Sälja vidare...

Funderar på om man inte ska sälja iväg lite prylar på Tradera. Har aldrig provat det faktiskt men jag tror jag ska våga mig på det. Är nog mest rädd för att man ska bli blåst. Får nog läsa på hur det funkar igentligen.


Vi hade besök idag, från källaren

Denna lilla krabaten hittade jag när jag var nere i tvättstugan. Tyckte han var mycket lik de andra små skalbaggarna jag råkat få med mig in med mossan till adventsstaken i julas. O mycket riktigt var det samma art. Den heter liten jordgubbsöronvivel.
Den äter alla möjliga sorters växter, tall och mossa. Alltså inte enbart jordgubbar som man kan tro av namnet.
Här fick han lite vatten med socker i. Han drack i ca 15 min. Sen var han nöjd och knatade vidare. Då fick han åka ut bland buskarna. Vi tror han klarar sig fint, bara han gömmer sig fort i löven tills våren kommer. Söt var han i alla fall.


En blandad lista på musik

För att komma åt detta har jag väldens tipps! Jag kanske inte är jättetidigt ute då detta verkar funnist ett tag men ändå.
Jag blir ibland trött på mina egna blandade musiklistor på spotify. Har man tillgång till spotify ska man absolut prova detta.
I vänster lista, längst upp finns det något som heter "whats new". Gå in där, där vissas massa nya album och singlar. I fliksystemet längst upp, där du nu befinner dig, finns något som heter "Top lists". In där och bara börja spela. MASSA nya bra låtar. NICE!

Min och M:s lördagskväll

Innan jag presenterar receptet vill jag förvarna om att denna rätt är påhittad och enbart tillagad en gång (ikväll). Jag och M kan go i god för att det blir snuskigt gott men som sagt, det är svårt att i efterhand försök måttsätta innehållet.  receptet är skrivet av mig efter att ha testlagat det EN gång (ikväll). Det kan verkar rörigt och det kanske inte är allt som stämmer men jag har försökt att överföra receptet från huvudet till skrift på papper.

Några ingredienser (musslorna är här redan kokta i vin och vitlök)



Här kommer receptet:

Sofie´s fisk och skaldjurssoppa


2 per.

Börja med att koka musslor:
ca 500 g blåmusslor
1 hackad gul lök
1 dl vitt torrt vin
2 dl vatten
1 krm salt
1 msk olja
1 hackad vitlök

Fräs vitlök och lök i oljan. Häll i musslor, vin, salt och vatten. Koka under lock i ca 5 min. Ta av musslorna från plattan och låt dem vila under lock i ca 10 min. Ta bort musslor som är stängda då dessa är dåliga. Lyft upp resten  och lägg dem i en skål för sig. Släng bort ca 1 dl av buljongen (eller spara till en annan fiskgryta).


Fisk och skaldjurssoppan:

20 st räkor
1/2 liten röd paprika
ca 2 salladslökar
1/2 paket sockerärtor
1/2 paket frysta gröna sparrisar (alt. ca 5 färska sparrisar)
150 g vit fisk
ca 3 msk tomatpuré
2 msk vitt vin
3 msk konjak
1 krm timjan
ca 10 finhackade basilika blad (alt. 1 krm torkad basilika)
1/2 krm cayenne
1 msk maizena
salt

Skala räkorna och lägg dem i en skål. Lägg räkskalen i kastrullen med buljongen efter musslorna. Häll på ytterligare 4 dl vatten och konjaken, salta.  Koka kraftigt i ca 10 min. Sila bort räkskalen och spara buljongen. Koka hastigt upp sockerärtorna och sparrisen i en separat , häll på 1 dl kallt vatten och låt dra i ca 5 min. Häll bort vattnet.
Dela den vita fisken i 2  cm stora kuber. Koka fisken på svag värme i buljongen och lyft upp fisken efter ca 4 min. Lägg fisken i en separat skål. Du lär ha en hel del separata skålar vid det laget :)
Hacka salladslöken i små slantar, och paprikan i små bitar.
Dela sockerärtorna och sparrisen i grova bitar, spara 4 st sparrisar för garnering.

