Måste få visa..o få tipsa

Efter jobb gick jag på en snabbshopping. Har spanat in ett par stövletter på Rizzo som jag varit lite småsugen på. Lagom höga, väldigt sköna, snygga och prisvärda. Jag är super nöjd.
Det som är tokviktigt är att jag sköter dem rätt. Gör jag det kommer de hålla lääääänge. Och jag brukar inte slarva med mina skor. För jag kan erkänna, jag är en skofetischist!

Lite tips!



Tänk på att putsa dina nya skinnskor innan du börjar använda dem, eftersom de bara glansputsas i fabriken.
För att få riktigt glansiga och fina skinnskor så använd skokräm. Låt skinnet suga åt sig och putsa sedan upp med en mjuk trasa (gammal nylonstrumpa) eller skoborste.



Om du väljer impregnering så spraya även på klacken, sulan och särskilt på sulkanten. Du skyddar du skorna mot fukt och salta fläckar. Jag kan tipsa Collonil, den finns i välsorterade skobutiker.


Deklarationsfnatt

Jag ska erkänna att jag är en av dom få (tror jag ) som faktiskt sitter och läser bilagan "dags att deklarera" som kommer med utskicket. Jag tycker seriöst att det är intressant. Så nu har jag läst mig till mina frågor som jag hade igår, och deklarationen är inte längre ett frågetecken. Och igentligen har vi det himla enkelt i Sverige, allt är ju nästintill färdigtryckt. I det flesta andra länder kommer deklarationen helt tom...jobbigt! Så nu kan ni fråga mig, för nu kan jag allt ;)




..:Ljus:..

Jag älskar att tända ljus! Oavsett årstid. Det gör så himla mycket för stämningen och det känns avslappnat enda in i själen. Dessa lyktor kommer från SIA och finns att köpa hos bla Charlotte Trend i Malmö.




Skatteåterbäring och tacopaj

Kvällen är fulländad. De där inplastade beskedet från skatteverket är lika spännande varje gång. Detta året gick det bra, vilket innebär att jag inte kommer få betala i allafall :)
Enkel tacopaj till middag. Och det jag menar med enkel är att tacofärsen var rester sedan helgen så det vara bara att göra pajdegen. Klart på ett kick!



O nu blir det Sverige - Moldavien i em-kvarlmatch. SPÄNNANDE!!




Man blir så otroligt ledsen..

Såg nyss på nyheterna, ett inslag om ett äldre par som inte längre få bo ihop. Det finns något som kallas vårdgaranti som bla omfattar rätten att få bo ihop med sin make/maka trots att den ena parten har ett speciellt vårdbehov. Detta gäller dock inte dementa.. Tycker det är så tragiskt.. de har levt ihop i över 70 år! Jag blir så förtvivlad och ledsen. Tyckert sånt är jobbigt. Tänk att bo med sin kärlek och ha gjort det i över 70 år, o så de sista åren, innan man går bort, ska man måsta bo ifrån varandra. Fruktansvärt!

Min stora last

just nu är bakverk, ALLA slags bakverk! Går o e småsugen mest hela tiden. Det hjälper ju inte att man bakar så man har skiten hemma! Nä, man lurar sig själv. På hyllan i köket finns det polkagrisar, kokostoppar och klickkakor...inte bra. Försöker intala mig själv att köket är tomt, så får jag helt enkelt låta bli att gå in där. Men vem ska då diska?? (jag hör till den mindre skaran som inte har diskmaskin).

GE MIG EN BULLE!



Bilden kommer från www.delicato.se

Hungriga pippisar

Har varit lite smått bakis idag. Det blev 4 glas rödvin igår på tjejmiddagen. Säger man det så låter det inte så farligt, men om man istället säger "en flaska rödvin" så blir det helt plötsligt ganska mycket. Och det hällde jag i mig helt själv :O) Gott var det i alla fall och maten och sällskapet var som vanligt på dessa tjejmiddagar, underbart. Annika bjöd på chipsgratäng. Det var jättegott! Man lägger chips i botten på en ungsform, och häller över lite mjölk så dom sväller lite. Sen lägger man på stekt fläskfilé i bitar, hackad rödlök och vispad grädde som är smaksatt med soya. Sen in i ugnen. Kanongott, o sallad till det. Annika hade valt sourcream & onion chips. Efterrätt: kladdkaka med daimgrädde. MUMS!

