Sugen på något gott?

Prova detta om du är sugen på något gott in på småtimmarna. Ett lite nyttigare alternativ då det är både fettsnålt och innehåller massa proteiner (vilket är perfekt på kvälla). Ser kanske inte så gott ut men det är desto godare!

Keso, hackad tomat, strimlad rökt skinka och lite salt. MUMS!




Tillbaka till kort?

Åhhh nu trillar jag snart dit igen! När det går tillräckligt lång tid med långt hår så kommer tankarna. Klipp! Klipp! Klipp!
Jag har länge velat spara ut till riktigt långt hår (har aldrig haft det). Annars kanske man kunde ha både kort och långt hår, jag tänker framför allt på extensions. Men det är inte riktigt min grej, jag har haft det en gång men tröttnade efter 1 månad.

Det är så otroligt fint med långt, mörkt hår med lugg. Det är ju det jag blivit kär i, och är på väg att spara ut till, men det tar sån tid. Och på vägen dit börjar jag tveka. O så är de det där med bröllopsfrisyren också, jag vill inte ha lugg på mitt bröllop, så just nu sparar jag ut luggen... en enda lång väntan.

Ska jag klippa mig?

Så här vill jag ha det...tror jag, eller? Skulle kunna ha de nu då jag har längden för det, men då måste jag klippa lugg igen, o det är ju det där med bröllopet.




Så här ser det ut nu..




Så här kanske det kan bli igen? Eller kanske inte riktigt så kort... jag vet inte





Ljuset

Det blir svårt att komma i säng i tid när det är så ljust ute. Kroppen och knoppen blir lurade och känner sig sjukt pigg fram till midnatt. Vad ska man göra för att bli trött? Har börjat cykla till jobb. Kanske kan få mig att bli tröttare. På dagarna är jag rätt trött (inte så konstigt när man kommer i säng så sent. Nä det är nu, på kvällen som jag börjar piggna till.
Ska nog gå o vika tvätt, sjukt tråkigt och tröttsamt... kanske blir trött då ;)

Åh så dagens visdomsord från mig: Lev livet, för din skull (klurigt va haha)




Cykeltur till lotten

Erika och jag tog en cykeltur idag, ut till hennes och Jörgens lott. Jordgubbarna växer som bara den där och det var dags att skörda. Det blir mer än vad man tror, 4 lådor och jag fick 1. Så himla snällt och som jag ska mumsa :)
Åh så drog jag upp lite mynta också, som jag nu har planterat i en lerkruka på balkongen. De växer som ogräs och snart ska de drickas mojitos!! När jag kom hem möttes jag av grannes katt. Den bokstavligen talat slängde sig framför mina fötter och bara skrek efter kärlek.






Nu blir det myspys i soffan med en bamse skål med jordgubbar och kaffegrädde.



Nu är det sommar!

Stockrosorna blommar för fullt! Man kan inte annat är blir glad, så otroligt fina.




En underbar midsommar..

Vi firade med mina vänner i Vellinge. Först midsommarlunch hos Gittan och så grille hos Annika. Tack alla för en fantasktisk midsommar.

La famlilia på väg till grille efter lunch



















Här delar vi på kransen




Line med "nya" Moa




En gubbe som såg ut som en gubbe..









Sen blev det bara suddigare och suddigare ;)


Inge skrivsugen

Kroppen är slut, huvudet är slut, fingrarna är slut. Det blir inte många knop idag. Skulle behövt handla, men det regnar ute. Kanske bar ska ligga kvar i soffan och inte göra något. Sängen lockar....
Tappade upp flädersaften på flaskor idag. Var ju tvungen att smaka ett glas. Vilken saft! Supergod, kan rekomendera varmt.

O så har jag pratat med mamma. Saknar henne så. Hon bor för långt bort, typiskt.


En typisk söndag en måndag..

Man skulle kunna tro att det har varit "städar-söndag" idag. Men inte då, det är måndag och jag är i full gång. Har bara gjort massa "tråkigheter" som liksom måste göras.