Behåll kastrullen med buljong på plattan. Häll i grädden, tomatpurén, paprikan, salladslöken, maizenan, cayenne,  vitt vin, timjan, basilika och låt puttra i ca 5 min. Smaka av med salt. Lägg sedan i musslorna, fisken, räkorna, sockeärtorna och sparrisarna och låt dessa blir hastigt varma. Häll upp i djupa skålar och garnera med sparrisarna.


Till grytan serverade jag vitlöksbröd. Jag köpte en rustik baguette på ica. Delade den i långa stavar och så gjorde jag vitlökssmör på bregott, vitlök och dill som jag smörade in dem med. Grillade på 225 grader till dem blev gyllenbruna.

Servera med vitt tort vin.



Nu blir det vitt vin, drinkar och konjak för jag och M ska ut på galej. Hoppas kunna möta upp lite vänner på stan.



Men FÖRST! Melodifestivalen, de är ju i malmö :)


Shopping

Jag hittade byxor på Lindex. Det blev dessa:

Och så blev de denna blusen:

Det blev så tjusigt så. Sen har M fixat en låååång hyllplan till mig i garderoben så att jag får upp alla mina skor. Det  blir perfekt för då blir en hel dubbelgarderob ledig som M kan få när han tar sitt pick och pack och flyttar in.

Idag..

Igårkväll var jag slut som artist, om jag någonsin varit en artist vill säga. Men idag är jag piggare. Ska in en sväng till byn och se om jag hittar några tjusiga tallriksunderlägg till köksbordet, har spanat in några fina. O så ska jag kolla in Lindex byxor.

O så ska jag inom systembolaget och köpa congac. Ska försöka mig på att göra min egna skaldjursfond så jag och M kan mumsa i oss fisk och skaldjurssoppa ikväll till Melodifestivalen. Det är ju i Malmö ikväll så det får man inte missa. Ska hålla utkik efter några vänner som sitter i publiken :)

O för M blir det fortsatt byggarhelg. Det ska upp en bred hyllplan i garderoben så att vi kan utnyttja varje utrymme som finns.

Fredagsfika på jobb

img_3317 (MMS)

Tårta kl 10 kanske inte hör till vanligheten men idag skulle det firas!


Utmattad

Det är nog något knas som går för jag känner ingen ork till något. Första träningspasset denna vecka och jag är totalt slut. Trodde aldrig jag skulle orka hela passet. O så fryser jag som en galning. Men det har jag i och för sig alltid gjort. Vad kan man göra för att bli mer varmblodig och få upp blodcirkulationen? Trodde det skulle hjälpa lite att sluta röka. Efter träningen skyndade jag hem för att laga mat och nu är rumpan placerad i soffan. Skönt. Åt pytt i panna till middag. Har fått dille på det och önskar att jag kunde äta det minst 3 dagar i veckan. Fast det är nog inte pytt i pannan jag vill åt utan rödbetorna och de stekta äggen. O snabbt går det också.
Imorgon kommer min kärlek och jag längtar så.


Vardagssällis

Gittan kom på besök efter jobb så jag svängde ihop lite middag. Köttfärsbiffar, skysås, potatismos och majs. Mysigt att få  lite sällskap mitt i vardagen. Det blir så mycket roligare då. O vi hade massa o prata om. Jag LOVAR att jag inte ska be sömmerskan sätta fickor på min bröllopsklänning och grattis till nya jobbet!
Nu ska jag skriva de sista adresserna på inbjudningskorten tror jag. O så måste hemsidan redigeras.

Vardagsfika

Tog en sväng med lokalbussen (ja bilen fungerar inte än) till mina vänninor utanför Malmö idag. Drog direkt efter jobbet så det är först nu (för en halvtimma sedan) som jag kom hem. Supermysig vardagskväll med fruktsallad och MASSA snack. Underbart!
Nu är jag trött. Godnatt och sussa gott


Godaste soppan på kyckling och primörer

Igår, efter att vi prominixat i 2,5 h i kylan, gjorde M en jättegod soppa på kyckling och primörer. Den var supergod! Kan varmt rekomendera denna, jag ger den 5 maränger av 5 möjliga. Receptet hittar ni här. Vi åt surdegsbröd till med ost.