M har tjatat på mig att jag ska följa med honom ut och springa. Jag hatar att springa. Men jag hade lovat honom denna helgen. Men när jag väl lovade honom hade jag ju glömt att jag skulle vara bakis idag. Så det blev en promenad i Slottsparken istället. Med oss hade vi massa bröd, för jag vet minsann att pippisarna där är hungriga.









Nu har vi kommit hem och även hunnit med 5 tvättar i tvättstugan och bakat kokostoppar. Dags för tacos och sedan soffan.

O så måste jag få avslöja  att det händer endel i mitt liv just nu. Jag kan inte säga vad det är ännu, men stay tune!

PUSS



Ut till vädret

Det gäller att passa på medans solen är framme. Inte för att det är tokvarmt ute, de kan man inte beskylla vädret för, men solen är skön. Jag o M tar cyklarna och drar till Slottsparken för en promenad.

Solen...

Det blev lunch på balkongen idag.







Och så lite sol på det bleka osminkade ansiktet. Det behövdes!



På med brillorna för nu är det ljust!




och så planterades det i krukan på balkongen. En påsklilja, två tusenskönor och en pensé.  Nu blir det eftermiddagsfika med nybakade klickkakor med russin och chocklad i.

Puss

Klart vi ska ha våfflor!

Äntligen fredag! Gud som jag har längtat och dessutom våffeldag!! Helt underbart. Men jag är ju en av dem som faktiskt tycker att våfflor inte är en middag. Så våra kandidater till själva "middagen" har varit bloccoli och blomkålssoppa, tacos (fast lite mindre än en vanligt portion) eller räktoast. Lotten föll på den sista kandidaten. Jag älskar att sitta o pilla räkor. Jag gjorde en kall dippsås till som blev himla god. Jag blandade creame fraich, lite majonäs, pepparrot, vitlök,citronpeppar, salt och dill. O så hade vi en rustik baguette (ICA) istället för rostebröd.


O så måste jag få tipsa om en fiffig sak. Om man inte orkar vänta tills räkorna tinar, så använd hårtorken!! Det går finfint och räkorna tinar på 5 min.









Och så våfflor efter det. FANSTASKTISKA våfflor, de får hela 

Jag kommer nog aldrig mer köpa frasvåffelpulver på påse mer. Detta var helt galet goda och blir super frasiga.
Receptet kommer här:

2 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
3 dl grädde
2 msk smör

Smält fettet och låt det svalna, eller använd flytande margarin. Vispa ihop mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa grädden tjock och blanda den och det avsvalnade fettet i mjölsmeten. KLART!

Så, nu bojkottar vi pulvervåfflor, för detta slår allt!


Idag är det bättre :)

Jo minsann, lite sömn och godis hjälpte. Sömn är underskattat. Finns det något mer underbart än att krypa ner i en sval säng och sträcka ut kroppen! Nu mår jag som en prinsessa igen. Önskar att M kunde komma snart. Han borde vara här nu.

Så här kan man också sova.... hihi. Sälen bor på kålmården och har vid det här laget fått nackspärr.




Lite hängig

Ibland är man så där hängig så man bara vill krypa ner och dra ett täcke över sig. Precis så känner jag nu. Vill inte kalla mig deppig, för det är en diagnos och ordet deppig används alldels för friskt idag. Deprimerad är man under en period (förhoppningsvis inte alldeles för lång) och behöver ibland hjälp för att komma ur. Nä, jag är inte deppig, jag är bara lite nere. Och det får man vara ibland, utan att det är konstigt... eller?
För jag är inte påväg att bli sjuk (tror jag i alla fall), och jag mår bra, men bara lite dämpad.

O när man mår som jag gör just idag, då önskar man att man fick miljoner kramar och pussar och fick bli ompysslad. Att då komma hem till en tom lägenhet är lite småtråkigt. Saknar mitt M.

