Dagsutflykt

M fick för sig att han bara måste prova sina inlines nu när vädret är toppenbra. Jag har också inlines men på senare tid har jag tyckt att det är lite småläskigt att åka. Plus att jag inte har någon hjälm. Så jag satte mig på cykeln och cyklade bredvid istället. I världens fart rullade vi ner mot ribban...






Det var så mycket vitt på träden så det såg nästan ut som snö, luktar sooooommar!



Fastnade vid en minigolfbana på vägen hem. Så skoj! Jag vann med 41 mot M:s 47. Gick med andra ord 2 över par och M 7 över par, hihi.





Massa kanelbullar

Började dagen med kanelbullebak! Jag kan inte minnas att jag någonsin har bakat kanelbullar (jo när man var liten med hjälp av mamma), men inte själv. Allt blir så mycket enklare med en termometer och en bakmaskin. Jag gjorde om orginalreceptet lite. Så istället för 150 g smör (som är det normala till 50 g jäst) så tog jag 100 g smör och 250 g kesella. Detta för att få ner fetthalten lite. Eftersom 100 g smör och 250 g kesella ihops är mer än 150 g smör,  så fick jag öka mängden mjöl så att degen inte skulle bli så...... degig :)
Dom blev supergoda och fluffiga tack vare specialvetemjölet och kesellan.



La i nästan en matsked kardemumma i mjölken. Mumma!



Så den första plåten blev lite missbildade, som stora feta blaffor med vetedeg, hehe. Men sen blev det bra!










Kvällste

En kvällskopp gör alltid gott. Koppen kommer från Indiska. Älskar att mönstret går ner i koppen.


...ska man bli sjuk igen?

Vad är det frågan om! Inte tusan kan man bli förkyld igen? Jag hann ju knappt bli bra? Nu kliar det i halsen igen och näsan är täppt. *suck*

Idag är första dagen efter hemkomst från norrland som jag "hemma" på riktigt. Känns riktigt skönt. Passade på att storhandla då kylen faktiskt var helt tom. O tror ni inte det slank ner en brännvinsost! Tusan också. En sån där extra lagrad och stark som bara faller isär när man hyvlar den. Jag som skulle låta blir. SÅ.... nu går jag o hyvlar.

NU! Bakom kulisserna på William och Kates bröllop på kanal 4. Så vackra de är! Måste kika så jag kan sno lite idéer.




Babyshower

Det har verkligen varit späckat schema i påsk. Kom hem på tisdagkväll med ett försenat tåg (som vanligt). Borde varit i Malmö 18:45 men kom fram 19:45 istället. Den extra timmen gör mycket för en person (jag) som är beroende av att äta en viss tidpunkt. Åh som jag blev grinig! Jepp, jag erkänner, jag blir sjukt grinig om jag inte får mat.
När jag väl kom fram till Malmö hade bussen precis gått. Så efter ytterligare totalt en timme var jag hemma. Så middagen förtärdes kl 21:30, på TOK för sent!

Idag, direkt efter jobb begav jag mig ut till Vellinge till mina väninnor. Line ska snart få en lite flicka och till hennes ära (i all amerikansk anda) ordnades en babyshower. Har aldrig varit med på en sådan innan, men kan varmt rekomendera. Det var riktigt trevligt. Massa brudar, massa fikabröd o massa presenter.

I USA har de gått ett steg längre, hur kan man vilja sätta tårtspaden i denna!!! Den är i alla fall censurerad ;)






Matjessilltårta som är tokgod!

Denna har jag ätit i påsk! Kan bara tipsa om att den är så himla god!

Ingredienser:
200 g matjessill
1 hackad rödlök
250 g kesella
3 dl gräddfil
4 gelantinblad
200 g kavring
75 g smör

Smula sönder kavringen och blanda med smält smör. Tryck ut i en form med avtagbara kanter. Hacka matjessillen och rödlök. Blanda med kesella och gräddfil. Smaksätt med sillspad från matjesillburken och svartpeppar, om du vill kan du även smaksätta med dill. Lägg gelantinbladen i blöt i ca 10 min. Krama inte ur dem och smält dem sedan i en kastrull. Häll ner gelatinet i kesellablandningen och sedan allt ner i formen. Låt stå i kyl i 2-3 timmar. Garnera med gräslök alt. rödlök.





Påskafton!

Detta är nog den bästa påsken! Oftast när man åker hem till den staden där man är uppväxt och har familj, så är det så många man ska hinna träffa och hälsa på. I år har det faktiskt inte varit så, det har bara varit lugnt och skönt med dom närmaste i familjen... underbart!




