Kan man gifta sig i dessa?

Hade jag fått välja hade jag haft högklackat till vigseln och middagen och sen låga skor till bröllopsfesten. Men skulle jag göra så skulle brudklänningen, efter middagen, bli 1 dm för lång!!! Så det går tyvärr inte. Så jag tror att jag har bestämt mig, jag vill gifta mig i ballerinas. Funkar dessa???



Eller kanske dessa? Vilka är finast??







Gottis!

Middagstips! Detta är super gott och ganska enkelt att göra. Man bör inte vara rädd för kalorier när man stoppar i sig denna middagen , för detta är en kaloribomb. Förmodligen är det därför den är så god.

Köp smördeg, eller filo deg. Tanken är att du ska ha en botten och en topp. Om du bara är en person så gör du självklart botten och toppen mindre. Om du använder hela "plattan" i en förpackning räcker det till 2 pers, o då blir man MÄTT! Dela den på hälften. Ena halvan lägger du på ett bakplåtspapper som det är. Andra halvan delar du i 1 cm tjocka ränder som du sedan trycker ihop som ett nätgaller. Gädda allt sammans i 180 grader i ca 20 min, tills den blivit gyllenbrun och frasig. Glöm inte nagga smördegen med en gaffel innan du gräddar den.






Fräs kantareller i smör. Om det är kantareller på burk så häll inte av vattnet i burken utan låt vattnet koka bort med svamparna i en stekpannan, sen på med smör. När kantarellerna har "hoppat" ett tag så häll på grädde. Krydda med lite socker, några droppar soya och lite vitpeppar. Låt koka tills det blir tjockt, ca 15 min. Om det blir för tjockt så späd med mjölk.

Sätt samman allt till en "dubbemacka". Servera med sallad och toppa med knaperstekt bacon. MUMS!







Bröllopsplanering i full gång!

Det är helt galet, nu är det knappt 4 månader kvar. Jag sa ju att det skulle gå fort! Jag känner en lite stress nu måste jag erkänna. Det är så otroligt mycket småsaker som om är oklara som ...

Hur ska vi duka? Hur får man fatt i facklor? Vilken ska få äran att spela musik för oss på festen? Vad ska jag ha för skor på mig? Vilken förrätt ska vi ha? Vilken präst blir det? Vilken ska sjunga för oss i kyrkan? Hur ska jag se ut i huvudet? Vart ska brudgummen hyra sina kläder? Vem ska fota oss? Vem ska........ ja listan kan göras milslång.

Men vi har kommit en liten bit. Kyrkan är bokad, festlokalen är bokad, min klänning är snart klar, tärnorna är tillfrågade och deras klänningar är beställda, smekmånaden är bokad och betald...ja de kanske inte är så stressigt i alla fall.

Men lite nervös är jag allt, o fruktansvärt pirrig! O så ska jag inte sticka under stolen med att det är fruktansvärt roligt så nu jäklar kör vi!







Annika Dahlqvist vs. Fredrik Paulún

Läste en debatt på aftonbladet idag. Mycket intressant! Jag måste säga att jag än en gång är övertygad om att Paulún är en klok människa och har belägg för sina påståenden. Ät sunt och motionera! "Stoppa inte i dig mer än vad du gör av med"...de tänket kommer man långt med. O det är just en sund tanke man ska ha. Det är en god början till ett sundare liv. O man MÅSTE få unna sig något ibland, glöm inte det.

(Idag är svenska folkets hets att "äta rätt" en ätstörning i sig, sug på den!)

Läs debatten här






Sista sommardagen?

I morse lyste solen och smhi hade lovat fint väder. Så vid 12 tiden satte vi oss på varsin cykel och drog iväg. De enda vi hade inlplanerat på schemat för dagens cykeltur var att vi skulle till Lilla Glassfabriken (föredetta lejonet och björnen) på Holmgatan, så dit cyklade vi först.

Jag tog smakerna lakrits, smultronsorbet och italiensk choklad. Vilken glass! Tror nästan den slår Ben & Jerrys.




Räddningstjänsten var också sugna på glass




Sen cycklade vi vidare till till Malmöfestivalen. Shit me folk!




