Brrrrrr..

Kommer hem och märker att jag inte har något varmvatten i kranen. Börjar genast att fundera ut lösningar på detta problem. HSB måste ju ha någon jour..eller? Jo minsann, ringer och hamnar i kö, en låååång kö. Efter ett tag tröttnar jag och lägger tillslut på luren, och förutsätter att alla andra som står i kö faktiskt köar för samma problem som jag har, på just min adress. Så då behöver väl inte jag också stå å vänta? Hur ska jag göra för att senare kunna duscha? Ska jag koka vatten och blanda ut i en hink kanske..? Hur ska jag diska, jo men det går nog bra, får koka vatten där också och hälla i diskhon. Funderar över alla vardagsfinesser som vi tar för givet och som förenklar vår vardag OFANTLIGT! Nä, det var inte bättre förr




Strejk

Yepp, idag är det TV strejk. Huvudet är tomt och man känner att man bara måste fylla det med massa vettigheter. Därför hålls TV:n stängd och vi tar en promenad i det fantastiska vädret istället.

Tre kalas på 24 h

Man skulle nästan kunna tro att vi tagit rekord, men så här ser det ut varje år. Tre födelsedagar tätt ihop, gör att det bli fullt ös medvetslös på kalasfronten under en hel helg. Men som vi har ätit gott. Jag har garanterat gått upp 3 kilo, ett kilo på vardera kalas ;)

























Lördagsfrukost

M stack iväg till Malmborgs på Cykel för en stund sedan. Han skulle hämta något paket. Hem kommer han med lyxfrukost! Ostfrallor och croissanter!




Nu bär det av norrut. Vi ska till Halmstad och fira min systers födelsedag och de ska bli sååå mysigt. Jag tar med kameran så får vi se om det blir några fina pix. Tänkte vi skulle komma iväg nu så vi hinner inom Väla köpcentrum.
M kom ju hem naken... eller i alla fall hade han lämnat alla "finkläder" i Sthlm. Man kan ju inte gå på kalas i mysbyxor ;) så detta måste åtgärdas.


Godaste såsen!

Jag tror att jag har tipsat om denna innan, men den förtjänar att belysas av strålkastarna igen. Denna såsen passar till både kött och fisk beroende på vilken sprit sort du har i.  O jag lovar, den är så god, så egentligen skulle man bara vilja stampa potatis och sås och äta enbart det. Den tar ca ca 3 min att göra (beroende på hur snabb spis du har) och innehåller inga halvfabrikat. Fyra ingredienser mina vänner. FYRA! Bara det är värt en guldstjärna ;)

Såsen till kött:
1 dl martini (dry) som ska koka upp med 1 buljongtärning för att reducera bort alkoholen. Häll sedan i en burk creme fraishe och låt koka upp, tillsätt 1 krm caeynnepeppar. KLART!

Sås till fisk:
1 dl sherry som ska koka upp med 1 dl buljongärning. Tillsätt i burk creme fraishe och ganska mycket hackad dill KLART!

Nu blir det lax till middag idag. Till det pressad potatis, sallad och självklart såsen till fisk!






Åh va jag är stolt!

10 kg har hon gått ner, min allra bästa väninna. 10 KG!! Det är mycket! Det är definitivt en bedrift och jag är så stolt. Du har haft det tufft vännen, med mycket! Men nu börjar det vända. Och vilken vacker tärna du kommer bli! Kika in hos Tove vettja...hon jag är så stolt över :)




Att skapa en palett

Jag älskar ju färg. Färg i det oändliga. Så det är rätt så märkligt att färgen hemma hos mig bara nått mitt kök. Fast vitt är väl också en färg... eller? Oavsett vilket så är min lgh alldeles för vit, eller färglös. Jag har gjort ett tappert försök i vardagsrummet med några smådetaljer som ljuslyktor, vaser och kuddar. De enda färgerna jag har i mitt vardagsrum och i mitt sovrum rums på en bild.

Vas från Ilva, kudde från Ilva, hög ljusstake från Lagerhaus, små ljusstakar från M:s farmor, små lyktor från SIA.