Huset fullt av hundar

Missa inte det programmet, det går just nu (kl 20) på svt 1. Om man är intresserad av hundar vill säga. En familj får "prova på" olika hundar och vilken ras och slags hund som kan passa dem. Rätt så mysigt program faktiskt.
Själv skulle jag vilja ha en tax. Tycker dom är så himla fina. En släthårig eller strävhårig spelar faktiskt ingen roll för mig. Men om det någongång skulle bli en strävhårig tax ska han nog få heta Arvid eller Harald.


Jag vet, jag är en bov..

men nu har jag faktiskt gått o köpt en begagnad rödrävspäls. Jag vet inte om jag vågar bära den... men jag ska ha den på bröllopet i alla fall. Anledningen till att det blev en rödbrun päls och inte en vit päls är för att jag även vill kunna ha pälsen till annat än bröllop. O vit päls förutom till bröllop är inte riktigt min melodi. O så känner jag så här, kan folk köpa skinnjackor, skinnskor och skinnsoffor också för den delen, så kan jag köpa päls. O så känns det lite småbra att det är vintage.





Helgen i bilder

I lördags för och eftermiddag strosade vi runt i Stholms innerstad. Tanken var att vi skulle prova ut M:s klädsel till bröllopet, men när vi väl kom in till stan, och detta toppenväder, så beslutade vi oss för att hoppa över detta denna helgen och bara promenera runt i stan. I gick in en snabbis i saluhallen vid Östermalms torg.









Vilket underbart ställe!! Och de man inte hittar där i råvaror finns heller ingen annanstans. Jag tror vi promenerade totalt 3 h! Det var så skönt. Vi vandrade vidare till drottninggatan som är gatan full med shopping. Gick förbi ett ställe som sålde inredningsprylar. Det hade pyntat sitt skyltfönster med MASSA toffsar, mina tankar gick genast till Maria Montazami :) Men dessa toffsar! Var lite smått sugen på en faktiskt, tänkte jag kunde hänga en på handtaget på ena glasdörren in till vardagsrummet. Det tror jag hade blivit fiiint.


Vi åkte precis förbi Bråviken utanför Norr...

img_7243 (MMS)

Vi åkte precis förbi Bråviken utanför Norrköping. Där sitter just nu en ensam man o pimplar,  det ser rätt så fridfullt ut. :) Nu är man på väg hem från Sthlm. Denna helgen gick JÄTTEFORT! Men det har varit ett hektiskt schema och lite har vi fått gjort. Jag bör vara framme i Malmö kl 18 så jag hoppas på att hinna ta ett svep med dammsugaren när jag kommer hem, för där e stökigt :)


Oh jag har så mycket att skriva om o massa...

Oh jag har så mycket att skriva om o massa bilder o visa men det får vänta tills imorgon. Har inte datorn med mig o nu bloggar jag från mobilen. Mobilblogg är inte det mest ultimata om man säger så. Vi har i alla fall varit i Sthlm:s innerstad idag, heeeela dagen. Vädret har varit fantastiskt! Nu är det körslaget som gäller för fulla muggar, tillsammans med en burk cola, torrostade jordnötter o M :)


Väl framme i Sthlm fördrev jag tiden med s...

Väl framme i Sthlm fördrev jag tiden med stros på Drottninggatan. Hittade en så fin trench coat och en champagnefärgad blus. M har varit iväg på konferens i Hammarstrand o kom inte tillbaka till Sthlm förrän kl 18 o då var jag lagom klar. Ikväll har vi firat M som har fått förlängt uppdrag på jobb. Detta kommer innebära mer tid i Malmö. Underbart. Det skålar vi för.


Påväg norrut :)

img_3490 (MMS)

Påväg norrut :)


I Sverige har vi det bra..

Ibland funderar jag på hur bra vi faktiskt har det i Svergie. Lilla kall Sverige som förskonats från naturkatastrofer, krig, svält, giftiga djur och allt annat sånt läskigt. Vi har de jävligt bra! Så skänk en tanke till dem som inte har det lika bra, och ta tillvara på era nära och kära. Man vet faan aldrig hur framtiden ser ut. Imorgon kan de vara försent. Så se till att leva ditt liv medan du kan och försök att göra det bästa av situationen. Men låt det inte gå till överdrift.