Kaffe från bakluckan på en minivan




Jag o fisen




På vägen hem cycklade vi igenom Pildammsparken. Den är otroligt vacker. Det finns många fina parker i Malmö.




Ett otroligt otäckt monster i busken!











Me and my bridesmaids

Nu var det dags, dags att ta sig i kragen och slå slag i saken. Tärnorna måste ju ha kläder på sig på bröllopet! De kan ju inte komma in nakna i kyrkan!

Min kära syster och min käraste väninna är mina tärnor och det har själva spanat en hel del på nätet för att försöka komma fram till hur de ska se ut. De enda önskemålet jag haft är att jag skulle hemskt gärna vilja att tärnklänningarna var i guld och att klänningarna ska kunna användas vid ett annat tillfälle, kanske en annan nyårsfest framöver och inte bara till ett bröllop.

Tidigt på morgonen tog jag bilen upp längs västkusten. På vägen upp mot Göteborg plockade jag upp syster i Halmstad. Vi har, innan trippen, valt ut 6 stycken bröllopsbutiker som vi ville besöka och även innan trippen kontrollerat att man inte behöver tidsboka före provning.

De butiker vi skulle besöka var:

Remanns på Linneg. 2
Johans uthyrning på Linneg. 51
Tonys högtidskläder på Vasaplatsen 8
Eleonoras lilla brudbutiken på Eklandagatan
Ramona Design på Kungsgatan 10 A
Weddingsquare på Braheg. 1

Den enda butiken vi besökte var Weddingsquare på Brahegatan. Det var den butiken vi åkte till först och det var där klänningen hängde. Den klänningen som båda tärnorna blivit förälskad i. Så den kommer bli i guld och bandet i midjan kommer vara i en ljusare nyans guld. De kommer bli skiiiitsnyggt!




Så efter 45 minuters provning av storlek, beslut av färg och detaljer, så var vi klar! Det gick verkligen jäääättefort! Jag hade nog räknat med att vi skulle vara hela dagen i Göteborg, klockan 12 var vi klara.  Vi gick o käkade lunch och snackade massa skit. O sen vidare hem till Tove och drack kaffe och snackade ännu mera skit. Underbart!

När jag kom hem hade M gjort spansk paella till mig!! Min kärlek.






Världens enklaste GI bröd

Detta receptet har jag fått av kära Hartless. Brödet är så galet gott och tipp topp för magen! Super enkelt och själva degen går fort att göra. Det enda tråkiga med brödet är att det ska gräddas i en timme, så man får tyvärr vänta lääääänge innan man kan smaka första biten ;)



6 dl gramhamsmjöl
1/2 dl rågkross
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl solrosfrö
1/2 dl pumpafrö
1/2 dl hackad mandel
1/2 dl hackade valnötter
4 st hackade aprikoser (jag tog torkade plommon)
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk birkarbonat
6 dl filmjölk
2 msk sirap

Smörj och bröa en form (föreslagsvis en avlång sockerkaksform) med grahamsmjöl eller linfrö. Rör ihop alla ingredienser och häll i formen. Grädda i 1 h i 175 grader.







A men Zlatan va du är.....lång

Jag är väl egentligen ingen fotbollstjej, eller har i alla fall inte varit. Nu kanske jag är det, men bara lite. Stora matcher är kul att se, som champinjon ligan och så. O när MFF spelar är både roligt att se på TV och se live på stadion. Men denna matchen som gick i söndags, den mellan MFF och Milan kunde man ju bara inte missa. Vi laddade med vin och tog sedan cyklarna till matchen.

Biljetterna var slut på ticnet men vi lyckades få fatt i ståbiljetter via blocket. O det är ju ståbiljetter man vill ha. Så där stod vi i ståklacken och sjöng för fulla muggar: hey hey, hoppa om du älskar Malmö hey hey...eller till attack, ska vi gå, för vi är ju himelsblau. SKITKUL! (Erika, de brukar vara du o jag).

Det som däremot var mindre roligt var när vi kom utanför arenan för att hämta våra cyklar och vi märker att M:s cykel blivit stulen. Fy fa de kan sänka alla glädje. Kräk på cykeltjuvar, eller alla tjuvar för den delen.