Min nyinförskaffade glasskål från Erikshjälpen i Härnösand




Jag älskar chockladkaniner i folie! Chokladen smakar samma som kinderäggen när man var små.




Hjälper mamma i köket med allt bestyr inför påskmiddagen

















Framme

Resan gick bra. Det var tufft men gick bra. Det är en lång resa upp. Efter halva vägen är man liksom nöjd. Underbart att träffa mamma och syster. När vi väl kom hem så blev det hemmagjord pizza, mumma. Senare på kvällen plingade det på dörren och där stod de, besöket från blåkulla, REDAN! :)



Lilla vossen hade också påskaklädsel :)



Och i korgen fanns det maaassa godis! Tyvärr inte för utdelning..




Norrlandstrip!

Snart bär det av på äventyr! I morgonbitti tar jag tåget upp till norrland för att hälsa på mamma och syster. Åh som jag har längtat efter dem! Har jag tur får jag träffa dem 3 ggr om året. Men oftast blir det bara 2.

Halvägs upp till norrland stannar tåget i El Stockholmo. Där kliver M på :) Hans föräldrar finns också i Härnösand så denna vistelsen kommer bli toppen. Sen har vi även lite att stå i under påsk. Lördagen är väl den enda dagen som inte är röd och stängd. Då ska vi passa på att besöka St Petri Logen där bröllopsfesten kommer att hållas. Måste träffa Jonathan och bestämma hur allt ska vara. Sen ska vi besöka First Hotell för att kika på sviten. Och så måste jag försöka hitta en bra frisör som ska få äran att fixa min bröllopsfrisyr.... o så var det någonting mer.... men nu står det stilla i huvudet. Hur som helst, helgen kommer vara fylld med MASSA kuligheter!

GLAD PÅSK!


Påsklunch på jobb!

Påsklunch på jobb

Lite knytkalas och vi lyckades skrapa ihop både lax och spenatpaj, sill, anjovispannkaka och lite annat smått och gott.


Alla måsten

Det finns en hel del måsten i livet. Saker som måste göras och måste uppfyllas för att livet ska flyta på. Man måste äta, man måste gå till jobbet, måste tvätta, måste städa... det är en del måsten. Ibland får man nästan ställa sig frågan, varför? Varför måste jag göra detta. Du kanske inte måste. Vissa gånger kan man faktiskt bara skita i det eller varför inte prova att vända på det! Jag måste inte äta, men jag VILL äta för att jag är hungrig. Jag vill städa för att jag vill ha det fint. Jag vill tvätta för att jag tycker om att ha rena kläder på mig och förhoppningsvis vill jag gå till jobbet så att jag kan få träffa mina underbara kollegor och få lön.

Så.. just nu tvättar jag, för jag vill ha rena kläder :)




Underbara Limhamn

Tog mig ner till Limhamn för en kvällsprominix. Det är så otroligt vackert där och vädret idag har varit superskönt. Ett ultimat kvällspromenad väder har det varit. Nu njuter jag av Trinny och Susannah som stylar om Sverige. Nu är de i Malmö! Kolla in TV4+












Påväg hem gick jag förbi detta hus. Ser ut som ett gammalt slott!






Våren är här!




Inbakad fläskfilé

Detta måste ni prova! Otroligt gott. O så måste man ha massa sallad till.

Stek tunt skivad fäskfilé i smör tills de nästan är klara. Tillsätt tunt skivad purjolök, champinjoner och bacon. Stampa ihop 1/2 kvibille ädelost med 1 burk creame fraich. Häll det sen över fräset i pannan och hetta upp.
Dela ett ark smördeg i fyra delar. Lägg i lite kladd från stekpanna och strö över riven västerbottenost. Vik ihop som en pirog. Pensla med ägg och grädda i 225 grader i ugnen ca 10 min (tills dem blir gyllenbruna).
Jag använde mig av en hel fläskfilé så det blev mycket kladd över som du kan äta med pasta en annan dag :)






Nu blir det kvällspromenad innan man hamnar i paltkoma!

Söndagsfix

Idag är det fix på gång! Snabbt inom IKEA för att införskaffa i ett par jysta sittdynor till köksstolarna (man får träsmak i rumpan när man äter middag). Städa, dammtorka och skaka kläder. Måste skynda så inte hela söndagen försvinner...
o vad ska man äta ikväll? M har fått uppdraget att laga maten ikväll och han tar sitt uppdrag på störtsa möjliga allvar (söker recept för fulla muggar på tasteline.com). Kanske nån god paj....