Och med överdrift menar jag att det är väldigt många som strävar efter det perfekta. Man ska vara lagom gammal när man skaffar familj, man ska har perfekt kropp och väga lagom. Man ska ha en bra karriär, ett hus, massa pengar och massa vänner. Man ska hinna träna, träffa familj, åka utomlands osv. O så ska man hinna vara den perfekta mamman eller pappan. Det är rätt så fantastiskt hur man kan ha så höga krav på sig själv och ändå uppfostrats i landet lagom. Eller så är det just det som blivit grejen. Ordet lagom idag är just det jag skrev ovan. Att ha ett lagom liv innebär idag att man ska hinna med ALLT.

Och vad innebär egentligen ordet lycklig?? Är man lycklig när allt är perfekt?

För mig innebär ordet lycklig att vara tillfreds med min situation. Tänk att ständigt gå o vara lycklig, då blir ju den känslan konstant och alltså heller inte så speciell. Det är härligt när det går upp och ner. Det måste få gå upp och ner för att man ska kunna känna att man faktiskt är toklycklig. För mig innebär ordet lycklig att hitta en inre balans och harmoni.

Jag måste försöka sluta tänka på vad alla andra tycker, men det är jävligt svårt. Speciellt när alla andra åsikter är viktiga. Men jag är också viktig. Kompromissa, när det gäller de mesta. Ibland får man kompromissa med sig själv också. Men glöm aldrig bort att du är viktig.

Så, ta vara på livet, du har bara ett.




Bebiskläm

Åkte direkt till Erika och Jörgen efter jobb. Så mysigt att få klämma på lite bebis och få komma på middag och snacka lite skit. Underbart. Erika bjöd på quinoasallad med mozarella och parmaskinka, mumsigt!




Hattfnatt

Å va det är tjusigt med hatt! Jag är så förtjust i min. Köpte den i en affär som heter Westerblads hatt affär på Östra Förstadsgatan i Malmö. De hade hur många hattar som helst o välja på! Den jag valde är lite sned på ena sidan och påminner om en 50-tals hatt. O så är de massa svandun i den.







Bort med bilskrället...

Eller i alla fall bortbogserad till Mekonomen. Fick hjälp av Jörgen med boseringen, så himla snällt! Och det gick kanonbra. Eftersom vi fortfarande inte får igång bilen så är den nu hos verkstaden. Vi får hoppas de kommer fram till att felet är enkelt att laga och inte alls kommer kosta en förmögenhet... men hur ofta händer det. Håll tummarna! 

Den bruna maten

För den som minns 70-talet (för det gör inte jag) och även er andra, kan gå in på en sida som heter den bruna maten och förundras över vilken fantastisk (eller inte) mat man gjorde på 70-talet.
Vilken hysteriskt rolig sida!!! O även om viss mat kanske går att äta......men bilderna...hur man presenterade maten och framförallt rätternas namn! Hysteriskt roligt!




Varför inte bjuda på detta nästa barnkalas. Det är bananer med persikohalvor på. Ursäkta min humor och mina snuskiga fantasier men jag tycker det ser ut som någonting heeeeelt annat, haha.




Eller varför inte prova detta!! Det ser ju verkligen kalas smarrigt ut!! HAHAHA.  Om jag inte minns helt fel innerhåller rätten hela 15 st gelantinblad!!!! Åt man verkligen detta på 70-talet??

Middagen avklarad

Det blev stekt strömming och potatismos. Jag blandade i lite hackad spenat och halva fint hacka charlottenlök, mmm. Nu kvällspromenad till Ica. Måste fylla på förrådet så man klarar veckan. Bilen är fortfarande kass :(

Söndagsputsning

Vi har fortfarande inte fått igång bilen. O någon ispropp lär det inte vara med tanke på att vi nu haft plusgrader i ialla fall 1 vecka. M googlar loss för att hitta problemet. Vi får se hur det går. Jag har putsat fönster idag. Det kändes som det var läge då jag inte gjort detta sedan jag flyttade in. Brukar köra med vanligt diskmedel i hett vatten. Resultatet blir superbra. Diskhanddukarna hängs upp på tork innan de åker i tvätten.