Så, jag kan bara konstatera att det är på tok för lite färg i min lgh. O för ett tag sedan kom jag på det. Det saknas ju tavlor! Eller i alla fall EN tavla. Var först inne på att köpa akrylfärg o måla min alldeles egna tavla, men jag tror inte jag får tummen ur tyvärr, så det blir nog en köpt tavla istället. Har småspanat på en oljemålning som jag blivit lite förtjust i. Älskar abstrakta oljemålningar med ljusa färger. Denna är fantastisk men jag hade önskat att den var i mindre kalla färger. Så lite mer gult, orange och rosa hade passat mig bättre.


I en bungalow

Vädret har varit fantastiskt skönt på eftermiddagen så jag var bara tvungen att snöra på mig dojorna och gå ut och gå. Pratade telefon nästan hela promenaden, så 1 h gick tokfort!. Härligt! Det är mycket nu som börjar rulla igång. Snart är det bara ett halvår kvar till bröllopet och tiden bara rusar ifrån mig. Känns ändå skönt att vi var ute i god tid, så mycket är redan bokat och klart, som hotellet vi ska bo på i Thailand. Eller rättare sagt i en bungalow med havsutsikt. Myyyser.




I love cupcakes

Jo jag älskar ju o äta dem, men har aldrig provat att baka dem själv. Så nu slog jag slag i saken och minsann, det var inte så svårt. Jag gjorde mina cupcakes efter Lailas recept. Hon är grymt duktig på att baka och det brukar alltid vara en extra twist på hennes recept (eller lite extra socker). Dessa är toppengoda och blir inte så torra och "tunga". Jag valde att lägga hallon i mina muffin. Så i med en sked smet i formen, sen i med några hallon och toppa med ny smet. Smeten ska täcka upp till 2/3 av formen. Jag använder också en särskild ungsform för muffin som jag sätter formarna i, annars är det lätt att muffinsen rinner ut och tappar formen.







Själva frostingen färgade jag med gul och röd karamellfärg, så halva smeten gul och halva smeten röd. Själva frostingen stelnar inte, så smeta inte på frosting på alla muffin, om du inte tänker äta alla på en gång förstås.







KLARRT!




Slöa fötter

Kl 8 brukar jag vakna, om inte klockan ringer tidigare. Kl 8 oavsett när jag gick o lade mig kvällen innan. Kl 8 kan bli väldigt tidigt om man la sig väldigt sent. Så med tanke på att kvällen blev lite sen igår och att jag vaknade 8 så har dagen för mig  varit slööööö. Jag har fått gjort lite ärenden på stan i alla fall, sen mest bara hängt på balkongen samt slö tittat på Laila bakar på tv4 play. Nu börjar energin sakta komma tillbaka.












Firmafest på jobbet ikväll o jag är nyss h...

Firmafest på jobbet ikväll o jag är nyss hemkommen. Vilka underbara arbetskamrater man har o så sjukt roligt jag har haft! Det blev en tidig kväll för mig, det är fredag o jag är sjukt trött. Men för många av mina arbetskamrater är natten ung. Det dansar nog vidare på parketten vid postfacken ;) Tack för en superkväll. Helt galen!


Mitt kvällsprojekt

Ni som besökt min blogg tidigare kanske kommer ihåg att jag vintagefyndade i Stockholm för några helger sedan. Med mig hem kom bla en spetskavaj som jag blev smått förtjust i. Även om den nästan är tipp topp så behövs det göras lite jysteringar.



Jag vet att det är inne med axelvaddar, men dessa var enorma. Så axelvaddarna klipptes bort. Det blev mycket bättre utan.



Sen tycker jag att den spitar lite i knapparna mitt på magen. Två anledningar; Knapparna är sydda väldigt långt ifrån varandra och så har jag ätit lite mycket kanelbullar på sistone.



Problemet fixar du lätt med tryckknappar, gärna i plast då dessa är lite "segare" än de i metall.




Om man vet med sig att man har en fin blus hängandes i garderoben och som inte används för att det spitar i knapparna (för mig oftast över brösten, tyvärr) så går det lätt att fixa med lite tryckknappar.

KLARRT!




Låt det börja blixtra!

