Jag vill följa med Eva...

...men kanske inte på livstid. Hon är ju otroligt modig den där Eva som 96 år gammal flyttar till Thailand. Inte många som hade vågat det, oavsett ålder. Men jag tror att jag är för feg och för bekväm för att någonsin göra en sådan livsavgörande resa. Även om man inte hade några vänner kvar i livet o ingen familj, så är det mycket annat som skulle locka mig att stanna kvar i Sverige. Som sjukvården tex. Vi betalar 200 kr för en röntgen som i verkligheten kostar minst 5 dubbelt. Pengamässigt är sjukvården himla bra i Sverige. Själva vården i säg kan jag inte kommentera, jag har aldrig behövt utnyttja den förrutom vid vissa tillfällen hos sjukgymanst för en skadad fot. Ja, jag vet, vi betalar mycket skatt, men vi får mycket för den också. Jag tänker på Eva som betalat skatt hela sitt liv och om de nu händer något i Thailand så har hon ju knappast subventionerade vårdkostnader där. Fast Eva är 96 år gammal, så jag förstår hennes nu-eller-aldrig tänk. Det är otroligt modigt!

Hon borde ha landat nu. Söker i tidningarna efter svar på hur resan gått. Ingen skriver något. Undrar om Eva kanske har en blogg :)

Citat från Per Moberg "nu går det undan sa Jesus när han for på arslet nerför oljeberget"....haha, helt galet flummigt, precis som jag.

Puss o godnatt


Löpträning

Ett tips till dig som vill komma igång med löpträningen.

Om du springer själv: spring i intervaller, om det är trögt i början. Klocka dig själv och börja med att gå. Värm upp med att gå i 5 min, börja så smått springa i 2 min och sen gå i 3 min etc. Fortsätt göra så i 20 min. Avsluta med nervarning i 5 min. Allt eftersom du känner dig starkare så ökar du löptiden och minskar gåtiden. Öka inte löptiden för fort, då är det lätt att du tar ut dig på för kort tid och tröttnar. Fortsätt med detta så kommer du inom några veckor kunna springa i 30 min i ett svep.

Om du springer med en partner: så gör samma som ovan, fast ta med er en cykel och varva med att springa och att cykla. Det håller uppe pulsen och är roligare. En annan fördel med att ta med sig en cykel om man är två är att det inte gör något om den ena springer fortare än den andra. Man hamnar liksom inte på efterkälken, man cyklar bara fortare :)

Jag och M sprang idag, och vi varvade med cykel. Jag springer mycket långsammare än M så det var ett bra knep att ta till.

Marskalken heter Leo

...o han kommer bli en toppen marskalk. Så himla trevlig. Första gången jag träffade Leo var nu helgen. Han tog tåget ner till oss från Skövde. Så hela helgen har innehållet planering av bröllop och massa annat mys med cykelturer, fikastunder och utgång på nattclub. (Det är med nattclub var riktigt skoj och alldeles för länge sedan sist, men jag måste säga att man är ju inte lika pigg dagen efter som man var för 10 år sedan. Hela söndagen gick man runt som hel zombie och funderade på om man var tvungen att gå ut bara för att vädret var bra eller om man med gott samvete fick ligga kvar i sängen.) Helgen har varit toppen men som vanligt när man har skoj går de så himla fort! Nu är det måndag igen och det är bara att ta nya tag. Det borde inte vara så svårt just denna måndag, för vädret är SÅÅ härligt!


Dents

Detta är mina favvosar just nu. Jag missbrukar dem rentav. O de kan jag säga är inte så fiffigt för det har laxerande effekt, så en HEL ask får man INTE äta. Det är så himla goda. Kommer ni ihåg AKO? Ni vet, fruktkolorna som fanns för längen sedan (eller finns de kvar?). De hade en smak som hette chokomint eller nått. Dents smak av caramel mint smaka exakt som AKO:S chokomint.

Det som hamnar på plus sidan är att det är sockerfria (å jo ja vet, det innehåller sötningsmedel, men så många kolor äter jag inte så att det skulle "ge utslag")

Det som hamnar på minus sidan är att det (än så länge) bara finns att köpa på apoteket, vilket medför att priset per ask är löjligt högt.