Vackra ranunkel



Idag blir det in till stan en sväng. Endel saker på listan som ska fixas. Bla ska M inom en butik för högtidskläder. Han ska bestämma sig om det blir frack, smoking eller vanlig kostym till bröllopet. Sånt e skoj. O jag ska passa på att kika
håraccessoar. Är lite sugen på fjäderar. Mer avslöjar jag inte..

Italiensk paj med salami

Idag har M gjort en galet god paj till middag. Det var den jag nämnde lite kort innan. Den heter Italiensk paj med salami och den innehåller bla marinerade kronärtskockor, grillad paprika, västerbottenost och parmesanost. Var väldigt skeptiskt då pajen är vegitarisk (om man bortser från salamiskivorna som man äter vid sidan om). Men oj så fel jag hade.
Denna  är helt klart min nya favorit och får




I receptet ska man lägga grönsalladen ovanpå pajen när den är färdiggräddad. Det gjorde inte vi. För det första måste jag ha MYCKE sallad till paj. O dessutom gillar vi båda en vinegrette  över salladen.

Min vinegrette:
ca 1/2 dl rapsolja
ca 1 1/2 msk vinäger (du kan minska eller öka beroende på hur skarp du vill att den ska bli)
Måtten ovan är ca. då jag inte är någon kock och lagar mat på känsla. Mängden olja och vinegrett ska se ut som ett ägg, där oljan representerar äggvitan och vinägern äggulan. Då är det ungefär rätt i förhållande till varandra.

Sedan tillsätter jag ca 1/2 tsk italiensk salladskrydda, ca 1/2 tsk aromat (alternativt  hälften lölpulver och hälften salt) samt ca 1 krm citronpeppar och en nypa socker. Vispa ihop och häll över salladen. Mumma!


Bortskämd

Fick ett mess när jag satt på bussen påväg hem från jobb idag, "jag har en överrasnkning till dig". ÅHHHHH jag älskar överraskningar! Jo minsann, han gör just nu en smarrig paj som vi ska äta innehållande salami, grillade paprikor och kronärtskockshjärtan. Spännande!! O jag sitter bara o myser i soffan med ett glas torrt vit vin. O överaskningen var bio ikväll. Vi ska på Royal och se The Kings speech. Underbart. O jag känner mig så otroligt bortskämd och uppassad. Jag har världens bästa pojkvänn.

Fredagspuss från mig! Bild tagen på konferens med jobb förra året :)



Massa pallar



Snart måste jag besöka Ikea. Känner ett starkt behov av en pall i köket. Har hittat en tjusig pall som inte kostar multum och verkar vara rätt så praktisk. Det blir som en liten ministege. Om man vill kanske man kan måla den i något roligt motiv. Den verkar säljas obehandlad. Bild från Ikea


Eller denna skönhet, som du hittar på Åhléns. Så himla vacker! Det är kanske DEN jag ska ha i köket? Kan man ha en "finpall" i köket, klart man kan säger jag...



O jag VEEEET att detta inte är en pall men ack så tjusig karmstol! Älskar gamla möbler, eller vissa gamla möbler ska jag säga. Bild från direktmöbler.

Längtar till jag ska upp till norrland och få gå på erikshjälpens loppis. Föredrar loppis där uppe för det är inte lika utplockat som här nere i söder. Ett tips är att hoppa över loppis som ligger nära storstäderna och ta sig innåt landet. Bor du nere i söder så ta en dagstripp till österlen. Där finns MASSA loppisar!

The ladies day!

Egentligen är jag rätt trött på alla nu-ska-vi-fira-detta dagar men denna dagen känns ändå rätt så viktig. Till skillnad från fettisdagen ;) (semlor är inte riktigt min grej).
Som i Indien tex. som fått sin första kvinnliga lokförare. Och i Frankrike har man nu lagstiftat om kvotering gällande att uppnå 40 % kvinnor i bolagssyrelser inom 6 år. Uppnås inte målet får bolagen böter. Det är hårda bud.  Vi i Sverige har också kommit en bra bit... men det är också en bra bit kvar. Om detta hade jag kunnat skriva så mycket mer om, men det får vara bra för ikväll. Kroppen och knoppen är alldeles för trötta.