Lördag med guldkant

Vi cyklade in till stan idag... o hela vägen hem. Det kändes i kroppen när man inte riktigt är på topp efter sjukdom. Men de gick fint. Värst var det hem när vi hade motvind!

Vi gick inom en bröllopsbutik och M fick köpt sin väst som han ska ha på bröllopet. Fracken kommer vi nog att hyra. Till västen (som går i guld och vitt med medaljongliknande mönster) fick vi även till en kravatt och en lite satinservett som han kan ha i kavajfickan. Han kommer bli sååå tjusig.

Jag har kikat lite på vad jag ska ha i håret. Jag har valt att inte ha slöja, det är inte riktigt min stil. Klänningen påminner mycket om 20 och 50 tal så jag tänkte spinna vidare på det. Är på jakt efter ett hårsmycket med fjädrar i. Det är inte lätt att hitta  i Sverige kan jag säga.. så jag fick vidda mina sökmotorer overseas. Jag har hittat en tjej som gör OTROLIGT vackra fjäderkreationer. Är lite småsugen på att beställa av henne. Hennes hemsida och mer bilder finns här.












Gult + gult

Ikväll är det luuuugnt i soffan. Så himla skönt! Och som jag har saknat M! Har inte setts på två veckor nu, men idag kom han med tåget kl 16:42.
Nu blir det gult + gult, min favvokombo, zingo och ostbågar! Myskväll till er alla




Vinn bröllopsklänning!

Just nu kan man vara med och tävla om en hel bröllopsoutfit av märket LILLY till ett värde av 20000 kr !!! Vill du tävla så besök tv-kanel TLC:s hemsida. Är man i giftasplaner så varför inte!




Ego

Efter jobb gick jag raka vägen till frisören. Kände att jag behövde lite egotid hos henne och utväxten var stor som grand canyon! Jag har haft samma frisör i 5 år, men eftersom jag nu har flyttat så ligger hennes salong nu mera på tok för långt bort. Har idag hittat en ny tjej, som ligger ett stenkast ifrån jobbet. (Tack Adam för tips!) Hon har bara droppin tider så jag tog en chansning. Och SOM jag inte ångrar den chansningen! Jag är såååå nöjd. VILKEN TJEJ! Riktigt kunnig var hon (jag är sjukligt kräsen). Den orangea färgen hon lyckades få fram!! Ni skulle se den i verkligeheten, den gör sig inte rätt på bild. Effekten blev otroligt dramatisk med tanke på att jag dessutom valde att gå osminkad till jobb, så jag är väldigt blek i hyn, fräknig och isblå ögon. Bilder kommer här men som sagt... mycket mer ljusorange i verkligheten. I LOVE IT!













Bättre

(Nu mår jag bättre! Så himla skönt. Öronen har slutat knäppa och febern har inte behagat dyka upp idag)

Nu börjar det hända saker. M har nu sin lgh ute till försäljning så snart....snaaaart flyttar han in till mig. Inte ett år förtidigt. Men allt tar tid, det gör ju det. Och det måste få ta sin tid. Tyvärr. När det gäller kuligheter som ska hända så har jag inget tålamod. Önskar att det kunde hända igår. Ingenting kan gå tillräckligt fort. Så att jag (vi) har fått vänta så länge hör till ovanligheten, jag brukar se till att det "händer" snabbare. Men nu så är bollen i rullning i alla fall. Visning på lgh kommer ske under påskhelgen. Då är jag o M i norrland och hälsar på våra föräldrar så det blir perfekt.
Längar så efter min mamma. Två ggr om året får jag se henne. Tre ggr om jag har tur. Det är alldeles för sällan. Ta vara på er och älska era nära.




Hemska serier

I soffan kan man urskilja ett kontur efter min kropp.. har legat det på tok för länge känns det som. Känner mig helt slut. Febern har gått ner lite och täppan är inte fullt så hemsk som den var i natt. Halsont och knäppande i öronen sitter kvar. Det "värsta" i kråksången är jag måste försöka ta mig till ICA. Jag orkar verkligen inte.. men jag har hört att man måste äta så man blir frisk. O min mat är SLUT! Ikväll blir det desperate housewives! Det har jag sett fram emot heela denna dagen efter att ha stått ut med hem till gården och 7th heaven... hemska serier.

