Vilken besvikelse....

Vi har nu haft en besikning på huset som vi skrivit papper på. Besiktningen gick inte alls så bra som vi hoppats på. En ganska stor besvikelse faktiskt. Allt började bra, grunden var bra, fukt kontrollerades, ytterväggar och tak. Sen kom vi till insidan och besiktningsmannen går upp på ovanvåningen. Det han finner är en sned ovanvåning. Ganska mycket sned ovanvåning. Så sned, att om vi hade fått en vattenläcka hade vattnet runnit till badrumsdörren...inte ner i golvbrunnen. 

Troligtvis har detta sneda golv uppkommit i samma veva som man rivit väggar på nedanvåningen. Visserligen inga bärande väggar men jag tror i kombination av väggrivandet och klena bjälkar så har taket (golvet på ovanvåningen) helt enkelt blivit för tungt. Mycket märkligt tänker ni, och jag håller med.

Åtgärden blir troligtvis att man måste stämpla upp hela taket på bottenvåningen (förstärka eller byta ut bjälkarna). I samband med att man gör detta spricker nog en hel del av väggar och golv på ovanvåningen, inkl tätskiktet i badrummet så hela badrummet (renoverades 2008) måste rivas och byggas upp på nytt. Detta är ett JÄTTEPROJEKT! Allt detta gör visserligen säljaren men det känns lite magstarkt att börja tiden som husägare med detta projekt. Ett husköp ska vara roligt, inte kännas nervöst och göra så man får ont i magen. Dessutom är både jag och M lekmän när det gäller stora saker som stommen på ett hus och vad som kan påverkas när man gör så här stora ingrepp som att stämpla taket. Visserligen har vi som köpare 10 år på oss att upptäcka om det blivit något galet efter ingreppet, men hur ska vi veta när något är galet om vi inte vet vad vi ska titta efter?

Efter en veckas fundering har vi beslutat oss för att avsäga oss husköpet. Det blir helt enkelt ingen affär. Säljaren har meddelats om återgång av husköpet och det enda som nu återstår av hela den här karusellen är en faktura på 9900 kr för besiktningsmannen.... tråkig summan men lätt värt det! Fuska inte med besiktningen om du ska köpa hus!! Det kunde blivit dyrt!

Eftersom det inte blir något husköp väntar vi med att lägga ut min lgh till salu. Tur hade vi att den inte han sättas ut på hemnet.

Nästa gång vi kikar på hus ska vi vara lite mer kritiska. Vi kommer definitivt ta med en golfboll för att upptäcka eventuell lutningen på golvet ;)Kommentarer
Postat av: Mia

Så tråkigt, men det finns ett mysigt hus därute med ert namn på det! Kram!

2012-02-22 @ 19:15:57
Postat av: LillaSyster

MEN va tråkigt!!! va ledsen jag blir! :( vilken besvikelse...Men som vi brukar säga... det e nån mening med allt så småningom. Nästa hus blir bättre! :)

2012-02-28 @ 18:47:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0