Mangotan

Hittade denna frukten i fruktdisken på ICA. Minns den från Thailand men kommer inte ihåg hur den smakade. Kostade 12 kr för en frukt! Helt galet, men jag köpte en. Var ju tvungen och minnas. Köttet är vitt inuti och smakar lite.....lite.....typ mild cocosmjölk. Konsistensen var som en fast slime. Med andra ord, ingen höjdare. Så, Mangotan fraktat till Sverige får inga pluspoäng av mig. Va ska man ha frukten till????


Nämen de ekar ju!

Ja herregud, det är så mycket annat roligt som händer och fötter så inte har jag tid och sitta vid datorn o skriva ;)
Inget nytt hus på gång men däremot är vi i full gång med efternamnshärvan. Vi hade valt namn, vi hade skickat in namnförslaget till PRV, vi hade fått det godkänt av PRV........ o så gör M ett sök på wikipedia och finner att namnet förknippas med häxbål i norra Sverige! Ja jäklar ja, lite magstark historia men man får inte glömma att det hände på 1600-talet. Men M kände att han inte var så sugen på namnet längre, o jag kan väl hålla med, så nu har vi stoppat pressarna. Eva på PRV har pausat handläggning och väntar på vårt nästa drag. Och vårt nästa drag innebär nog lite släktforskning i Danmark. Spännande!


Busfia

Jag har ätit kålpudding idag till lunch, det är tur inte mannen är hemma ikväll ;) Istället spenderar han tid på akuten. Huga va tråkigt. Troligvis har han brutit ett eller två revben i samband med en bandymatch i helgen. Först misstänkte vi att det var en spricka, men han verkar ha alldeles för ont för det. Tyvärr är det ju så att sjukvården inte gör något med revbensfrakturer. Men det är ganska bra att få det dokumenterat om det skulle bli något knas i framtiden (vet inte vad de skulle kunna vara), men ändå. Akuten har ju ändå inget att göra så de kan gott spendera lite tid på min man mohahaha.

Känner mig helt galen idag, snurrigt busig och bara tramsig. O ingen har jag o busa med, skit också! Nä, jag tror jag går och sätter på lite te och målar mina naglar.

Jag som liten!Tomat och mango salsa

Denna salsan är så god så du kan äta den direkt ur skålen utan tillbehör. Men de blir man kanske inte så mätt på, så vi brukar ha den till halloumi wraps.

I wrapsen har vi stekt halloumi, sallad, avocado och sojabönor och så salsan. Receptet på salsan kommer här.
Som vanligt är måtten höftade, så du får smaka dig fram om du vill ha den starkare etc.


1 röd chili (spansk peppar) finhackad utan kärnor
ca 1/2 röd paprika, finhackad
ca 1 dl mango finhackad (jag brukar köpa fryst som jag tinar)
2 stora tomater (eller en halv ask cocktailtomater) urkärnade och finhackade
1 vitlöksklyfta pressad
ca 1 msk persilja (de ska egentligen vara koriander men det är inte min favvo)
ca 1 msk olivolja
salt och peppar
1/2 lime

Blanda alla ingredienser och pressa sist över limen. Lime är inget måste, det går minst lika bra utan. Det blir extra gott om du låter det stå i kylen i en timme. Tänk på att en chilifrukt kan variera i styrka. Börja med att blanda i en halv chilifrukt och sen blanda i mer om du tycker att det blir för mesigt. Va du än gör så peta dig inte i näsan efter att du hackat chili ;)Ny friss

Jo men så blev det!. Jag tröttnade helt enkelt.

Långt hår är riktigt snyggt, men det är fasen snyggt med kort också. O jag kände att mitt långa hår var just bara långt. Det var varken friskt eller såg ut som en frisyr. Så efter ett kort och snabbt beslut gick jag in på toan och tog fram frisörsaxen. Det är ju lite småbökigt att klippa sitt eget hår, men de gick bra. Jag är skitnöjd och det känns super. Nu slipper jag få hår i mun när jag ska vända mig om i sängen ;)

Det blev 3 dm kortare!


RSS 2.0