Sjuuuuuukt tråkigt

Gick till jobbet imorse fast jag borde stannat hemma. Dumt dumt.. så vid 10 tiden fick jag snällt gå hem igen. Började få halsont igårkväll och nu har jag feber. Förbaskat! Jag visste att jag inte skulle slippa undan men hoppet är det sista som sviker en.
Nu ligger jag här och tycker synd om mig själv, för det får man när man är sjuk. Sjukt tråkigt har jag också. Jag har i alla fall fått tid till att njuta av mina pelargonier som inhandlades i helgen. I solljus är de vackra. Den rosa är en tulpanpelargon (blommorna slår aldrig riktigt ut vilket gör att det ser ut som små tulpaner) och den vita är en vanlig Zonalpelargon (lättskött). O blommorna på balkongen blommar för fulla muggar, inte så konstigt med helgens värme. Går nog o lägger mig igen...



















Min helg

Det blir ju så där när man åker iväg någonstans och man ska hinna med så mycket som möjligt. Man glömmer liksom bort att göra saker som man brukar göra på vardagarna, blogga tex :)

Jag har haft en underbart härligt helg. Kom fram till H-stad på fredageftermiddagen. Kvällen bjöd på gryta med räkor i, rödvin, massa snack och guitar hero så klart! Det är så sjukt roligt med guitar hero. Lillebror har hela kitet. Bas, gitarr, trummor och mic. Jag brukar spela trummor, det är det jag klarar, men nu har jag uppgraderat mig! Jag spelar nu mera gas också, o så sjöng jag! Lillasyster, lillebror och så jag. Vi var ett grymt rockband i fredags!

Lillasysters kanin Pelle, mysigaste ninen!


Lördagen bjöd på shopping i stan, fika med min andra lillasyster och lillebror. Åkte upp till sjukhuset för att hälsa på käraste kusinen och hennes son som ligger inlagd på sjukhuset. Jobbigt när en sån liten ligger med benen i högläge. Inte många år gammal och springer och snubblar på sina egna fötter. Lyckas då bryta lårbenshalsen!! :(

Tanken var att lördagkvällen skulle bjuda på utgång men av någon outgrundlig anledning var jag inte alls så sugen. Så förfest blev med syster och hennes vännina, sen drog jag hem.

Idag har jag njutit i solen. Och köpt pelargoner! Äntligen. Nu är jag hemma igen i min lägenhet för lite ensam mys med pizza och godis.


Äntligen

är Toyotan såld. Vi har haft den ute på blocket ett tag nu. Efter att den gick sönder beslutade vi oss för att sälja den som reservdelsbil då den var på tok för dyr för att laga. Nu är den äntligen såld! Skööönt. Så nu firar jag med en skål med skivade jordgubbar och vanlijkesella. MUMMA.
Ska gå o packa väskan snart. Imorgon tar jag tåget till Halmstad för o hälsa på famlij :)

Pelagoner

Jag måste inhandla lite pelargoner. Det är en investering till hemmet! De är så tacksamma och fina i klara färger. Och det finns faktiskt sorter och varienater som INTE påminner om en "pensionärspelargon". För jag kan tycka att vissa sorter förknippar jag med gamla människor haha. I och för sig inget fel i det med tanke på att jag försöker inreda mitt kök i stilen engelsk romantik möter sommarstuga. Det jag menar med sommarstuga är känslan av ombonat, ihopplockade "överblivna" prylar som man tar med sig från hemmet till sommarstugan. Känslan av gammalt mys! Hela denna inredningsstil i köket började när jag flyttade in i lägenheten. Luckorna i köket är modellen DUVBO från Ikea. Denna modell för mig gav direkt en känsla av lantlig stil. Och ren lantlig stil är inte min stil, snarare mer lantromantik. Istället för att byta ut alla luckor i hela köket (vilket är slöseri med pengar och material) så har jag istället spunnit vidare på lantstilen. Och det var där hela grejen med romantiskt sommarstugekök började. ROLIGT!
Så ni förstår varför jag MÅSTE ha pelargoner i mitt kök! Det ger den rätta känslan. Och så ska jag se om jag inte kan hitta spetsgardiner på loppis. Jag är ingen gardintjej, igentligen. Men i köket, för att uppnå den rätta känslan, så måste det upp en gardin. Och kanske en spetsduk på bordet......







Lovely dinner!

Gjorde blomkålspuré idag, istället för potatismos. Det var sååå gott! Har aldrig provat det innan då jag har tänkt att det måste ju smaka tokmycket blomkål. Men det gjorde det inte. Det var en otroligt mild smak, mycket gott! Jag slantade purjolök och ringlade över mosen när den var klar. En lite extra touche på mosen. Till detta panerade jag koljafilé med hackade solroskärnor och pinjenötter och stekte på plattan, kryddade med salt och droppade citron över, strö parmesan ovanpå när fisken är klar. Kanongott! Orkade inte göra någon sallad idag men jag kan tänkta mig att det passar rätt så jyst med en vanlig grönsallad till, eller kanske sparris.

