Jysta brillor

Vädret är ju fantastiskt! Det är så himla underbart att bara gå runt och strosa på Stockholms gator. Och alla träden som slår ut. Men jag är ju ett shopping monster, så vi var ju tvungen att gå in på NK. Kom ut med dessa brills som sitter som ett smack. Sommaren är räddad ;)

Halva lunchen syns i bakgrunden, carbonaran kom in senare.


Gottar mig i solen

img_4788 (MMS)

... innan balklänningen åker på :) jag ser ut som en säl som lapar i sig solstrålarna. M kom ut med en drink till mig, kan man må så här gott!? Känns riktigt skönt att vara på den här sidan av bröllopet också, jag minns vad man var pirrig när man själv stod där. Tiden gick så fort o det var mycket som skulle hinna göras innan vigseln. Det slipper vi idag. Idag är man bröllopsgäst o det är en stor ära och det ska bli sjukt roligt.


Bröllop i Stockholm!

img_0989 (MMS)

Yes, det är därför vi besökt huvudstaden denna helgen. Först på shopping på Fältöversten. Mer bilder  kommer sen :)


Tandtroll

Var på mitt årliga besök hos tandläkaren för nån dag sedan. Det bara luras, kanske inte alla men just nu tycker jag alla tandläkare luras. Hur ska man veta att man faktiskt har ett hål? Visserligen är det  ju något som jag faktiskt kan se då min tandläkare filmar med en liten kamera på själva hålet och sen kommer de upp på en stor bildskärm. Men allt de andra som de luras med.

En basundersökning går på 660 kronor (min tandläkare tar 680 kr, varför?). I den undersökningen ska de ingå viss rensning av tandsten, förebyggande råd och flour skölj på enstaka tänder (max 5 min). Nä men vet ni, min tandläkare har tagit 400 kr extra för det! Han slipade tandsten på ALLA min tänder (även om han sa att jag hade mycket mindre tandsten än förra året) och han floursköljde ALLA mina tänder. Så behandlingen kanske tog 6 min iställt för 5! Ja så där är det, man blir lurad.
Till mig säger han "jag ska bara ta bort lite tandsten och sen är vi klar", de han borde sagt var "jag ska slipa samtliga tänder trots att det inte behövs och flourskölja alla trots att du kan skölja själv med flux när du kommer hem och sen kommer jag ta 400 kr extra för det". Typiskt.Mellofinalen!.....bättre sent än aldrig

Ja de var ju några veckor sedan men här kommer lite foton. I år var det helt hysteriskt! Hela famlijen var samlad och vi laddade inför kvällen med fördrink och pyssel. Vi var ju tvungna att ha plakat! Väl hos Nettan var det fullt ös, som vanligt när famlijen samlas. O så bjöd hon på dansk fläskesteg, självklart! O det var så gottis!

Kolla in plakatet jag gjorde, res dig Torsten! (Var ju tvungen o heja på den stackaren)

Nettans Saso rör i sockerpotatisen. Pappa verkar sjukt fascinerad av vad faster just berättar :)
Vi har inte ätit än men köket är redan i full dans
Älskar denna bilden! Den är så sjukt rörig och tittar man noga hittar man folk lite var stans haha.
Jag och far i en samspelt min haha
Syster och hennes Joacim som nu ska bli föräldrar!! GRATTIS!
Mia bjöd på en snuskigt go tårta. Så fort jag snott receptet så återkommer jag (puss Mia)
Hela familjen trängs i soffan. Nu kör vi!!
Pappa ufo:ar till min drink! Ser läskig utLördagslyx på ett enkelt sätt

Denna middagen är för de perioder när det inte finns riktiga kantareller i skogen, eller i matbutiken för den delen. Jag tror det är skånemejerier som har gjort en creame fraiche som med smak av kantarell och cognac. Prova den! Den är jättegod.

Fräs fläskfilé och champinjoner i smör. Blanda i creame fraichen i pannan. Jag blandade även i en halv extra creame fraiche naturell och så hällde jag nog på ca 1 dl vatten (tycker inte om när det blir för tjock sås) men jag älskar sås och det blev mycket sås! O så krydda med lite salt, vitpeppar och soya.

Till detta blev det klyftpotatis, sallad och svartvinbärsgelé. MUMS!


RSS 2.0