MMMMmmmmm.


Ett oljat 50-talsbord

Detta bordet fick jag ärva av mormor i somras. Det har stått ute i sommarstugan i norrland. Stugan har råkat ut för en översvämning och fått vattenskador. Den ska rivas till hösten och vi fick plocka med oss saker från stugan som vi ville behålla. Detta bordet var en av de saker jag valde att hålla hårt i. Men även halva bordet har stått under vatten och var i ett starkt behov av lite behandling.

Innan jag ens började med oljningen så slipade jag bort ringar efter glas, brännmärken efter ljus och annat sånt skit man inte vill olja in och behålla. Jag använde ett ganska fint sandpapper och slipade längs ådringen på trät.

Måste läsa bruksanvisning innan jag börjar, jag ser minst sagt besvärad ut..haha


Ser ni skillnaden!!! Helt galet. Detta var så enkelt och det blir så snyggt!Ja ni kanske ser att det högra benet är det som är behandlad. Det är inga pigment i teakoljan.Bordet bara surplade i sig oljan och jag var tvungen att stryka på flera gånger. Nu är bordet supersnyggt och jag är sååå nöjd.

Oljan heter MP 52 Teakolja och finns att köpa i välsorterade matbutiker för ca 30 kr. Man stryker på tills ytan är mättad, det som inte sugs upp av ytan torkas bort med en trasa. Det torkar och är luktfritt efter ca 3 h.
Produkten funkar på alla olackerade ytor och både polerar och rengör. Toppen!
Det blev oranget igen!

Yepp, de skulle blivit mörkare och kortare, eller kanske mer kastanjebrunt. Men... till vissas glädje (även min) blev det ännu en gång oranget. Tack Louise, du är bästa frissan! Tack Tovä, för att du övertalade mig!
Åremössan!

Nu mina vänner, är det bara att börja sticka! Allt för att hålla huvudet varmt under hösten och vintern. Här kommer receptet på åremössan, eller beskrivningen heter det kanske, men jag tycker recept låter bättre hihi. Själv väljer jag en vit åremössa i vinter, eller kanske en marinblå. Ett tips är att köpa en fin brosch eller knapp och fästa i mössan, eller varför inte tråckla fast ett snygg sidenband runt hela mössan.

Material: Garnet "Milano" (80 % ull, 20 % alpacka)
Garnåtgång: 1 nystan
Stickor: Jumperstickor nr: 10

Receptet är till en vuxenmössa.

Lägg upp 38 maskor på stickor nr 10 (båda stickorna så att kanten inte blir för stram).
Sticka resårstickning (1 rät, 1 avig) hela mössan.
När det finns ca 3 meter kvar på nystanet maskas det av löst. Du har nu ett stycke på ca 50 x 30 cm. Sy ihop uppläggningskanten mot avmaskningskanten. Tråckla ihop toppen genom att sy en tråd runt ena cylinderkanten och dra ihop försiktigt. Fäst trådarna, klipp av.

KLART!

Slöa höstdagar

Jag gillar nog de mesta i alla årstiderna. Som sommarens saltstänk och solkyssar, vårens blomknoppar och fuktiga asfalt, vinterns krispiga träd och snötäckta marker eller höstens röda löv och lukten av blöt mossa och svamp. (shit va poentiskt de blev).

Aaaahhh... höstens slöa dagar. När allt börjar sakta ner och löven börjar gulna. När man med gott samvete får sitta ihopkurad i soffan med en jyst film och tända ljus. Eller som idag, när jag är ute och springer och det börjar regna. De var himla skönt och luften blir så frisk på något vis. Men det är bara nu det funkar, när det fortfarande är lite varmt ute. Blir det för kallt, blåsigt och regnigt blir det inte bra. Då är jag som en katt och vägrar gå ut i regnet.

Nä men soffan och en kopp the! NIIIICCE!

Inka utställningen

Vilka fantastiska skatter de hade, inkafolket. Har du möjlighet att besöka utställningen så gör det. Mycket intressant. Uställningen finns på skeppsholmen i Sthlm i ett gammalt bergsrum som tillhört försvarsmakten. Måste ersänna att själva miljön gör myckert för stämningen.