Familjen annorlunda

Det är underbart med barn. Jag längar så otroligt efter den dagen jag själv ska bli mamma. Men man blir lite halvt avskräckt när man kikar på tvprogrammet famlijen annorlunda. Hur orka dessa familjer? 10 barn! Det är ju helt galet. För mig är det helt galet, men för dem är det vardag och det bästa som hänt. Jag kan inte annat än fascineras av dessa familjer som tycker att är detta är livet, att ha massvis med barn. Klarar man av det så absolut, men jag inbillar mig att man inte gör det. Det blir ju till slut att syskonen får ta hand om varandra för att föräldrarna inte hinner med. Och det kanske inte är något fel med det, men ändå! Jag hade nog blivit tokig, så det blir inte 10 barn för mig. Till en början önskar jag ETT barn, ett friskt barn, kön spelar ingen roll, bara jag får ett. Sen kanske man kan hoppas på två...

Mitt M och mitt hjärta




Kylig söndagspromenad

Måste bara få bjuda på dagens skörd av fotografier från söndagspromenaden med M, Erika, Jörgen och lilla Moa. Vi började med lunch hemma hos Erika o Jörgen. Supergod pastasås med rökt lax. Sen snörade vi på oss vandrarkängorna och långkalsongerna. Underbart solig dag, men det var riiiiktigt kallt. Vinden var inte nådig och vi hade duktigt stora rosor på kinderna när vi kom hem. Vi var ute från kl 13:30 till 16 så det blev en stund.


M lekte paparazzi och fotade minst 20 bilder när jag vilade i solen på en sten. Tillslut kunde jag inte hålla mig längre och brast ut i skratt.





Vi var tvungen och ta en liten Iphone pause medans Erika kikade till lilla Moa :)



En skruttig gammal båt från sjövärnskåren.



Varm choklad längs en vägg. Lovely!



Svarta ögon kikar fram genom hålet.. läskigt.


Byggdag

Denna lördagen blev en städ och byggdag, så vi tog bussen till Bauhaus för att inhandla vita hyllplan. Har funderat ett tag på vad jag ska göra av alla min böcker. Har inte en jättestor lägenhet så jag vill inte ta upp ännu mer golvyta genom att han en bokhylla. Så jag kom på den fiffiga idéen att borra upp en enda lång hyllplan i anslutning till fönsternas ovankant i mitt vardagsrum. Jag har ändå inga gardiner så det får fungera som en "gardin".  M måttar och knackar för att kontrollera underlaget innnan borren kommer fram. Hyllan kommer att fästas under en bärande balk som sticker ut ca 10 cm ovanför fönstret. På så sätt behövs inga konsoller. Man borrar bara rakt upp genom hyllplanen och upp i balken. Se bild snett underifrån längre ner.



O medans M borrade så städade jag och fotade vissna tulpaner. Vilka fina bilder det blev. En vissen tulpan e minsann vacker!



På vägen hem från Bauhaus, i ett skyltfönster, hittade jag detta underbara förkläde! Kanske inte samma gröna ton som på tapeten men det är samma ljuvliga stil. Tycket det passade fint.



Och så blev det storstäd så klart. Efter borrningen lade sig ett fint hemskt damm över hela vardagsrummet. Tur var väl det att man hade halva huvudet med sig och täckte TV:n och soffan i filtar. Resten av rummet fick man noga damma av. Det letar sig in överallt.

MEN så bra det blev! Jag är super nöjd. Och ingen bokhylla som står på golvet och tar plats. Härligt!





Pyssel i morgonsolen

För att slippa alla Buffé tidiningar som ligger överallt så klipper jag ut de recept som jag har provat eller tycker verkar smarriga. O så klistrar jag in de in min receptpärm. Mycket fiffigt.



Nu går vi ut och njuter av solen, måste försöka få igång bilen. Det verkar vara en isprock i bränsleslangen och den kanske har tinat i solen :)

Dagens outfit

Blus från H&M, svarta tajta byxor från Gina tricot och pumps från Din Sko.