Nä, man kanske ska snöra på sig promenadskorna och bege sig ut. Det är varmt och skönt ute nu, det kanske börjar åska snart. Det är nog det mest fascinerande som finns när det mullar och blixtrar. Jag går självmant  ut och ställer mig och hoppas på dunder och brak. Häftigt! Nu väntar jag intensivt på att ipoden ska laddas så man kan få med sig lite musik ut på prominixen. Hoppas det börjar blixtra!





Miss Moa Bean

Blev bjuden på kvällste hos Erika och Jörgen och deras söta Moa. Sötnos!



Det känns att modersklockan börjar ticka när jag är i närheten av små liv.

Och på tal om barn.... jag är redo, men väljer att vänta (vilket kanske är dumt. Men nu är det mest en princip. Jag vill göra det "på riktigt". Jag vill vara gift och sen, när vi är trygga i varandra, skaffa barn. Anledningen till situationstecknen är att det egentligen inte finns något rätt och fel, man ska göra det som känns bäst för en själv. Och att gifta sig först känns rätt för mig (oss). Det är så jag vill ha det. Hela paketet på "rätt" sätt. Jag vill hinna njuta av mig och M och oss, innan det kommer en tredje. Jag vill hinna känna mig trygg med min partner och känna att vi är på samma plan när det gäller det mesta, uppfostran tex.
Har hört en del säga att det blir så definitivt att gifta sig. Då är man liksom "bunden". Det som är så fantastiskt är att det som tycker så redan har allt de andra, barn, villa och volvo. Är inte barn definitiva?? Är det inte enklare att skilja sig än att ha ett barn ogjort??

Nä, känn varandra på pulsen INNAN ni sätter ett liv till världen, det är min filosofi.


Kycklingwraps med sting

Första gången jag åt detta var på en tjejmiddag hos Gittan. Otroligt gott!  Visserligen kanske rätten är lite festlig, men jag tycker den funkar till vardags också då den går relativt snabbt att tillaga.

Endera använder man färdiggrillad kyckling eller stekar man kycklingbröst. Bitarna ska vara relativt små, som små tärningar. Blanda creme fraiche med sambal oelek och fint hackad rödlök. Smeten ska bli ljusröd. Ju mörkare röd ju starkare blir det. Vänd ner kycklingen i smeten. Klicka ut på tortillabröd och rulla sedan ihop. Lägg på ugnsplåt och strö över riven oss. Grädda på 200 grader. KLART! Glöm inte salladen till, den gör hela rätten!




Äppel i ugn

Till middagen blev det sjömansbiff och efterrätt blev det ugnsbakad äpple med kanel och kokos och så vanlijglass med chokladkex i. Ungnsbakad äpple är en liten lättare variant på vanlig äppelpaj. Du hoppar helt enkelt över pajdegen. Det går himla bra att göra med banan också. Över äppelklyftorna ringlar du smör, sirap, kanel och sen la jag på lite kokoschips. MUMS!




Lugna puckar och mys pys

Väldigt lugn dag idag. Det blev tufft igår med melodifestivalfinalen. Nerverna var på helspänn och kroppen i hög när väl klockan slog läggdags. Svårt att sova har gjort att man är rätt så mör idag.

Vi tog en sväng med bilen till Vellinge idag. M ville köra bil och så spanade vi in lite villor och områden i byn. Ganska skönt att bara köra runt faktiskt, ta det lugnt och spana på allt fint.

O på tal om puckar, ikväll blir det hockey. Kom igen nu Sverige!



Pyssel och stök

Det var ett tag sedan det städades här hemma, det kan jag villigt erkänna, så nu är det dags. Blev aldrig klar med bordet igår så det vara bara att fortsätta olja idag. Totalt tog det 2 h men shit va snyggt det blev! I den smala skåran på den utdragna delen (de ska ligga en iläggskiva där sedan) kan man ana att bordet innan var mycket gulare.



Nu ska jag tvätta, dammsuga, bädda rent, städa på toaletten... you name it! På med spotify så går det som en dans, för sen kommer belöningen! Pyssel!



TGIF!