Guldmasker, handskar, bröstskydd och hela dräckter klädde sig urinvånarna sig i. Detta bröstskydd är ca 750 e.kr.
Det gick bra med bröllopsklänningen. Det v...

img_1855 (MMS)

Det gick bra med bröllopsklänningen. Det va 6 st justeringar jag hade på min lista o det va 6 st justeringar, hon utan problem kunde fixa. Känns så otroligt skönt. Klänningen kommer bli som en dröm! Eftersom M har sålt sin bostadsrätt i midsommarkransen så bor vi i ÅF:s övernattningslägenhet i helgen. Jag gillar den skarp! En 4:a vid karlaplan som just nu är full med tända ljus. Vi tar ett glas vin o mumsar på oliver o ölkorv... snart middag på Kouzina. Det behövs kan jag säga för magen är ny full i rödvin o jag är lite fnittrig hihi. Puss alla!


Packa packa packa...

Det är så himla tråkigt att packa, jag tycker verkligen det. Skulle jag få välja så hade någon annan gärna fått packa min väska. Det är nästan som att jag får hjärnsläpp. Helt plötsligt sitter jag där på sängen och blickar in i garderoben, funderandes på vad jag ska stoppa i väskan. Hela veckan har man lyckats plocka ihop outfits för dagen, men helt plötsligt, när man ska planera sin helg, så har man inget att ha på sig. Ingenting passar och allt sitter konstigt. Varför är det så??? Jag blir så trött...

Imorgon går tåget till Sthlm. O med mig ska jag släpa min brudklänning, för den ska sys om, sys in och rättas till. O så ska jag äntligen få gå på Vasa museét!

Vita prinsen..eller prinsen på vita hästen

Min nya vita kärlek, jag är som besatt. Funderar på hur 5:an kommer se ut när 4:an redan är så grann! Sitter och grejar med min nya iphone och kikar på svenska hollywood fruar samtidigt.

Dagens bästa citat!!!

"Det vita vinet är ju en fördel om det det är vitt eftersom det är vitt...lite så där... gult vitt, ljus..beige...gul, gulbeige..vindruvsgult" Maria Montazami


Tagen på bar gärning!


Mojito och Prins Bernard kanske?

Vilket väder det har varit idag! Riktigt skönt. Vi cyklade in till stan för att spana på en vinterjacka till mig. Men jag tror jag är lite för tidigt ute för detta. Annars brukar det vara i september de kommer ut i butikerna så det borde funnits lite mer tyckte jag.

Nu sitter jag o smuttar på en Mojito. Tycker vi lyckades ganska bra. Den blev skitgod rent ut sagt. Men nästa gång blir det liiiiite mer sockerlag. Så här gör du:

1 glas:

4 cl sockerlag (vi tog 2cl och det blev för lite)
4 cl vit rom
ca 8 mynta blad
sodavatten
Krossad is
1 lime

Sockerlagen görs på lika delar socker som vatten. Koka upp hastigt för att låta sockret smälta. Muddla, eller stöt lite lätt på en skärbräda, mynta bladen. Mät i rom, sockerlag och myntablad. Häll över krossad is och soda vatten. Toppa med pressad lime. Super!


Nu är vi lite i valet och kvalet om vi ska avsluta kvällen på Prins Bernads partybåt! Är lite sugen på att gå ut o klubba faktiskt.


Buffékoma

Nyss hemkommen från St Markus vinkällare och magen ser ut som på en gravid, haha. Helt galet! Vilket ställe. Alla som har möjlighet måste besöka denna underbara restaurang. De dem är kända för är derast "galna" buffé. Här finns allt. Kalla förrätter, varma förrätter, varmrätter, ett bord fullt med dessertostar, ett bord fullt med desserter....ja allt! O miljön där nere. Det är sjukt mycket större än man kan tänka sig. Massvis med källarrum som är fyllda med tända ljus.

Nu är jag så mätt så jag vet inte vart jag ska bli av. När vi kom hem (vid 21 tiden) var det bara hopp i säng. O där har jag legat tills nu o sappat runt. Nu väntar jag på vädret på tv4 och hoppas på att sommarn är tillbaka.RSS 2.0