Började med träning efter jobb (det är i och för sig lite kul)
sen rensa avloppet i handfatet (det blir liksom stopp ibland)
sen hämta ut ett paket på posten (har fått hem en mojäng som ska förenkla det trådlösa bredbandet, fattar nada)
sen skicka ett paket på posten (har fått sålt ballerinaskor på tradera)
sen aktiverat självscanning på ICA (så nu kan jag gå o blippa alldeles själv, tokroligt!)

Nu sitter jag o myser i soffan och äter jordgubbar plockade på Annedals gård, sista gubben åker i munnen nu!


Fläderblomssaft

Inte trodde jag att det var så enkelt o göra fläderblomssaft. Men det var det. Receptet kommer ifrån Erika.

Recept:

40 klasar välutslagna fläder
2 kg socker
2 stora citroner
60 g citronsyra
2 liter kokande vatten

Skölj blomklasarna i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg blommorna i en hink, eller kastrull och lägg i citroner i tunna skivor. Strö över socker och citronsyra. Häll över kokande vatten och rör om ordentligt tills sockret har smällt. Lägg på en handduk eller ett lock och låt det stå svalt i 3 dygn. Sila den och häll upp den på väl rengjorda flaskor. Håller ca 2 veckor i kylen. Tips från Erika, häll upp på petflaskor så går det fint att frysa.
















Synd att de inte går o dricka med en gång, får snällt vänta i 3 dygn. För att tiden ska gå fortare tar jag med mig M på en LÅÅÅÅÅÅNG promenad till Slottsträdgården.


Lördagsmiddag

Idag blev det varmrökt lax, sparris och dillstuvad potatis till middag. Så himla gott och så enkelt. Den dillstuvade potatisen gör du enklast om du köper felix frysta färdigtärnade potatis. Den är fryst rå så det tar ca 20 min att göra dillstuvad potatis. Jag brukar ta lagom mängd potatis, häller över mellangrädde och fint hackad dill. Låter detta koka ett tag på svag värme och kryddar med salt, lökpulver och lite socker. KLARRT! Tokgott!
O så vitt vin, tända ljus och Frank Sinatra till det så har ni kvällen som i en liten ask ;) Och inte att glömma!! Egna plockade jordgubbar med grädde till efterrätt. Trevlig kväll!











Spa för själen

Denna dag fyller vi med sånt vi gillar. Bara massa mys. Som en tripp till Annedals gård. Där går man runt och bara myser och förundras över ägarnas vilja att driva fram ekologiskt odlad mat. I deras lilla gårdsbutik hittar du de mesta, allt ifrån alla sorters grönsaker, frukt, potatis (som det skördar från deras egna odlingar. Ägg, oljor, egengjorda marmelader, chutney, sylt, pickles, honung från Bidrottningen i Vellinge, Skälderhus Naturprodukter, rapsolja och linfröolja samt hudvårdsprodukter från Gunnarshögs Gård, äppelmust, cider, äppelglögg och druvjuice från Sövde Musteri, téer och naturgodis..... ja listan kan göras så mycket längre.

Vi shoppade massa citronen (som jag måste ha till min flädersaft), en saftflaska i glas, dill, varmrökt lax (yes, de stod en gubbe inne i gårdsbutiken och sålde rökt lax) och så massa jordgubbar. Det var ju faktiskt för jordgubbarna vi hade åkt dit. Det har nämnligen redan börjat med självplock. O herregud med jordgubbar! Ett helt hav. Det blev två liter för oss, ca 1 kg. Totalt ca 20 kr per bytta. Man har läst så mycket om hur man inte kan lita på att det är svenska jordgubbar i butikerna då handlarna lägger polska jordgubbar i svenska förpackningar. Men här blir man liksom inte lurad. Du är i Sverige på ett svenskt jordgubbsfält och plockar svenska jordgubbar :)



















Gårdens egna odlade pelargoner










M shoppar lax




FREDAG!

