En tröst..

Ibland känns livet lite tråkigt, trögt och allmänt surt. Inte för att det har hänt något speciellt men ibland är man bara inte på topp. Det är ganska mycket på jobb o när man väl kommer hem är man rätt så sliten. En som direkt snappade upp min trötta och lätt irriterade ton på rösten var min man. Så utanför jobb mötte han upp mig med en bamsekram, ett leende på läpparna och en blomsterbukett! Tack M för att du är M.






Sånt som blir gjort när man är själv

Lika mycket som jag är en socialmänniskar så gillar jag ensamheten. När man kan göra preciiiiis vad man vill och slipper ta hänsyn till någon annan. Ibland är det skönt!
Som igår kväll, när jag kom hem från middag hos Ingela, svängde jag först förbi Malmborgs för att köpa frukost till idag. Köpte med mig en Hibuskus hem och började plantera, kl var väl strax efter 22. Jag var så trött på min pelagon i köksfönstret så den åkte ut på balkongen och hibiskusen fick ta dess plats.






Fransk potatissallad med kyckling

M gjorde en jättegod sallad idag till middag innehållande grillad kyckling, ruccola, soltorkade tomater (på burk i olja), kokt nypotatis och avocado. Över detta ringlade han balsamvinäger och kryddade med lite salt. Strö över lite pumpakärnor och solrosfrön. KLART! MUUUUUMS!










Crasy cravings

Jag har nu upplevt de mest märkliga i mitt liv! Vädret är på topp här nere i skåne, de e 17 grader i skuggan och solen lyser. Vi bestämmer oss för att vi ska ut och springa (eller M i alla fall, idag cyklar jag vid sidan om). Men innan dess tänkte jag börja på maten medans M är nere i tvättstugan. Så jag sätter på mig förklädet och börjar fräsa köttfärs, lök och vitlök som så småningom ska blir en lasagne. När köttfärsröran är klar (innehållande allt möjligt gott som tomater och soya och kryddor), då känner jag ett så sjukt märkligt sug efter kycklingvingar!!!???? Hur underligt är inte detta?? O nä, jag är inte gravid.

I ena handen hade jag en stekspade, på mig ett förkläde och i andra handen en mobil. Ringde till Millenium i Höllviken (som har de mest underbara kycklingvingar) och bokade bord. Så kl 19 ikväll så blir det kycklingvingar och en kall öl haha. Som de kan bli, inte första gången dessa satans kycklingvingar sätter griller i huvudet på mig.

Å oroa er inte, köttfärsröran är färdig och klar att användas till en lasagne nån annan dag.


Efter att ha städat hela lgh...

img_4264 (MMS)

o slitit som ett djur åkte vi till ILVA för att lugna både sinnet och smaklökarna.


Skit i ryssarna, imorn tar vi götet

Inge roligt och se en relativt jyst hockey match och så kommer svinen och ställer till det. Det spelar inte jyst och domarna är ju snurriga i bollen. Det blir nog ingen svensk seger i denna match.

Imorn ska vi köra upp till Göteborg jag och M. Det ska blir SÅÅÅ roligt och få träffa Tove och Kari. Har inte setts sen i nyår så nu är det verkligen dags. Längtar!!!



Loppisfynd :)

Jag och M hängde på loppis i helgen. Hittade en riktigt gräslig tavla som egentligen inte alls var så speciell. Men det var något i motivet som jag fastnade för. Skuggorna från husen är turkosgrå och busken till höger och bergen i bakgrunden är lila. Taken på husen är oranga och gräset har massa olika gröna nyanser. (Tyvärr återskapas inte detta i fotografiet vilket är synd.) M köpte tavlan till mig för en billig peng, sen körde vi raka vägen till Gallerix. Nu är den klar och jag är supernöjd!!!! Men vart ska den hänga?....


Före....




O så efter...






seeeeg...

...osminkad och lite lätt uttråkad. Idag blir det inget.








En date med Vasa

Vilket sjukt stort skepp! Och vilket ruggigt intressant museum. Gillar man historia så besök vasa museet. Jag har visserligen varit där förrut, men det var när jag var tolv. Och hur mycket kommer man ihåg efter det besöket? Inget.  Men de första jag tänkte på när jag såg skeppet var (bortsett från att det var mycket större än jag trodde,) "inte så konstigt att det tippade". Det är ju gigantiskt högt och väldigt smalt. Läste också att det var alldeles för lite barlast (sten) i botten på båten så den var alldeles för lätt. Det i kombination med att den gungade när vinden tog tag i seglet så kanon hålen på sidan av skeppet tog in vatten, maaaassa vatten. Jag är ingen ingenjör, men nog var man väl smartare än så på den tiden. De kunde man väl bekripa att det aldrig skulle gå???

De har lyckats återskapa vissa besättningsmän och kvinner efter de skelett man hittade. Galet bra gjort. Gick man tillräckligt när kändes de som en riktig människa som tittade på en...läskigt.

Bilderna gör inte skeppets storlek någon rättvisa, tyvärr. Det är gigantsikt!


















Myser på Utecompagniet

img_8301 (MMS)

Det är inte så tokigt att hänga på Stureplan. Sjukt många intressanta människor! Jag o M har precis smällt i oss en lyxburgare o ska snart knata ner mot Birger Jarls gatan för att kika på alla vackra väskor. Sen blir det en sväng till Vasa museet tror jag.


Valborg med Johan och Jane

Vi tog lokaltrafiken ut till Johan och Jane som bor i Bromma, och det är ju en historia i sig själv. Jag önskade att jag kunde säga att jag aldrig mer ska åka lokaltrafik, men de kan jag inte för jag skulle inte hålla mitt löfte.
Väl där står familjen på balkongen och hälsar oss välkomna. Jane står med lilla Alma (4 mån) och Siri (kissekatt) i famnen. De bjuder på jättegod middag med fårfiol, rökt sik, gravad lax, fransk potatis sallad, rostbiff och olika såser och sallader. MYCKET GOTT! Och vad är en valborg utan en brasa, så det var bara att snöra på sig skorna.


Alma sötnos









Söta Jane med lillbönan Alma, och så Johan och M förstås




Tack för en mysvalborg!


Bildregn från Mattias och Charlottes bröllop

Här kommer fler bilder från bröllopet vi var på i Lördags. Vigseln hölls i djursholms kapell. Från kapellet till festlokalen i centrala sthlm åkte vi båt.  Bilderna är tagna med en Iphone i rörelse så de flesta är tyvärr lite suddiga. Vi bestämde oss för att inte ta med proffskameran just för att slippa koncentrera oss på fotograferandet.






M står och samtalar med Axel. Båda lika stiliga.





Jag minns lyckan, att komma ut på trappen och alla som möter än med deras lycka, man blir översköljd av allas glädje som smittar.




Jag fick en glimt av brudvalsen. Musik från svansjön, vackert!





Tack Mattias och Charlotte för en underbar kväll!


RSS 2.0