Gotnatt alla söta och fina!

"Bond 007" slår ett slag för jämnställdheten


Hemsidan till vårt bröllop

Är i första hand riktad till våra gäster. Har du inte fått en inbjudan men är nyfiken ändå ska du självklart besöka sidan. Själva vigseln kommer att vara öppen för alla, oavsett inbjudan.

WWW.MÅNSNÖ.SE


CAKES!

Så otroligt mycket fina bröllopstårtor det finns! I alla möjliga former. Tankarna snurrar kring hur vår tårta ska se ut. Eftersom bröllopet kommer gå i vitt och guld bör ju kanske tårtan gör det också. Men jag har inte hittat så många guldtårtor. Kolla in tårtorna nedan. Helt galet vackra!













Bilderna kommer härifrån



En kort söndagshälsning..

....från soffan. Vi fikade på balkongen idag, invirade i filtar. Solade ansiktet och fikade kladdkaka. Mums! O så har M borrat upp handtag på garderobsdörrarna  i hallen. Till middag åt vi försvenskad kinagryta. Man fräser köttstrimlor, vitkål, morötter, purjolök och champinjoner. Sen slår man på soya och vatten och låter det puttra. Red av med maizena och servera med ris. Smarrigt värre! Nu är energin slut och soffan är min bästa kompis.


Rödvin, kladdkaka och melodifestivalen

Nödvändigtvis inte tillsammans, men så himla gott! Jag hoppas och håller alla min fingrar och tår på att The Moniker tar hem andra chansen och förhoppningsvis hela finalen nästa helg. Älskar den låten och det är egentligen inte ens min musiksmak. Låten ger mig en känsla av The Beatles, tecknade serien Baltazar och 70-talet. Härlig blandning.

M lusläser resekataloger efter potatisgratängen.

Idag

har vi gjort lite ärenden på stan. Det är ju riktigt underbart vackert väder. Efter att ha plockat på oss massa resekataloger gick vi in på Hollandia och fikade räksmörgås på grovbröd (mycket godare än på tekaka) och varsin kaka på det. Så mysigt. Jag föredrar att fika på Hollandia med hemmagjord vaniljkräm, färsk frukt och handskalade räkor än fabriksbakade muffins från Expressohouse. Tycker om att gynna konditori som inte är "kedjor". Annars kommer Expressohouse och Waynes Coffe ta över alla fik, inte bra. Waynes Coffe kan inte ens göra kaffe.





Efter en låååång fika med kik i resekatalogerna så tror jag att vi har minskat på antal val av destinationer för vår smekmånad. Med tanke på att vi gifter oss på nyårsafton kan man ju inte åka någonstans i Europa, det blir för kallt. Så nu väljer vi mellan Australien (och ev. nya zeeland), Thailand eller Maldiverna. O vi bläddrar som bara den i alla kataloger. Det är så himla kul!




Filmen Rango

Filmen Rango får   maränger av mig. Men jag vill inte kalla den en "barn" film. Det var helt klart inte för barn.. filmen är alldels för mörk och dyster emellanåt med otäcka karaktärer. Och det är många tillfällen i filmen som jag funderar på hur en "barnfilm" kan vara så djup och tänkvärd. 7 åringar kan omöjligt förstå budskapet. Men för oss vuxna, definitivt bra!! Underbar humor!


Fredagsbio

Först måste jag få berätta att jag har fått äta sjömansgryta, jag älskar sjömansgryta! Med massa öl i. Det är så himla smarrigt. O så hemmagjord inlagd gurka. Sååå gott. Receptet hittar du här, vi tillsatte 2 st morötter också. Det blir supergott.