Helt underbart med helg! Har sett fram emot detta heeeela veckan. Brukar vara trött på fredagar men idag har jag haft (har) tokmycket energi. Påsklijorna på balkongen har vissnat, så jag var tvungen att åka till Plantagen efter jobb idag och införskaffa nya blomms på balkongen. Det blev så fint. Efter det kände jag att jag ville göra något mer, så nu har jag planterat om en av mina pelargoner till en lerkruka istället och så har jag oljat om mitt askbord.
Igentligen är det ett såpabehandlat ask bord. Men jag har tröttnat på såpan. Om man ska hålla på o såpa ett bord bör man göra detta minst 4 ggr om året, plus att bordet, trots detta, suger åt sig all skit du kan tänka dig. Spiller man på bordet är det kört. Så nä, jag rekomenderar inte såpabehandlade bord. Nu har jag börjat olja det istället, med vitpigmenterad olja. Det blir jättebra!

Nu är det soffläge som gäller. Sitter och väntar in svt:s sänding, Lady Gaga på Madison Square Garden! Ballt. Måste nog poppa popcorn till det :)





Håll tummarna!

Nu börjar deltävlingen. Håll tummarna för Erik. I tidningen idag stod det att det varit ganska mycket strul med den tyska tekniken i Eriks dansnummer. Bla har det haft problem med att sprängtekniken i Eriks glasbur. Man har då kommit överens, att OM detta skulle ske, att rutan inte sprängs, så ska Erik gå av scenen. Men hur ska detta gå till, han står ju i en glasbur.. haha. Kan se det framför mig. Erik irrar runt i buren.. *fniss*. Nä skämt o sido, nu är det skärpning där hemma. VI SKA VIDARE!

Ett visdomsord, eller nått..

Det är ju märkligt va fort man kan tappa stinget. Det låter nästan som en billig ursäkt (och det är det förmodligen också) men stegräknaren gick sönder... o då blev det ingen promenad. Jag erskänner, en billig ursäkt. Man är nog full av sådana om man tänker efter. Men det där med att tappa stinget. Va fort saker och ting kan ändra sig. Ena stunden är allt på ett sätt och man tror att dagen är på väg åt ett visst håll, o så inträffar en lite avvikelse och allt rasar. Detta är ju i och för sig normalt, det rasar för alla nångång. Konsten är inte att slippa undan raset. Konsten är att ta sig upp därifrån. Saker och ting sker av en anledning, ibland kan de däremot vara svårt att förstå vad anledningen skulle vara.

Glöm dina problem, imorgon kommer det nya ;)




Annorlunda och fräcka möbler

Om man är sugen på något annorlunda än Ikea och kanske lite fräckare än Mio och Europamöbler så rekomenderar jag starkt möbelbutiken Ilva. Åker gärna dit ensam i vetskapen om att jag kan slå hål på en timme. I butiken finns Espresso House, så rundvandringen börjar alltid med en latte :)


























Det är ju det där med rubriken...

Sitter på tåget på väg tillbaka till Skåne. Lite nervös är jag att nybilen har fått en parkeringsbot och att alla blommor på balkongen har dött pga värmen.

Igår gick nästan hela dagen åt att packa hemma hos M. Det är inte många veckor kvar nu tills flyttlasset går. Senare på kvällen hade vi bokat bord på restaurangen JT som ligger i gamla stan. Vi var ju tvungna att fira försäljningen av lgh! Otroligt god mat (jag åt skagen toast till förrätt och råddjursrostbiff med murkelsås till varmrätt). Sjukt gott! Jag älskar känslan av att gå ut och äta på restaurang. Och så är det så otroligt mysigt att göra det med M. Vi har alltid saker att prata om och tiden bara rinner iväg. Efter maten tog vi en kvällsprommis genom gamla stan. Skön stämning och massa folk. Tack M för en underbar kväll. Jag vill göra detta varje helg ;)





Vintages friday

Hela Stockholm för mina fötter. Att gå runt helt själv är underbart! Du kan gå in i VILKEN butik du vill och du behöver hite ta hänsyn till nåååågon annan. Började med att träffa sömmerskan kl 10. Shit va hon är duktig. Schoff schoff och så var det klart. Klänningen kommer bli fantasktisk, i sann Maggie Sottero stil. Häftigt.
Besökte även massa små härliga butiker. En STOR favorit som är ny på min favvolista är en butik som heter Antikt, gammalt och nytt. Den ligger på Mäster Samuelsgatan (snett bakom NK i stockholm). Två herrar driver denna butiken som är fullproppad med smycken och accessoarer till det oändliga. Innehållet i butiken kommer ifrån Europas alla hörn. Förtjust blev jag i deras hattar och hårsmycken med massvis av fjädrar i. Fjäderkreationerna kommer till största delen från gamla modellbutiker i Italien (gegagnat förstås). Hittade dessa fantastiska gamla örhängen för en billig slant som fick följa med mig hem.