Nageltips

För mig är fina naglar välvårdade och lagom långa. På tok för långa naglar känns bara ofrächt, då går mina tankar genast till vad det är för smuts som göms under nageln..inte mysigt. Använd en glasfil när du filar nageln. Den är skonsammare mot nageln och nageln blir jämnare och finare och mindre "frasig". En glasfil blir aldrig slö och är lätt att bara skölja under vatten när du är klar. En glasfil hittar du lite var stans, min är inhandlad på Kicks för 99 kr. En lite dyrare engångskostnad men så håller den längre. Du kan säker hitta en minst lika bra på nätet för en billigare peng.



Om du ska måla naglarna så använd underlack, detta för att dina naglar inte ska bli missfärgade (gula i tonen). Under vissa perioder målar jag naglarna ofta och då är det lätt hänt att de blir gula och fula utan underlack.

Röda naglar är riktigt snyggt, de funkar på både korta och långa naglar. Fransk manikyr är också riktigt snyggt.
Märket O.P.I är min favorit, mestadels för att deras kvalité är kanon, lacket sitter riktigt länge. Här i färgerna comet loves cupid till vänster och cajun shrimp till höger. Cajun shrimp är lite mer korall i färgen, syns kanske inte så bra på bilden.



Glöm heller inte topplack! Din målade naglar håller längre. Och om du målar dina naglar röda så är topplack A och O. Om du inte har topplack kan jag lova dig att du kommer lämna röda streck efter dig.

Valde comet loves cupid, den är så djupt röd i färgen, älskar den. Så tar vi cajun shrimp till sommaren!






Åh va jag är arg nu!

Arg, ledsen och så j..la besviken. Finns det någon trevlig känsla som väcks när man säger ordet "parkeringsvakt"? Nä skulle inte tro de. O det är inte första gången inom loppet av en månad, och båda gånger har det varit enligt helt knasiga regler, men tydligen regler som existerar. Denna gången har jag varit parkerad mer än 24 h på samma ställe??? Men herregud, om man råkar vara ledig en dag och inte använder bilen, då får man betala 400 kr! O så hade de klistrat på en orange fet lapp där det stod att jag måste flytta bilen innan den 19 feb. O när jag försöker flytta bilen, då startar den inte!

Gick över till en underbar granne som så snällt tog på sig skorna och kom ut i det iskalla vädret. Efter 30 min med starkablar och fortfarande en död bil, gav vi upp. Han hjälpte mig att putta bilen några meter (parkeringsvakterna håller koll på ventilplaceringen för att se att man flyttat bilen). O nu är jag skitarg.

Mest ledsen är jag för att jag inte kunde ta mig till Gittan på fika. Hade sett fram emot det så himla länge och så kommer jag inte iväg. Kommunalt är inte att tänka på, det tar för lång tid. När jag väl hade kommit fram hade alla andra gått hem.

Gittan, denna blomman var till dig! Ledsen att jag inte kunde komma. Om du har en bil som fungerar så är du mer än väl välkommen och komma på fika och hämta blomma ;)




Vardagsmys!

Pappa och syster kom på besök idag och jag bjöd på middag; bacon och broccoligratäng och ris. O så fika efteråt, banankaka och kaffe. Underbart när familjen kommer på besök. Man ses inte så ofta men när man väl ses är det så mysigt och man har maaaassa o prata om. Men jag tror minsann att jag träffar ena halvan av familjen oftaren nu än när jag faktiskt bodde i samma stad. Önskar ibland att man bodde närmare, men man kan inte få allt.



Jag och syster, vi kanske är lite lik i alla fall.  Jag är den till höger ;)



En galen pappa och syster, men som jag älskar dom. Puss!!




Vilken kall dag!

Jag har gått med pytteskinn hela dagen idag. Varit frusen enda in till benmärgen. Det är mer ansträngande än man tror att gå och frysa. Kom på mig själv i eftermiddags att jag var helt slut och hade ont i huvudet. Imorgon ska jag vara förberedd och dra på mig överdragsbyxor innan jag går till bussen. O fryser jag alldeles för mycket behåller jag dom under hela dagen hihi.

Och vem, om inte jag, bestämmer sig för att gå ut med sopsorteringen en dag som denna. Mycket dumt beslut. Trodde seriöst att jag skulle frysa ihjäl. Ringde M och talade om att jag troligvis inte skulle klara mig och att jag förmodligen skulle dö. Huga va kallt!