Åh välkommen du trötta fredag. Hela veckan har varit en tröttis vecka. Tog bilen och besökte Erika och Moa efter jobb idag. En liten promenad ut i parken för att leta upp fläder. O som vi hittade fläder. Tillslut blir man hagalen och bara plockar fast man fått tillräckligt, kvällen avslutades med filmen Trassel. Nu är jag hemma hos M o myser i soffan. Imorgon kokas det flädersaft.




....den har kommit....min maräng

O ja, min bröllopsklänning har kommit med DHL idag. Jag har provat den, o ja, den satt bra! *Puh* Bättre än jag hoppats på. Det behövs göras en del justeringar. Bla är den för lång, och den är lite för stor över bysten. Men bortsett från det, sitter den som en dröm. I september ska jag tillbaka upp till stockholm för en första provning ihop med sömmerska. Då ska klänningen fixas till så den sitter perfekt. Den sista provningen sker någon vecka innan vigseln.

Jag känner mig som mitt alias, en maräng. Älskar den! O nu känner jag hur de pirrar i hela kroppen, SOM jag längar till den stora dagen. Vilket nyårsfirande det kommer blir, OMG!
Här kommer en liten förhandstitt för dem som är nyfikna. Dem som inte är det får titta bort ;)
Jag har med flit fotat den på galge, vill inte visa för mycket. Det finns ju ett speciellt M som är inne o läser här ibland o han ska inte få se mig i klänningen förräns till vigseln :)







Beroende av internet

I två dagar har jag försökt att komma ut på stadsnätet. Det har inte gått. Jag har försökt med allt, tro mig. Det går inte att blogga och ha annonser ute på tradera om man inte har något nät. O det var i alla dessa desperata försök att få igång mitt bredband som de slog mig. Jag är beroende av internet!

Va fort de har gått, från att vid 13 års ålder knappt veta vad internet var. Jag minns att man var ute på wikipedia och sökte bilder på bla Brad Pitt. O herregud, de var tider det. Det var då internet var en fluga, de var då internet fanns nerbränd på en cd-skiva på skolans bibliotek...haha. Underbart! O se så fort det gått! Vad fort man kan skapa sig ett beroende. O vad gjorde man innan MOBILEN??? Hur fick man tag på folk?.... man fick helt enkelt vänta och ha tålamod "men Anna är nog hemma efter skolan runt kl 16, jag kanske kan ringa hem då o se om hon är hemma".... Tålamod. Det är verkligen brist på den varan idag. Allt ska gå så snabbt, och så helst vår uppkoppling också.




Det gick nästan smärtfritt..

Aldrig mer flytta (säger man nu, men någon gång måste man väl). Usch va det var hemskt. Det är väl alltid något som ska gå fel, men jag trodde seriöst att vi skulle klara oss utan strul. Allt gick så bra, vi låg före vår tidsplan och var tillbaka i Malmö 2 h före tid.... tills vi kom fram till Shurgard. När vi knappar in koden får vi till svar "ogiltig kod". Va?! Va menas?? Sist vi besökte Shurgard var när vi skrev på avtal att hyra ett utrymme ett halvår framåt. Vi fick vår kod och betalade hela kalaset i förskott... o nu kom vi inte in. Jag bröt ihop. Bokstavligen talat. M fick sköta all kontakt med jouren som man kunde ringa, för jag klarade inte av det.
Vi kom fram till en ung tjej som gång på gång säger att hon inte kan göra något då det är helg och ber oss återkomma på måndag... på MÅNDAG! Där stod vi, med en fullastad lastbil  som skulle tömmas och lämnas tillbaka 3 h senare. Man kan få panik för mindre, tro mig.
För att göra en lång historia kort så slutade det väl, som tur var. Efter ca 1,5 h svävandes i ovisshet fick vi fatt i en ansvarig för Shurgard i Malmö som gav ut en tillfällig kod till oss. Så tillslut kom vi in. Den extra kostanden för hyrbilen som drog över tiden fick Shurgard stå för.