Besök butiken! Den är fantastisk. Om man inte gillar smycken så gå in där ändå och förundras över hur mycket prylar som faktiskt kan få plats på en sådan liten yta :)
Tyvärr gör inte bilderna butiken rättvis, tog dem med en mobilkamera.




Kolla längst upp på alla dockhuvuden som är fulla med fjäderdiadem. Läckert!




















Besökte även en annan butik som ligger på Drottninggatan, ganska högt upp (runt nummer 100) som heter Beyond Retro. En enorm butik, bara vintage. Jag gjorde ett helt galet köp!!! Den är så ful så den är snygg. Tänkte jag skulle fixa till den lite, bla i armarna och ta bort lite av axelvaddarna (det är dubbla).
Tror den kan bli läcker till en ljust linne, ett par slitna jeans och pumps till. Skratta ni! Jag kommer vara snyggast på uteserveringen i sommar ;) Den fick i alla fall följa med mig hem.






Är i Sthlm o ska träffa sömmerskan. Denna ...

Är i Sthlm o ska träffa sömmerskan. Denna gången ska det tas lite mått. Känns sådär med tanke på att kroppen inte är som den brukar vara. Tänk om måtten blir fel? Men hon verkar så himla duktig så hon fixar det nog. Sen ska jag göra något som har har sett fram emot läänge. Jag ska besöka en butik som heter Deja vu på Tegnersgatan 4 i Sthlm. En butik som är fullproppad med gamla "nya" vackra saker!


Man-tar-vad-man-har-hemma soppa

Man bara proppar i massa saker som man råkar ha hemma. I detta fallet blev det 1 burk krossade tomater, i burk vita bönor (inte i tomatsås), purkolök, gul lök, 1 färsk broccoli, lite vitkål, bacon och morötter. Å så vatten och buljong så klart. Jag kryddade med lite tomatpuré, ketchup, cayenne, salt och peppar. Mums!





Jag bara åker runt...

Var ju tvungen och köra bil idag igen. Kan hända att bloggen får lida för BMW:n  hihi. Hur ska detta sluta. Tog bilen till Line för lite kaffe, bullarn och några timmar på ljugarbänken ;) Känner att vi ibland har så mycket att prata om att man funderar om det verkligen bara var en vecka sedan vi sågs sist. Underbart. Så fick jag fräschat upp mina naglar på köpet. I en låda, dold under hennes soffbordsskiva hittade jag nagelacket O.P.I (favvo). Färgen heter "Ate berries in the canaries" och var riktigt läcker på!  NIIIICE!





BMW fjolla

Yepp, det e jag nu. Helt såld på BMW och lycklig ägare av en. Efter en tids om:ande, hum:ande och funderande har vi nu beslutat oss för att köpa bil. Och inte vilken bil som helst får jag säga, för mig är BMW en lyxbil, speciellt om man är van att köra gamla skruttar. Imorse åkte M till bilhandlaren och kom hem med är bättre begagnad BMW årsmodell -09. Å alla dessa finesser den är fullproppade med!! Jag är kär! När jag kom hem från jobb idag stod bilen ute på gatan. Vilken skönhet. Tog nyckeln och startade bilen.... har kört i bilen tills nu (brassade upp till pappa i Halmstad).

Så nu kan jag alla (knappt) finesser i bilen och har blivit speciellt förtjust i navigatorn.

Tack kära BMW, ni har gryma bilar.

MIN (vår) BIL!





Valborg

Vi cyklade ner till Sibbarp för att kika på bålet som det hade tänt ute till havs. Otroligt vackert! Här kommer en boost för själen.


























RSS 2.0