Alla hjärtans dag till ära har jag precis smaskat på ett pistageknyte. Den påminner om en kanelbulle med pistage och vanlijkräm i. O så kaffe förstås. Nu känns det som att man sakta men säkert börjar tina upp. I alla hjärtansdagspresent av M fick jag jättefina svarta sommarshorts. De är lite vidare över låret och kommer fladdra skönt i sommar.

Jo minsann

Det är inte bara inne hos mig våren har kommit, den är näst intill kommen utomhus också. Visst är det väl snödroppar som tittar upp genom gruset.



Och efter middag, tvättstuga och middagstupplur blev det räkcocktail som M svängt ihop. Den var supergod och till detta en god öl. Underbara söndag med mys i soffan.





Puss o godnatt alla!

Måste få dela med mig av våren

För den kom till mig igår. Anna och Micke gav bort en bukett vår. Underbart! Har gått o snusat på dom hela morgonen, nu blir det ut i solen för en promenad.


Tack Anna och Micke...

...för en underbar kväll. Mycket prat, god mat och skratt! Alltid lika roligt att träffas. Ni är underbara.

I morse..

...tog jag bussen in till Malmö för att möta upp Eva utanför Södra högtidskläder. Det blev en riktigt provabröllopsklänningsdag. O vilka klänningar det finns! Maggie Sottero har otroligt fina klänningar. Jag har nog allaredan en favorit men några detaljer kan jag inte avslöja.
För Eva stod det tillslut mellan två klänningar och den jag tror att det blir, är sååå himla ljuvlig! Det blir toppenfint! Tyvärr fick man inte fotografera därinne, därav inga bilder idag.

Sedan kaffepause på Espressohouse :)

Vi gick även inom en blomsterbutik som heter Gouteva på Davidhalls torg som var helt otrolig. VILKEN BUTIK! Så otroligt vackert och flott! Där hade jag kunnat stanna i flera timmar. O vilken service, supertrevliga tjejer i butiken.















En kvällshälning

Imorgon förmiddag blir det in till stan för att prova bröllopsklänningar. Upp med tuppen så man slipper köa till provhytterna :)
Nu har hjärtat kommit. Godnatt alla

Fredagsmenyn består av...



Den godaste hamburgaren serveras hemma hos mig. Hemligheten är att inte köpa hamburgebröd utan köp en fralla istället och stek insidorna i smör i en het panna. Jag använde mig av oxfärs denna gången  men annars går det fint med nötfärs. Potatisen och dippen gör du så här:

4 bakpotatisar                 
olja till fritering
salt

Pepparrotsdipp:
1 burk Kesella, 250 g
2–3 msk färsk finriven pepparrot
3 tsk pressad citronsaft
1 tsk flytande honung
1 krm cayennepeppar
salt

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till dippen. Smaka av med salt.

2. Skala potatisen grovt. Koka potatisskalen halvmjuka i vatten och låt rinna av på papper.

3. Hetta upp oljan. Lägg i och fritera skalen gyllenfärgade.

4. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta.

5. Servera skalen i pappersstrutar och dippa i pepparrotssåsen.


Olja istället för lotion

Har fått tips om att Natusan baby oil är toppen för torr hy. Ett substitut om man vill komma bort från bodylotion som oftast är skitdyr och innehåller massa tokigheter till ingredienser som bara torkar ut huden istället för att återfukta den. Min favvo lotion (som är kanon) är Biotherm. Tyvärr är den 13 ggr dyrare än natusan oljan så jag håller tummarna på att oljan kommer funka fint.

En hård kärlek

M fick födelsedagsslantar när han fyllde 30 år och nu är den beställd! Helt galet, så mycket bröd vi ska baka och alla saker vi ska riva, och all glass vi ska göra. O korv! Vi kommer kunna stoppa vår egen korv! Måste ut o söka recept på hemmagjord korv!


Min rotmos

Eller rättare sagt, kanske jag ska erkänna, att det ursprungligen är mammas recept på rotmos. Jag ÄLSKAR rotmos, i alla fall rotmos gjord på mammas recept. Felet jag tror många gör är att man tar på tok för mycket potatis i förhållande till kålrot och morötter vilket resulterar i att det istället smakar potatismos med morotssmak. Inte så gott.

