Gottis!

Middagstips! Detta är super gott och ganska enkelt att göra. Man bör inte vara rädd för kalorier när man stoppar i sig denna middagen , för detta är en kaloribomb. Förmodligen är det därför den är så god.

Köp smördeg, eller filo deg. Tanken är att du ska ha en botten och en topp. Om du bara är en person så gör du självklart botten och toppen mindre. Om du använder hela "plattan" i en förpackning räcker det till 2 pers, o då blir man MÄTT! Dela den på hälften. Ena halvan lägger du på ett bakplåtspapper som det är. Andra halvan delar du i 1 cm tjocka ränder som du sedan trycker ihop som ett nätgaller. Gädda allt sammans i 180 grader i ca 20 min, tills den blivit gyllenbrun och frasig. Glöm inte nagga smördegen med en gaffel innan du gräddar den.


Fräs kantareller i smör. Om det är kantareller på burk så häll inte av vattnet i burken utan låt vattnet koka bort med svamparna i en stekpannan, sen på med smör. När kantarellerna har "hoppat" ett tag så häll på grädde. Krydda med lite socker, några droppar soya och lite vitpeppar. Låt koka tills det blir tjockt, ca 15 min. Om det blir för tjockt så späd med mjölk.

Sätt samman allt till en "dubbemacka". Servera med sallad och toppa med knaperstekt bacon. MUMS!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0