Nu är vi på väg söderut. Lastbilen är full...

img_6897 (MMS)

Nu är vi på väg söderut. Lastbilen är fullpackad o vi ligger lite före schemat, vilket kommer behövas i Malmö. Resan upp gick bra. Nästan inga bilar på vägarna så det flöt på. Tyvärr råkade jag köra på en rävunge, eller en katt. Jag såg inte. Det gick så snabbt o jag mådde så sjukt illa efteråt. Trodde jag skulle kräkas (har aldrig kört över ett djur innan). Men jag tog mig i kragen, så det gick över.  Nu ska jag dricka min latte o njuta av att vara passagerare. Sverige är vackert!


Flyttmaraton... kräk

Ligger i sängen och försöker somna. Det är inte så lätt när solen strålar utanför o kl bara är 18:08. Märkligt de där hur folk hur som helst kan sova middag, för de kan inte jag. Jag önskar att jag kunde, mer nu är någonsin innan. Kl 20 idag ska jag hämta en flyttbil på Statoil. Den ska sedan köras upp till Sthlm...av mig, ensam. Jag har 6 h på mig annars spräcker jag schemat. Väl uppe i Sthlm, förhoppningsvis innan kl 02 så ska jag försök somna. Då har jag 6 h på mig att sova. Sen ska vi lyfta in hela M:s bohag i flyttbilen (vi får massa hjälp) och köra ner på 6 h. Allt detta ska alltså hinna göras innan kl 20 imorgon, för då ska bilen lämnas tillbaka. Å nu tänker ni, varför inte bara hyra en envägars flyttbil. JO, de kan jag tala om, för då vill hyrbilsfirman ha 5000 kr extra för det! Det är det inte värt.

Det är ball om vi hinner! 24 h flytt! Så man kan säga att jag, from kl 20 ikväll ska vara med i ett flyttmaraton.
För att klara detta Maraton har jag bunkrat upp med jordgubbar, nötter, vatten, en smörgås och en halv påse Polly som ska med i bilen. O så en massa CD-skivor. Jag måste ju får sitta o pilla med något, annars somnar jag väl.

Så, nu måste jag som sagt somna, så jag orkar med detta hemska. Om 24 h är det över! :)

En till Moa :)

Dagarna går så fort nu. Jag hinner inte med. Det känns som att tiden rinner emellan mina fingrar, som att tiden var ett substantiv. Igår minns jag knappt vad jag gjorde, idag minns jag knappt vad jag åt till middag, nu vet jag knappt var jag sysslar med. Det är mycket nu, mycke roliga saker som händer och mycket som ska klaffa.

Hälsade på Line och Fredrik idag. Det har nyligen blivit tre. Hemma hos dem bor numera 10 dagar gamla Moa. Sååå liten, så söt! Och jag tycker seriöst att det är intressant att lyssna på förlossningsberättelser. Det är fascinerande vad kroppen utsätts för och vad den faktiskt klarar av. O så är det intressant och lyssna på när någon berättar, som har varit med om det, någon som faktiskt berättar ALLT! Inte bara solskenshistorier. Underbart!

Nu har jag tryckt i mig 3 stycken knäckebröd med majonäs och tomater på, mums! Så bums i säng. Slut som artist, eller jag har nog aldrig varit någon ;)




De bästa med första klass!

img_7933 (MMS)

De bästa med första klass!


En fjärils dröm..

Nog för att man är lite smått seg efter gårdagskvällens galenskaper (som jag har dansat), men man måste ju komma ut och få lite luft. Vi har tidigare funderat på om inte vi ska besöka Fjärilshuset i Hagaparken, men aldrig fått tummen ur. Idag fick vi tummen ur! Otroligt vackert! O dessa varelser.. godis för ögat.













Mitt i djungeln växte papaya, alldeles för högt för att plockas tyvärr ;)




Här hänger de på rad. Alla puppor som ska blir vackra fjärilar




En nykläckt fjäril, vingarna har inte hunnit torka ännu..
















Ugglefjärilar som festar på annanas




Visserligen ingen fjäril men jag tycker den är vacker på sitt sätt. Denna krabaten är en dabbagam.