Mitt recept (mammas):

Lika delar av potatis, kålrot och morötter. Alltså 33% potatis, 33% kålrot osv. Mängden av varje avgörs självklart hur många man är som ska äta. Om man gör riktig rotmos ska rotfrukterna igentligen koka i skinkspad. Men hur ofta har man de hemma? Koka i vatten och släng i en eller två bulongtärningar/flytande buljong. Helst köttbuljong. Koka tills rotfrukterna är mjuka. Ett tips är att dela rotfrukterna ganska smått, så blir de snabbt mjuka.



Häll av rotfrukerna när de är klara men spara någon matsked av buljonen i kastrullen. Är man osäker på mängden buljong som ska vara kvar kan man hälla av lite buljong i ett glas bredvid. När man sen stampar mosen kan man spä med buljong till rätt konsistens, ganska lös. Krydda med lite smör, salt, vitpeppar och jonnys senap (den är lite sötstark). KLART! O så  lövtunn knaprig falukorv till det.



Ännu ett träd?

Ja de föll ett träd vid Gustav i morse. Den la sig över hela körbanan så bussarna inte kunde komma fram. Ser nästan ut som att det är ett träd till påväg ner...


När man är sugen

Detta är perfekt när man är sugen på något men inte vill gräva i godispåsen. Lättyoghurt, frysta hallon, kokoschips och lite råsocker. När man krossar hallonen med skeden blir yoggin nästan som glass. MUMS!


19:36 pip

Slår vad om att jag inte var den enda som inte kunde sova inatt. Shit pommes vad det blåste! O så skallrade det som f..n i köksfläkten. Det har nog trillat ner en bäver i den, eller kanske en pungråtta. Något stort är det i alla fall för det skallrade mycket och de slutade alldrig. Fick tillslut sätta in öronproppar för att ha en chans att sova.
Det är lite läskigt när det blåser så. Man undrar när trädet utanför ska gå av på mitten och komma susandes in genom fönstret. Men jag överlevde natten. Hoppas denna inte blir lika hemsk.

Nu ska jag ringa First Hotell och boka sviten till bröllopsnatten. Ja veeeet jag är tidigt ute, men tänk om allt skulle vara klappat och klart o så är sviten redan bokad till någon annan för att jag är sent ute. Det går ju inte. Tror visserligen First kommer skratta åt mig när jag ringer så här tidigt hihi.

Di Leva på 3:an

inte missa. Mysfabror på 3:an. Önska man kunde få sno lite av hans lugn. O så Simon & Thomas så klart, de är underbara!!


Sprängande huvudvärk

Det är inte ofta jag har det, men nu har jag som ett band runt hela huvudet och det bara dunkar. Fruktansvärt störigt. Har försökt att luta huvudet en stund men de funkar inte. Tar en huvudvärkstablett och snörar på mig promenadskorna. Gissar att frisk luft kanske gör gott.

Snart mys...

Idag har det varit en så där typiskt söndag innehållande promenad. Tog cykeln ner till Erika o Jörgen och därifrån tog vi en långpromenad. Vädret har varit mulet med några få plusgrader. Sen hem och koka soppa. Slängde i vad jag hade hemma. Vitkål, morötter, purjolök, gullök, potatis, palsternacka och köttfärs. Enkelt och gott. Blev tokmycket soppa så nu kan jag äta soppa i flera dagar. Snart kommer M hem. En natt stannar han, bättre än ingen alls.
Nu blev jag sjukt sugen på jordnötter och coca cola! Måste göra något åt det.


Håraccessoarer gjorda av bananfiber

På mässan fanns en tjej som gjorde hattar och håraccessoarer i bananfiber (från bananskalet). Hur vackra hattar och diadem som helst! O har man önskemål eller egna ideer så fixar hon!







Bröllopsmässan

Vilken dag! Och alla inspiration man har fått. Jag känner nu att jag måste nästan sitta ner en stund och gå igenom allt man sett och alla tips, idéer och broshyrer man fått med sig hem. Mässor är så roliga. Om man är i giftastankar (o även annars) ska man definitivt besöka en bröllopsmässa. Allt inom bröllop samlat under ett tak. Och så fick man sig en glimt av modevisningen.