Detta kallar jag snabbmat, det tog 15 minuter totalt! Fiskens panering har jag inget recept på, de hittade jag på själv. Men prova dig fram. Det är gott att bara panera i sesamfrön också (tack Henrik för tipset!)

Blomkålspuré 4 pers:

1 Blomkålshuvud
2 dl vatten
1/2 dl grädde (eller matlagningsgrädde, mjölk etc.)
salt
vitpeppar

Dela blomkålen i buketter och koka den mjuk. Häll bort vattnet. Mixa blomkålen och grädden till en slät puré. Häll tillbaka purén i grytan och värm upp, smaksätt med salt och vitpeppar. KLART!



En ny bil kanske...?

Innan bil gick det bra, men nu när man haft bil och helt plötsligt blir utan...man märker hur mycket man faktiskt "behöver" bil. Möjligheten att kunna åka vart man vill när man vill. Många av mina vänner bor utanför Malmö. Det blir ett litet projekt med kollektivtrafiken innan man lyckats ta sig dit. Bilen vi haft hittills har ju tyvärr gjort sitt.
Vilken bil är bra men ändå prisvärd?

En jobbig dag

Helgen har varit fullproppad med massa kuligheter. Igår var vi som sagt iväg till Växjö på konsert. Det var hur mysigt som helt, MEN jag kan villigt erkänna att så länge orkestern inte spelar i en närliggande stad så blir det ingen mer orkester för mig. Konserten drog ut på tiden (vilket tydligen är vanligt har jag fått höra), så det slutade med att vi fick kasta i oss restaurangmiddagen för att inte missa tåget. Vi var hemma någongång vid 21:30. Var rätt så slut som artist.

Idag har det varit ganska lugnt på jobb, så jag kan inte beskylla det för en häktisk dag men ändå. Jag har varit så trött. Tror det beror på att man inte har "vilat" något under helgen.
Efter träningen trodde jag att jag skulle kräkas. Nu funderar jag på om kroppen kämpar mot något annat än träningsmaskinen. Kanske en förkylning?

När jag kom hem hade M gjort tjockpannkaka. Det enkla är ibland det godaste och så tacksamt att komma hem till en middag som är klar.

SOFFAN!




M är inte så nöjd med sin nya turban

img_1995 (MMS)

M är inte så nöjd med sin nya turban


Konsert..

Idag ska jag och M bege oss till Växjö. M:s morbro är dirigent och ska dirigera en orkester tillsammans med triple and touch i konserthuset. Anledningen till denna konsert var att jag trodde att jag skulle få höra Leif spela trumpet (vilket han är grym på). Förhoppningarna är att Leif ska spela på vårat bröllop. Men som vanligt hör jag det jag vill höra och Leif ska inte alls spela ikväll. Så det blir triple and touch för hela slanten. Men det kommer bli supermysigt! En söndagsutflykt med restaurangbesök på kvällen. 

lördagsmys

Kom hem med pallen BEKVÄM från IKEA igår. Den passar fin fint i köket. Tänkte jag skulle klä den med tapet och lacka in den så den ser lite ljuvlig och gammal ut.

Vi hade middagsgäster igår. Erika och Jörgen med lilla Moa. Detta lilla knyte skulle man kunna klämma på heeeeela tiden. Tack för en supermysig kväll :)











Nu är vi här! Laxen på Ikea är supergod :)

img_1210 (MMS)

Nu är vi här! Laxen på Ikea är supergod :)


Gårkvällen..

Direkt efter jobb tog M och jag bussen hem till Anna och Mikael och deras barn. Kvällen bjöd på premiärgrille (för oss i alla fall) och massa bus. Maskerad för vuxna och barn och PS3 för vuxna när barnen gått o lagt sig :)



Först måste vi gå igenom dagens post.



Sen måste vi klä på Sofie prinsesskrona, hon ska ju faktiskt gifta sig snart.



Sen blev det prinsessor för heeeela slanten. Har ni sett vackrare prinsessor?! Inte jag.



Det var ungefär strax innan middagstid, efter ett påbörjat glas rött, jag kom på den brillianta idéen att jag skulle nog minsann få på mig prinsessklänningen. Om inte annat kvalade jag in som programledare i bollibompa ;)



Dags för vuxenspel!!




RSS 2.0