Fredagsmenyn består av...
Den godaste hamburgaren serveras hemma hos mig. Hemligheten är att inte köpa hamburgebröd utan köp en fralla istället och stek insidorna i smör i en het panna. Jag använde mig av oxfärs denna gången men annars går det fint med nötfärs. Potatisen och dippen gör du så här:
4 bakpotatisar
olja till fritering
salt
Pepparrotsdipp:
1 burk Kesella, 250 g
2–3 msk färsk finriven pepparrot
3 tsk pressad citronsaft
1 tsk flytande honung
1 krm cayennepeppar
salt
Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till dippen. Smaka av med salt.
2. Skala potatisen grovt. Koka potatisskalen halvmjuka i vatten och låt rinna av på papper.
3. Hetta upp oljan. Lägg i och fritera skalen gyllenfärgade.
4. Ta upp med hålslev och lägg på hushållspapper. Salta.
5. Servera skalen i pappersstrutar och dippa i pepparrotssåsen.
Kommentarer
Trackback