Summerburst..

Ikväll blir det club och housefestival för hela slanten. Som jag har längtat. Många av mina favoriter spelar ikväll, bla Avicii, Erik Prydz, David Guetta och Calvin Harris. Detta kommer blir så häftigt. 11500 biljetter har sålts och festivalen kommer hålla till på Stockholm stadion. Man får varken ha någon bild eller ljudupptagning, så det blir tyvärr inga foton.
Festivalen börjar redan kl 14 och håller på till 00 o därefter efterfest. Jag är ju gammal, o inte orkar jag hålla på från 14 till 00, så vi käkar mysmiddag hemma och dricker vin, sen tar vi tunnebanan in lagom till Calvin Harris går på.
Trevlig kväll alla!





Minst sagt spännande..

Fredagen börjde toppen. In till Sthlm city för att strosa lite och kanske shoppa. Vilket väder, vi var evigt tacksamma att det fläcktade lite annars hade man dött av värmeslag. Hittade en lite butik på en av tvärgatorna till drottninggatan som var fullsmockad med prylar och heminredning. Butiken heter Mique. O dessa vackra plåtburkar!







Vi traskade vidare ner till skeppsbron, vid kungahuset, där Tommy Hilfiger hade flyttat in på en pråm.










Senare på kvällen var det dags för Gröna Lund. O vilket rookiemistake vi gjorde! Åk aldrig till Grönan hungrig, så vida du inte kan tänka dig att stå i 1 h:s kö till ett av görnans hamburgehak som serverar skosulor mellan två torra brödskivor. Innan dess valde vi att bli uppskrivna på en lista till en av grönans restaurangerna, men när de väl hörde av sig hade vi redan hunnit äta skosulor i brist på annat. Hämskt. Så efter en lång väntetid på att få köpa entrébiljetter (fick inhandlas speciellt i en numrerad kö utanför, då entrén var dyrare pga konsert), och när vi väl köat klart för att få äta, var klockan halv tio. Kan informera att vi var där halv sju. Detta var hemskt! O för de som känner mig vet att jag blir en annan människa när jag inte får mat. Slutsatsen av detta! Välj Liseberg om ni har ett val. Om inte, åk till grönan innan alla semestrar har börjat och gärna på en vardag. Då går det nog bättre. Jag fick i alla fall lurat med mig M upp i Grönans nya åkatraktion Twister, bergodalbana bygd delvis i trä. VILKET ÖS! Fantasktiskt roligt!

Precis innan vi skulle lämna grönan bestämde sig M för att spela på ett chockladhjul. Kommentaren från mig "men tänk om du vinner! vi ska inte äta så mycket chocklad!". M väljer att spela på ett nr i alla fall. När M kommer fram och ska spela på 1 bricka säger tjejen som står i ståndet "ska du inte spela 4 brickor på den hundringen?" M svarar "nä de räcker med 1 bricka, jag kunde valt bara ett nr, jag vinner ändå". Tror ni inte att han vinner, de trodde han nog inte själv, trots att han var kaxig.... så hem går vi med 1,8 kg M&M:s..haha.




på väg..

Tågresan går bra, vi håller tiden (kors i taket) och jag har precis fått smaska i mig en kanelbulle (den är från espressohouse, sj har inte så här goda). O samtidigt som jag smaskar i mig kanelbullen får jag världens show. På en klippa utanför Linköping står två unga killar och moonar oss när vi åker förbi! Haha, jag känner mig hedrad. De har alltså tagit reda på vilken tid tåget passerar och masat sig dit. Allt för showens skull.. *fniss*.
Nu är jag snart framme.





Till El Stockholmo

Yes, nu bär det av. Detta blir den näst sista gången jag åker upp innan M flyttar ner. Denna helgen blir det ingen flyttpackning och inga tråkerier att syssla med. Vi ska bara har det så skönt, som en minisemester. O smhi lovar toppenväder då det här kommer bli kanon!





RSS 2.0