En sommardag i södraste sverige

Det har ju bara regnat och regnat och regnat. Men lika glad är jag för det för då får man massa tid över till annat skoj. Som att ta med sig mamma och syster till Sveriges sydligaste spets, Smygehuk. Ett paraply och problemet var löst. Det har så otroligt vackra stenar längs havskanten så man kan inte låta bli att plocka med sig några. Undrar om det är ok? Oavsett vilket fick några följa med oss hem.

Det blev lite mycket där ett tag. Regnet öste ner och man var tvungen att hålla reda på både paraply, stenar och väska.




Sen besökte vi sveriges sydligaste butik som var fullproppad med maaaassa fint att stoppa i sitt hem. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad den hette men den ligger i byggnade bredvid köpmansmagasinet i Smygehuk.




På vägen hem stannade vi till vid en annan liten butik som ligger längs kustvägen mellan Trelleborg och Ystad. Här har jag varit förrut och även denna gången förundras över allt fint som finns där och hur billigt allt är. Hon har otroligt fina saker och stället heter Agdas Country shop.










Kundkorgarna är inte i plast här inte.....










Morgonens kopp

Jag o M fick med oss en gammal kaffekvarn från sommarstugan i norrland när vi var där. Jag har nu gjort rent den (det var massa spindelnät i kvarnen) och borrat upp den på väggen. O hela bönor är inköpta så nu vevar vi för fullt. Riktigt gott kaffe blir det!




Innan den limmas ihop..

Vi provar olika varianter på spetsbitarna jag köpte på Beyond Retro i Stockholm tidigare i år och så fjädrarna från Buttericks. Jag kan inte riktigt bestämma med hur jag vill att mitt hårsmycke ska se ut till bröllopet så varianterna provas på lillasyster :)







Dålig bloggare

Ja just nu är jag det. Jag har så mycket annat roligt att göra just nu, tiden räcker liksom inte till. Min mamma och syster har kommit ner från norrland för att hälsa på oss i skåne. De kom igår och nu är det fullt ös. Det är mycket kuligt som ska hinna göras. Kan se på smhi att skåne planerar regn 4 dagar frammåt så "att göra" listan har visserligen krymt till hälften. Den innehöll bla en tripp till stan och massa bad på stranden, så sånt får vänta till solen tittar fram.




Det blev en dag på stranden

Vilket skönt väder och vilken lyx man har som bara kan slänga sig på cykeln och vips, 5 min senare är man vid havet. Underbar dag med massa sol och massa dopp i havet tillsammans med Erika och hennes Moa. Nästan hela dagen vid havet gör att man är lite slö när man kommer hem. Jag tror det räcker gott med falukorv och makaroner till middag.







Så här lycklig blir hon, när hon ska få doppa tårna i havet..




Amarone effekten

Har ni hört talas om den. Det är som en slags berusning..eller rättare sagt, det är en berusning. Amaronevin är så himla gott! Efter en myspysmiddag ute på balkongen och ett glas amarone är man i en mjuk och rund tillvaro som bäst kan beskrivas som den grymaste hästensängen. Allt är så mysigt och trevlig. Vi beslutar oss för att ta en tur på cykeln, vädret är ju toppen..... men då.....




.....ja då hittar man karl i köket borrandes på en modellhelikopter..... men herregud hahaha. Det är ju fantastiskt detta med människor som "ska barra" hinna göra det.. tidsoptimister. Jag gick iväg några sekunder, in i sovrummet för att sätta på mig långbyxor och en tröja och i köket har karl dragit fram borrmaskinen... underbart. Nu är amaroneeffekten borta, det där runda och mysiga förvandlades till en förundrar över tidsoptimisten Mikael. Minen speglar ett barn med fingrarna i syltburken, tagen på bar gärning ;)

Nä skämt o sido, nu cyklar vi iväg en runda.





Balkongfrukost

Detta är det bästa med semestern, eller varmare väder vore kanske det rätta att säga. Balkongfrukost. Vid dessa tillfällen önskar jag att jag tackat ja till att prenumerera på sydsvenskan, för vad är en kopp kaffe ute på balkongen utan en tidning.




RSS 2.0