O nu ska vi snart bege oss. M har bokat den sena bion på premiären av Rango. Det är underbart med animerad film för barn. Humorn är oftast fantastiskt rolig. Som i Ice Age eller Over the hedge, sååå roligt. O så ska jag äta
biopopcorn. Sist vi kikade bio köpte vi den största popcornstorleken...shit va mycket popcorn det var! Vi klarade att äta upp 1/3 knappt. Så idag blir det en liten popcorn.

Ha nu en underbar kväll alla. Jag kanske kikar in senare och sätter maränger på filmen.

Plus

Smågluttar lite på Plus på svt 1 och njuter med en kopp te. Programmet handlar om ungdomars koll på ekonomi när det flyttar hemifrån. Blir lite förvånad va lite koll ungdomar har idag på deras ekonomi. Det blir en kalldusch när de möter verkligheten och pappa inte betalar bilen. 
När jag kom hem hade M gjord jättegod pastasås med skaldjur och saffran i. Vilken lyx en torsdagkväll. Att komma hem direkt från träning och sätta sig vid middagsbordet. Underbart!
O så en underbar liten text som har mycket budskap bakom sig. För mig betyder den att allt är möjligt. Funkar inte det ena så prova det andra :)



Bilden kommer härifrån

Vart är våren?

Vill man lura hjärnan kan man gå förbi blomavdelningen på ICA när man ändå är o handlar. Stå bland blommorna i 10 min och lukta lite på rosorna så känns det bättre.


Klippa lugg

Jag klipper min egen lugg. Mest för att det känns som onödiga pengar att springa till frisören 1 gång i månaden och för att jag har miljoner virvlar i min panna och kan inte begära att min frisör ska hålla kolla på alla dessa.
Början med att bestäm hur långt bak luggen ska gå. Min går ca 5 cm bak.



Håll sedan en pinnkamm rakt upp måttat från pupillen. Detta för att din lugg ska få rätt proportioner i förhållande till ansiktet. Klipper du för långt åt sidan kommer de se konstigt ut och luggen kommer bli väldigt bred. Gör samma på andra sidan.





Fäst upp resten av håret med hårnålar så att det inte rasar ner när du ska klippa. Sen är det bara att börja klippa. Tänk på att klippa lite i taget. Håret drar gärna upp sig, speciellt om du klipper vått hår och det är inte så kul att upptäcka att man klippt för mycket när det väl har torkat ;)
Om du inte vill ha för skarp kant så "hacka" lite snett upp med saxen för att skapa en mjukare kant.



Eftersom jag var själv kunde jag tyvärr inte fota när jag väl klippte luggen då jag behövde båda händerna.

KLART!

Dubbelmoral

Jag ska vara ärlig och säga att jag inte tycker det är fel att bära päls. Jag tycker verkligen inte det. O ni må tycka att jag är en hemsk människa men jag är i alla fall ärlig. Jag är visserligen inte är så förtjust i plågsamt lidande för djuren innan de dör. Men det är oavsett om det är en ko, en räv eller en kyckling (vi "mördar" 50 miljader kycklingar varje år på icke humana sätt och ändå väljer vi att vräka i oss kyckling). O varför är det ok med skinnjacka och inte med päls?? Jag kan medje att jag inte skulle gå in i en pälsbutik idag och köpa en ny päls, just för att man uppmuntrar till slakt dagens slakt på djur bara för pälsens skull. Så jag skulle nog aldrig köpa en ny päls, men en gammal päls, som mormor haft, så kallad vintage. Jag tycker det är helt ok. Tycker snarare att det är dumdristigt att kasta ex. en gammal pälsmössa "bara" för att den är gjord av äkta päls. Djuret har ju dött för flera år sedan. Slänger jag mössan har ju djuret dött i onödan. Så nä, jag kan inte riktigt förstå hystering på att bära päls. Hur stor är sannorlikheten att en ung tjej som bär päls har köpt den ny i butik och betalat 50 000 kr för den? Nä inte speciellt stor. Klart att det är vintage, eller ärvegods av nån äldre i släkten. Så för mig är det ok att bära päls, men inte köpa sprillans ny. Kanske på gränsen till dubbelmoral, men jag är i alla fall ärlig med vad jag tycker.



RSS 2.0