakta mått men här är innehållet i allafall. Ni får freebasa om ni ska prova :)

Fräs kycklingfilé i skivor, gul lök, bacon i en stekpanna. Sen lite vatten, kycklingfond, balsamvinäger, hackad chili, socker och soya. Puttra puttra och på med maizena och skivad gul paprika. Putter putter och klart! O så ris o sallad till det. MUMMA!


Siam Niramit

Förrutom massa shopping i bangkok så vigde vi en av våra kvällar till teater, eller man kanske istället ska säga att det var en riktigt häftig show. Scenen är världens högsta enligt Guinness world records. Detta var nog det pampigaste jag någonsin sätt. En teater utan varken sång eller tal, bara musik och dans. Under showen öppnas golvet och halva scenen fylls med vatten, djupt vatten, där det sedan flyter båtar och folk simmar. In på scenen kommer även en elefant..... helt galet! Är du någongång i Bangkok så se showen, Siam Niramit!

Fotoregn från vår honeymoon

Den senaste månaden har varit proppfull med äventyr, upplevelser och helt fantastiska sekunder, minuter och timmar. Vilka minnen! Jag kommer leva på detta läääääänge.

Bröllopet var fantastiskt! Tyvärr har inga bilder kommit ännu från fotografen, jag lovar att lägga upp foton så fort de dyker upp.

Smekmånaden började redan den 2 januari, då vi bilade ner till Stockholm från norrland och checkade in på Quality Hotell vid Arlanda. Bilen fick stå kvar på hotellets långtidsparkering hela semestern. Den 3:de tog vi transferbussen ut till Arlanda. Flyget lyfte klockan 13:40 och vi var framme i Bangkok kl: 05:30. Flygresan tog ca 9 timmar...

Vi har tagit över 600 bilder. Nedan följer ett axplock av dessa.

Här anländer vi till Paradise Hotell på Koh Chang. Detta efter att ha flygit i 6 h och åkt transferbil i 4,5 h. Vi var ganska möra, men de var värt var enda timme.
Utsikten från vår bungalow, ca 10 meter till havet....
Honeymoon fint!
Vår bungalow :)
Det är något läskigt som gömmer sig i träden.
Här inne jobbade "vår" äventyrstant. Hon fixade allt möjligt roligt till oss, som att åka iväg och snorkla, rida elefant och hyra moppe. Hon hade en hel pärm full med bilder och beskrivningar på äventyr och skojsigt man kunde hitta på.
Restaurangen på hotellet kvällstid. Helt fantastiskt vackert!
Brädspel och kortlek är toppen på resan, en öl till de och man kan sitta hur länge som helst i kvällsvärmen. Detta spelet heter Barikad och är både roligt och klurigt.

Gottegris i kvällssolen. Vi hade 33 grader i skuggan mitt på dagen och ca 28 grader i vattnet.
Nu rida pellefant!
Vi hade länge funderat på om en elefant har två hål i snabeln eller bara ett gigantiskt. Den hade två kan jag konstatera. Sjukt söt! Mysig och klämma på hihi


Här är vi påväg ut med speedboat till 3 olika öar för snorkling. Tyvärr hade jag inte tagit dykarcert (så ingen dykning med tuber) innan vi åkte ner och jag ångrar mig djupt. Visst kan man göra de där nere, men jag vill gärna göra de i sverige på ett språk jag behärskar, det är ju lite teori osså ju..
Ute o promenixar i vårt neighborhood. Här vinns en stormarknad, restauranger och en massa butiker för den som är shoppasugen. På stormarknaden shoppade vi mestadels vatten, 12 pack 50 cl flaskor för att ha på rummen. Man bör inte dricka deras kranvatten och det blev onödigt dyrt att handla av hotellet. Vi betalade 75 Baht för 12 flaskor, de e 15 svenska kronor. Helt galet billigt.
Ja vet faktiskt inte varför jag var så lycklig över att komma ut i djungeln... haha (det ser ut som jag är tandlös)
De var i alla fall hit vi skulle, till Khlong Phlu waterfall... kristallklart vatten!
"Vår" strand heter Klong Prao och ligger strax söder om White sand beach som är den stora och mest exploaterade stranden på Koh Chang.De sista 2 dagarna spenderade vi i Bangkok för lite shopping. Vi bode i Thailands högsta skyskrapa på 60:onde våningen i en junior svit. Inte illa pinkat ;) Totalt hade tornet över 84 våningar, allra längst upp en utkiksplats. Mellan våning 79 till 84 låg restauranger och barer. Vi käkade på den som låg längst upp, en enda giganstiskt buffé!

För två nätter i junior sviten för två personer betalade vi 6900 Baht. Det är 350 kr/ person och natt! Sjukt billigt och vilken service!
Alla borde gifta sig och åka på smekmånad tycker vi. Det är skitball! Kärlek från oss till er!Jag lever och gottar mig i Thailand! Bröll...

Jag lever och gottar mig i Thailand! Bröllopet var fantastiskt!! Det kommer bilder o storys så fort vi jag kommit hem. Nu ska jag fortsätta njuta av min smekmånad. Det är sjukt varmt här nere så ett dopp är nu ett måste. More to come....


RSS 2.0