Tack Eva och Pelle för trevligt sällskap, jag hade jättemysigt.






Det är här de skapas :)

Min kreativa hörna. Här blir de bloggskrivning och bröllopsplaner. Och en o annan middagsbjudning ;)


Enmanslyx!

Detta står på min meny för att skapa lite enmanslyx. En otroligt lyxig middag som består av handskalade räkor, krabbklor, grönsallad, aioli och en västerbottenostpaj. För att det ska kännas som riktig enmanslyx så gör pajen i en lite form så att det inte känns som du gjort paj till en hel familj som inte dyker upp :)

Receptet nedan är för 1 person och passar perfekt i denna pajformen

Västerbottenostpaj 200 grader

Knåda ihop ca 30 gram smör med ca 1,25 dl vetemjöl
(eller ta lite vetemjöl och lite rågsikt). Tillsätt max 1
msk vatten. Degen ska bli lite halvt smulig. Om inte
så tillsätt mer mjöl. Tyck ut i pajformen.

Blanda ihop 1/2 burk creame fraiche med 1 ägg och
ca 1 dl riven västebottenost. Salta och vitpeppra lite.
Häll i smeten i pajformen. In i ugnen tills den är klar
ca 20 min.

Och så kanske man måste ta ett glas rödvin. Och det som självklart står på menyn är bra musik. Favorit för att skapa lyx är Tony Bennetts skiva som heter "Duets, An American Classic". Helt underbar! Jazz när den är som allra bäst. Perfekt middagsmusic. Tända ljus!! Inte glömma tända ljus och självklart tända kristallkronan i taket! O va massa lyx!
Nu kan jag bara gå o lyxa på hela kvällen :)



O efter middagen blir det självklart Ben & Jerrys och soffan!


Storhandla på cykel

Jag lovar, de går! Men det e lite trixigt. Man kan inte storhandla vad som helst, men nästan. En påse i cykelkorgen, en på pakethållaren och en kasse på vardera hantag på styret. Tro mig, man ser ut som en cyklande köpmarknad, men det går. Och jag var så duktigt och gick förbi deras bake off avdelning med maaaassa goda muffins och bullar.
Någon dag ska jag unna mig deras pistagebullar, eller knyten med pistage som de så fint heter. M brukar kalla mig knytet så det måste vara en bulle för mig!



Helkväll med svtplay.se

Ja inte är det något roligt som går på tv. Så då blir det svtplay för hela slanten. Måste kolla in alla avsnitten av "en idiot på resa". Har börjat tittat lite smått igår men hann aldrig se hela första avsnittet. Det verkar vara ett rikigt mysigt och roligt program. O så måste jag se resten på sista avsnittet av "kören". Ungdomar som får lära sig sjunga opera. Häftigt!
O så nått avsnitt av gamla Hipp Hipp. Den svengelsktalande läraren är ju suverän! Fast de e så gamla avsnitt så det får nog bli youtube på dem.
Bara massa vardagsmys i soffan!

Post o telestrylemensen (post och telestyrelsen)

Jag måste medje att Tele2 har lyckats i sin reklam. Avskyr igentligen det svarta fåret. Tycker det är fruktansvärda reklamsnuttar Tele2 har knopat ihop. Man kräks ju!
MEN, den som går nu just nu på TV, där Frank försöker spela in i en studio.... fruktansvärt roligt! Who speaks swedish anyway...hahahaha!

Godkväll i stugan

Har precis haft Line på besök. Kära söta Line, snart blir du mor. Det ska bli så spännande, och jag tror på en Edit eller Alva. Linnea kan också gå ;)
När man får besök mitt i veckan få man synda med både mjuk kaka och hård. Eller? Det gjorde jag i alla fall.

Nu är det pyssel på hög nivå. Har snart klistrat fast alla guldpluppar på inbjudningskorten. Det är kul! Sitter och funderar på hur i hela friden man ska skriva adressen på kuvertet. Man kanske ska skriva "familjen xxx" om paret är gifta (och har barn). Men hur skriver man om paret inte är gifta (och om de har barn). Skriver man ut hela för och efternamn på alla i hushållet...eller hur skriver man?  Vilket i landsproblem!!


RSS 2.0