Inbakad fläskfilé
Detta måste ni prova! Otroligt gott. O så måste man ha massa sallad till.
Stek tunt skivad fäskfilé i smör tills de nästan är klara. Tillsätt tunt skivad purjolök, champinjoner och bacon. Stampa ihop 1/2 kvibille ädelost med 1 burk creame fraich. Häll det sen över fräset i pannan och hetta upp.
Dela ett ark smördeg i fyra delar. Lägg i lite kladd från stekpanna och strö över riven västerbottenost. Vik ihop som en pirog. Pensla med ägg och grädda i 225 grader i ugnen ca 10 min (tills dem blir gyllenbruna).
Jag använde mig av en hel fläskfilé så det blev mycket kladd över som du kan äta med pasta en annan dag :)
Nu blir det kvällspromenad innan man hamnar i paltkoma!
Stek tunt skivad fäskfilé i smör tills de nästan är klara. Tillsätt tunt skivad purjolök, champinjoner och bacon. Stampa ihop 1/2 kvibille ädelost med 1 burk creame fraich. Häll det sen över fräset i pannan och hetta upp.
Dela ett ark smördeg i fyra delar. Lägg i lite kladd från stekpanna och strö över riven västerbottenost. Vik ihop som en pirog. Pensla med ägg och grädda i 225 grader i ugnen ca 10 min (tills dem blir gyllenbruna).
Jag använde mig av en hel fläskfilé så det blev mycket kladd över som du kan äta med pasta en annan dag :)
Nu blir det kvällspromenad innan man hamnar i paltkoma!
Kommentarer
Postat av: Mia
Det ser så smaskigt ut - måste prova!
Skönt du mår bättre nu. Det var väl jag som smittade Dig med Halmstadbaciller... Puss / Mia
Postat av: Tove
Det är fantastiskt gott! Mamma gjorde alltid liknande:)puss
Trackback