Tomat och mango salsa

Denna salsan är så god så du kan äta den direkt ur skålen utan tillbehör. Men de blir man kanske inte så mätt på, så vi brukar ha den till halloumi wraps.

I wrapsen har vi stekt halloumi, sallad, avocado och sojabönor och så salsan. Receptet på salsan kommer här.
Som vanligt är måtten höftade, så du får smaka dig fram om du vill ha den starkare etc.


1 röd chili (spansk peppar) finhackad utan kärnor
ca 1/2 röd paprika, finhackad
ca 1 dl mango finhackad (jag brukar köpa fryst som jag tinar)
2 stora tomater (eller en halv ask cocktailtomater) urkärnade och finhackade
1 vitlöksklyfta pressad
ca 1 msk persilja (de ska egentligen vara koriander men det är inte min favvo)
ca 1 msk olivolja
salt och peppar
1/2 lime

Blanda alla ingredienser och pressa sist över limen. Lime är inget måste, det går minst lika bra utan. Det blir extra gott om du låter det stå i kylen i en timme. Tänk på att en chilifrukt kan variera i styrka. Börja med att blanda i en halv chilifrukt och sen blanda i mer om du tycker att det blir för mesigt. Va du än gör så peta dig inte i näsan efter att du hackat chili ;)















Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0